Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Cotygodniowe spoty w Łodzi

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
4129 odpowiedzi na ten temat

#601 OFFLINE   elpaczo

elpaczo
  • 1 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 13:58

Jestem za zmianą nazwy, z prostej przyczyny :

w tej chwili na cotygodniowe spoty przyjeżdża mało aut, a na latanie po województwie w środku tyg. ok 22 to juz nikt nie przyjedzie, zresztą myślę, że nie taki był cel, po to są spoty miesięczne.

Oczywiście to jest tylko moja opinia.

#602 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 14 listopada 2010 - 13:59

Masz rację Ziutek. Jest to pewien problem. Też nad tym myślałem, ale nie widzę żadnego sensownego rozwiązania. Łódź jest w centrum województwa i praktycznie "wszyscy mają równe szanse" żeby się w niej pojawić na spotach. Nie widzę w tej sytuacji optymalnego rozwiązania, bo wszystkim dogodzić się nie da. Pomysł cotygodniowych spotów w moich oczach bardzo się przyjął. Frekwencja jest bardzo dobra, często przewyższa comiesięczne duże spoty.
Ja jestem bardzo mobilny, nie ma problemu z podjechaniem na spota do Łęczycy czy Skierniewic, ale gro osób pewnie nie będzie już miało siły na takie cotygodniowe wojarze. Niektórych ogranicza też praca. Myślę, że podzielenie regionu na mniejsze partie jest jakimś wyjściem. Jeżeli w Łodzi jest spot we wtorek, w środę w Łęczycy, a w czwartek w Łasku, to jeżeli tylko godziny mi przypasują to ja pojawię się na wszystkich ;) Tylko tutaj pojawia się z kolei kwestia kosztów, bo na dodatkowe 600km na przejazdy na spoty w miesiącu nie wszystkim może pozwolić domowy budżet.
Można by jeszcze przemyśleć przeniesienie spotów do okolicznych, obrzeżnych miasteczek np: Zgierz, Pabianice, Brzeziny... tylko wtedy znowu jednym się ułatwi przyjazd, innym będzie pod górkę, bo np. Maciek do Zgierza będzie miał ładne parę km więcej do pokonania. Jest jeszcze jedno wyjście, wszyscy musicie przeprowadzić się do Łodzi :D Przyłączam się do dyskusji i czekam na pomysły, jak problem rozwiązać ;)

#603 OFFLINE   eemeryt

eemeryt

Rodowity

• 80 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 15:00

Witam
Ja przyznam, że mnie odstrasza godzina 22.00 :( i na dodatek wtorek to jest jedyny dzień w tygodniu który mi nie pasuje:(.
Dodatkowo od dość dawna się nie pojawiam, bo od sierpnia praktycznie mojej Omedze ciągle coś dolega. Choć jestem dobrej myśli bo wymieniłem już prawie cały samochód.

Mam propozycję możemy cotygodniowe spoty robić po za Łodzią :), a spot ogólny raz w miesiącu w Łodzi. Ewentualnie dwa spoty cotygodniowe po bokach województwa, dwa w Łodzi, a wtedy ten ogólny miesięczny jak do tej pory w różnych miejscach.

Dodam, że o 22.00 jesteśmy mało widoczni, bo większość ludzi siedzi już w domu. A myślę, że powinniśmy być bardziej widoczni o wcześniejszych godzinach bo to może spowodować, że zawsze ktoś nowy może do nas dołączyć. A na tym nam chyba zależy najbardziej. Spotkania po za Łodzią też mogą kogość nowego do nas przyciągną, ale panowie nie o 22.00
Rodowity

#604 OFFLINE   Czarny

Czarny
  • 832 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 15:48

Mianowicie temat brzmi: "Cotygodniowe spoty w łódzkiem" a moim zdaniem powinien brzmieć: "Cotygodniowe spoty w Łodzi"

Skad ja znam te słowa, mówiłem Ci o tym to zes sie zgodzic ze mna nie chciał,a teraz jednak zmieniasz podejscie do sprawy co mnie cieszy.;)

Duża część aktywnych klubowiczy i forumowiczy jest z poza Łodzi tak jak Skierniewice, Krośniewice, Łęczyca, Zduńska Wola, Bełchatów... Co za tym idzie nie wielu się chce lecieć około godziny czasu by w końcu z godzinę posiedzieć i po gadać oraz godzinę wracać by położyć się spać przed północą by wstać o 5 czy 6 rano do pracy..

