Szyba NordGlass - opinie
Napisany 19 lipca 2010 - 21:53
Auto mozesz juz odebrac po 3-4h od wklejenia i spokojnie jechac do domu i niech sobie stoi do konca dnia. Na nastepny dzien mozna juz zrywac tasmy zabezpieczajace.
Co do szyby to w porownaniu do oryginalnej, na tej strasznie odbija sie deska ;/
Napisany 20 lipca 2010 - 10:56
Jak ja ubezpieczałem to powiedzieli że mam do wykorzystania 2000zł na rok na szyby.
Napisany 20 lipca 2010 - 12:24
dzisiaj szyba została wymieniona wraz z uszczelką
teraz auto spokojnie sobie stoi
zobaczymy jak bedzie bo poprzednia podciekała - mam nadzieję, że teraz będzie spokój
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 20 lipca 2010 - 19:25
Napisany 20 lipca 2010 - 20:00
składka 60 zł za cały rok i maksymalna kwota 5 tyś zł
szkoda na szybie nie wpływa na zniżki OC bo to odrębne ubezpieczenie
zgłoszenie szkody to pestka - jeden telefon do ubezpieczyciela a później już się ze mną skontaktowała forma AutoGlaasJaan i zaproponowała termin wymiany
ubezpieczenie mam w Ergo Hestia
na prawdę polecam
spoglądanie ponad głowami niezorientowanych;
Napisany 20 lipca 2010 - 21:26
jak u kolegi Bamil'a szkoda nie wplywa na znizki
Napisany 20 lipca 2010 - 22:11
ja mam na omegę tylko OC i NNW a dodatkowo jest taka opcja do OC Ubezpieczenie Szyb Samochodowych
składka 60 zł za cały rok i maksymalna kwota 5 tyś zł
szkoda na szybie nie wpływa na zniżki OC bo to odrębne ubezpieczenie
zgłoszenie szkody to pestka - jeden telefon do ubezpieczyciela a później już się ze mną skontaktowała forma AutoGlaasJaan i zaproponowała termin wymiany
ubezpieczenie mam w Ergo Hestia
na prawdę polecam
Ja tak jak kolega w Ergo Hestia tylko nie wiem dlaczego myślałem że mam 2000zł
Ale ile by nie było warto dać i mieć spokojną głowę zwłaszcza gdy parkuje się na dworze i często pod drzewem.
Napisany 29 czerwca 2012 - 18:13
Dejf, ale to chyba nie zależy od szyby ?? Chyba, że jak by była zamiast NordGlass założona Piklington to tego by nie było :idea:
Ja wymieniłem na NordGlass i jestem rozczarowany. Od razu zwróciłem uwagę, że szyba w górnych narożnikach (patrząc z zewnątrz) jest płaska. Porównałem od razu z Omą kolegi, gdzie jest szyba oryginalna i oczywiście NordGlass nie trzyma kształtu. Fabryczna szyba jest wypukła na całej powierzchni.
Poza tym jest mniej zielona niż pozostałe szyby i widać to bardzo.
Dodam jeszcze, że mocniej niż w oryginale odbija się deska w szybie.
To tak na marginesie kolegi pytania wykorzystując moje nieustające niezadowolenie z wyboru NordGlassa.