OP COM czy Opel Scanner ?
Napisany 17 kwietnia 2012 - 17:30
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 18 kwietnia 2012 - 11:06
ja mam coś takiego http://viaken.pl/pl/....tyku-obd2.html przy czym tu jest tylko zielona dioda a u mnie jest jeszcze czerwona obok zielonej. I u mnie hula jak ta lala na win 7 64bit ultimate. Jak ktoś nie wierzy to zapraszam i pokaże
Na tym zdjęciu obok opisu jest faktycznie jedna zielona ale jak powiększysz miniaturkę ze strony Viakena to masz dwie, tak jak u Ciebie (załącznik)
Napisany 18 kwietnia 2012 - 11:15
dokładnie mam taki jak na tym załączniku. I jak pisałem u mnie hula jak ta lala na win 7 64bit ultimate. Być może problem jest na wersjach home basic lub home premium. Chociaż ja nie uruchamiałem opel scannera w trybie zgodności więc raczej tam też powinno śmigać ...Na tym zdjęciu obok opisu jest faktycznie jedna zielona ale jak powiększysz miniaturkę ze strony Viakena to masz dwie, tak jak u Ciebie (załącznik)
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
515 018 365
Napisany 02 kwietnia 2013 - 21:52
Proszę o pomoc.
Mam taki Viaken jak widać na zdjęciu wyżej. Do komputera jest wtyczka USB.
Używam programu OpelScanner 1.0.1.71 A274. Lapik to stara poczciwa Toshiba Portege 7200 na XP.
Dziś znowu powtórzyła się ta sama historia.
Przychodzę po długiej przerwie do auta. Podłączam sprzęt. Wszytko działa, odczytałem co chciałem.
Przestaję używać OpelScannera - czy to właczam program do gazu czy odłaczam wtyczkę.
Ponowna próba użycia kończy się komunikatem - "Hardware not ready"
Restart kompa nie pomaga. Wyjęcie i włożenie złacza do auta też nie pomoga (choc kiedyś raz zadziałało po wielu próbach).
O co chodzi :confused:
Napisany 02 kwietnia 2013 - 22:17
Napisany 06 sierpnia 2013 - 23:23
W zasadzie to chodzi mi głownie o gaszenie kontrolek niż o jakieś tam bardziej ważne odczyty.
Napisany 07 sierpnia 2013 - 07:43
Czesc. Nie ma jednoznacznej odpowiedzi. Jeżeli jestem w posiadaniu programu Opel Techa 2, Opel Scannera to jaki kabel (czytać interfejs) mam zanabyć? Rozumiem że żadne inne uniwersalne nie beda hasać? Podpinałem ome pod kabel który komunikuje sie np z BMW - nie mogło sie połaczyć. I teraz nie wiem czy piny są inaczej poprzekładane w Oplu?
W zasadzie to chodzi mi głownie o gaszenie kontrolek niż o jakieś tam bardziej ważne odczyty.
kup OS i będziesz zadowolony...

Napisany 07 sierpnia 2013 - 18:55
Po za tym potrzebuje sam kabel.
Napisany 07 sierpnia 2013 - 19:07
Nadal nic mi to nie daje bo nie znalazłem nic takiego na internecie w zestawie.
Po za tym potrzebuje sam kabel.
Chłopie poszukaj trochę...jest wszystko na forum...po co Ci sam kabel? Musisz mieć kabel kompatybilny za oprogramowaniem..Szukaj kolegę Piwek i pisz do niego...
http://forum.omegakl...ght=opelscanner
zajęło mi to minutę..
Napisany 08 sierpnia 2013 - 09:03
Napisany 08 sierpnia 2013 - 09:13
I szukaj kabla dedykowanego tylko i wyłącznie do opla a wiec OS albo opcom.Potrzebuje zgasić jedną kontrolkę i tyle.
Mam najnowszego elma od viakena i programem dedykowanym do opla nie udało się polaczyc z oma ani z astra F. Tak naprawdę to w omie ze standardu ODB2 to jest tylko kształt wtyczki bo piny sa juz ciut inaczej.
Napisany 08 sierpnia 2013 - 20:13
jak myślicie jest to coś warte? połącze się tylko za pomocą telefonu czy jak mam laptop z BT to też jakoś połącze? w sumie za 50 zł byłoby warto tylko zeby dzialalo
EDYCJA:
http://allegro.pl/in...3456897027.html
to chyba to samo ?
Napisany 08 sierpnia 2013 - 21:39
Napisany 09 sierpnia 2013 - 07:03
To podjedź na najbliższego spota w łódzkim to Ci zgasimy. Mamy iterface'a - podepniemy i wyczyścimy błędy. Przy okazji będziesz miał pełną diagnostykęPotrzebuje zgasić jedną kontrolkę i tyle.

Napisany 09 sierpnia 2013 - 18:49

Teraz wyjeżdżam na wakacje więc dopiero za 2 tygodnie.
+ jest taki że wymieniłem zwijacz i chociaż kierunki chodzą i cała reszta. No ale kontrolka została...
PS. Dlaczego nie moge wejść w Twój link w podpisie?
Znajomy ma urządzonko KTS - błedy pokasowane, o dziwo w silniku żadnych błedów, tylko ta chora poduszka

Napisany 22 sierpnia 2013 - 08:25

Aha!! Mam nastepujacy system w lapku : WINDOWS 7 Ultimate 64 bit
POZDRAWIAM
Napisany 23 sierpnia 2013 - 00:06
515 018 365
Napisany 23 sierpnia 2013 - 09:43
Napisany 24 sierpnia 2013 - 19:41
Interfejs OPEL TESTER V1

Długo nie miał tego