mam problem z wolnymi obrotami ; zdarza sie na rozgrzanym silniku ze auto zgasnie , dzieje sie tak czasem po lekkim nacisnieciu na gaz - puszczam gaz - obroty spadaja i powinny zatrzymac sie na ok 500-600 obr/m , ale zwykle jest tak ze spadna do 300-400 i silnik sam sie "podniesie" , ale zdarza sie i tak ze spadna tak nisko ze juz sie nie podniesie

co ciekawe gasnie tylko i wylacznie po tym jak sie "nie podniesie" przy schodzeniu z obrotow , nigdy nie zgasnie sam z siebie jak nie ruszam gazu
czasem zdarza sie takze ze obroty nieznacznie skacza na wolnych obrotach - tak w granicach 400-700 obr/m
wydaje mi sie takze ze rozgrzany silnik powinien szybciej "zaskoczyc" przy zapalaniu , czasem trzeba 1 sekunde dluzej pokrecic aby zaskoczyl - podejrzewam ze przyczyna jest ta sama co przy gasnieciu
silnik X3.0XE r2000 - swiece , kable , pasek rozrzadu wymienilem ok 10.000 km temu po zakupie , objawy z gasnieciem wystepuja od poczatku , ale wydaje mi sie ze sie nasilaja
poczytalem troche archiwum ale znalazlem tylko nieco podobne przypadki - gdzie szukac przyczyny ? check mi sie nigdy nie zaswieca wiec bledow na komputerze nie powinno byc
pozdrawiam
Marcin