Ja mam i900 już z pół roku i jeszcze ani jednej zawieszki. Bateria też trzyma jak na mój gust długo. Przed i900 miałem MIO A501 super fajny telefonik, naprawdę kto nie używał mio to by był bardzo zaskoczony. Miał jednak dwie znaczące wady gabaryty i bateria max 2 dni.

Telefon z Windows Mobile czy Android
Rozpoczęte przez
bestia
, 11 sie 2010, 22:39
28 odpowiedzi na ten temat
Napisany 25 sierpnia 2010 - 15:36
Napisany 25 sierpnia 2010 - 18:17
Ja sie czaje na Omnie II, bo Plus ma ja w ofercie, a kolo konca roku konczy mi sie umowa. Czytajac rozne recko fonow i zestawienia WM vs. Android, stwierdzilem, ze WM bardziej bedzie podchodzil podemnie funkjonalnoscia (office, odtwarzacze mediow itp). Ceglastosc telefonu mi nie przeszkadza, prad tez zwykle mam pod reka, chodzi mi bardziej o wieszanie sie systemu w telefonie i jakies takie typowe usterki.
Naczelny Maruda Kraju, ignorant i wielki upierdliwiec.
Napisany 25 sierpnia 2010 - 19:00
Komuś już doradzałem, najlepiej jest przejść się do jakiegoś komisu i pobawić się chwilkę tymi telefonami które kogoś interesują, czasem nie warto słuchać sprzedawców bo można trafić na takiego który będzie wciskał i zachwalał to na czym zarobi więcej kasy. Warto porostu dotknąć, przejrzeć "menu" i już po chwili można wywnioskować czy telefon pasuje czy nie, chociażby pod takim względem.
Ale oczywiście służę dalej radą i pomocą.
Ale oczywiście służę dalej radą i pomocą.
Napisany 26 sierpnia 2010 - 08:20
Przemycę jedno pytanie do Ciebie "cruel" czy znasz schemat połączenia gniazda a raczej wtyczki usb-micro w ładowarce telefonu. W kabelku usb-micro podpiętego do komputera piny skrajne mają napięcie, pin 1 plus i pin 5 minus a co z pinami 2 i 3 w takiej wtyczce usb-micro od ładowarki sieciowej albo samochodowej. Są zmostkowane razem czy inaczej ?? Może wiesz bo mam problem z ładowarką od Samsunga i5700.
Napisany 26 sierpnia 2010 - 08:44
w USB ogolnie masz +5V, Data+, Data-, masa. Ladowanie pezez USB polega na podaniu tylko zasilania, bez danych.
Naczelny Maruda Kraju, ignorant i wielki upierdliwiec.
Napisany 26 sierpnia 2010 - 09:06
Nie chcę tutaj rozpisywać się ale mowa jest o usb-micro które jest np. w Omni 2 i np. i5700, jest tam 5 pinów. Podobno łącząc piny 2 z 3 dajemy sygnał do telefonu że korzysta z łącza o większych możliwościach prądowych niż usb w komputerze gdzie max jest 500 ma. Np. wspomniana Omnia 2 musi mieć tak zrobione, inaczej nie ładuje się, podobnie mam w i5700. Dlatego pytam "cruel-a" czy wie coś na ten temat, pisał że ma komis z telefonami.
Napisany 26 sierpnia 2010 - 09:29
Więc coś w tym jest, bo np. ładowarka micro usb od noki nie chce lądować samsunga i odwrotnie. Zaciekawiłeś mnie troszkę, osobiście się nie zajmuje takim głębszym servisem, ale pomęczę servisanta i może czegoś się dowiemy więcej. Będę miał informacje to napisze co i jak.
Napisany 26 sierpnia 2010 - 09:41
Myślę że chodzi o piny 2 i 3, mogą być łączone razem albo na masę któryś albo na plus. Różne firmy zabezpieczają się w ten sposób aby używać tylko firmowych akcesoriów. Takie jest moje zdanie ale pewności nie mam, poczekamy co się dowiesz. Przypomnę tylko że chyba od kolejnego roku usb-micro ma być standardem.
Napisany 30 września 2010 - 12:34
Osobiście używam iPhona 3GS i jestem bardzo zadowolony. Przydałaby się tylko lampa błyskowa, ale to mamy już w modelu iPhone 4.