Ostatnio męczyłem się z nieprawidłową pracą silnika 2.2 16V (Y22XE).
Objawy:
- na niskich obrotach lekkie dodanie gazu powoduje lekkie przydławienie a następnie prawidłowe wchodzenie na obroty
- na niskich obrotach średnie dodanie gazu powoduje szarpanie i przerywanie pracy silnika, średnio wchodzi na obroty
- na niskich obrotach gwałtowne dodanie gazu powoduje dodatkowo mulenie, "pracę na trzech garach", stosunkowo wolne wchodzenie na obroty
- po przekroczeniu 2 - 2,5 tyś obrotów wydawało się że wszystko było ok.
- objawy nasilające się po rozgrzaniu silnika i przy wysokich temperaturach otoczenia
- brak różnicy czy gaz czy benzyna
- stabilne obroty jałowe, w późniejszym okresie czasem pojedyncze wypadanie zapłonu.
- czasem chwilę po uruchomieniu silnik zaczynał pracować na 3 cylindrach (przy każdych obrotach i obciążeniu) i tak zostawało do wyłączenia i ponownego włączenia silnika. Po takim restarcie wracała normalna praca na wszystkich cylindrach oczywiście z objawami jak powyżej.
- uruchamianie silnika bez problemu, czy to ciepły czy zimny
- brak błędów w komputerze(!)
Powód: uszkodzona cewka zapłonowa.
Koszt: 450-600 zł. Wymiana to 5 minut z przerwą na wypicie piwa.

Ze względu na to że cewka jest dość droga, a podobne objawy mogą wystąpić przy wadliwych świecach i przewodach, proponuję najpierw wymienić świece i (jeśli występują) przewody zapłonowe. A najlepiej jak się ma kogoś w okolicy kto może użyczyć takiej cewki na chwilę na podmianę. Operacja szybciutka i mamy pewność czy to cewka czy nie. Ja miałem ten komfort że jakby się okazało że to jednak nie cewka to mogłem ją zwrócić.