Zgadzam sie tu z Toba w 100% ,jesli juz spotkania powinny odbywac sie we wczesniejszych godzinach i powinny trwac dłuzej niz godzine,bo to zadna satysfakcja przyjechac tyle kilosów przywitac sie i zaraz zegnac bo czesc juz odjezdza.

Więc powinniśmy jeszcze raz przeanalizować strategię spotów cotygodniowych w Łódzkiem zrobić te spoty po za miastem lub zmienić nazwę tego tematu i pozwolić się regionowi dzielić na grupki i dopuścić rozpadu regionu...

Proponował bym by to wygladało tak,Dzis Łódz,za tydzien Zgierz,Łeczyca,Kutno,Skierniewice itp.Wtedy wszyscy maja równe szanse,pokazemy sie tam gdzie nas nie było. Oczywiscie w rozsadnych godzinach:)i najlepiej w weekendy.

Łódź jest w centrum województwa i praktycznie "wszyscy mają równe szanse"

no nie wiem czy takie równe,wy mieszkacie na miejscu wiec wam zawsze bedzie najwygodniej.
Bo macie najblizej:)

Co do wspomnianych grup,fakt temat załozyłem odnosnie łeczycy bo wiem ze jest tam bardzo duza ilosc posaidaczy Omeg-i i wiem ze sa szanse by nawiazac nowe kontakty-znajomosci oraz wciagnac do Klubowego Grona. Ja osobiscie nie mam pretensji do cotygodiowych spotów w róznych miastach naszego regionu. Ale pod jedym warunkiem...jest spot co miesieczny i wszyscy podkreslam wszyscy co przyjezdzaja na cotygodniowe sie tam zjawiaja by pokazac jak bawi sie OKP :)

#605 OFFLINE   Patrycja

Patrycja
  • 230 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 19:05

ja dodam swoje 3 gr.
Zauważyłam że większość osób będących na cotygodniowych spotach nie pojawia się na miesięcznych bo po co skoro można się w tyg. spotkać, zaczynają się robić odłamy grup, ja rozumiem że osoby mieszkające w łodzi mają szanse szybciej i częściej się spotykać w swoim gronie, ale też bym dała szanse na spotykanie się poza łodzią np nie winnym miejscu łodzi(obrzeża ale tak jak

proponował bym by to wygladało tak,Dzis Łódz,za tydzien Zgierz,Łeczyca,Kutno,Skierniewice i

tylko wybrać konkretne lokalizacje i podać nie tylko jedną ale więcej np 1 spotkanie cotygodniowe w łodzi a następne poza, ale jest też spora rzesza ludzi gdzie mieszkają w innych powiatach( tym bardziej ze wiadomo że w każdym miesiącu jest spot)Wiadomo są takie czasy a nie inne i każdy się liczy z groszem, ale trzeba też jakąś równowagę zachować.
Kobieta za kierownicą to Bogini!
Pasażerowie się modlą, przechodnie - żegnają!

#606 OFFLINE   bzyq

bzyq

on road

• 183 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 19:56

no tak wszyscy poruszyli to co ja mówiłem (kilka ostatnich wypowiedzi) a mi się dostało, chyba jesteście uprzedzeni do mnie lub mojej aroganckiej postawy wobec absurdalnych wypowiedzi...

a co tam możecie zawsze zrobić ze mnie czarna owce....
bo przecież nie mam statusu "klubowicza"...

...bo nie chce się szufladkować :)

ale wątek w dobrą stronę prowadzi...

poczekamy zobaczymy...

#607 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 14 listopada 2010 - 20:23

no tak wszyscy poruszyli to co ja mówiłem (kilka ostatnich wypowiedzi)

I tu się mylisz twoje wypowiedzi były wręcz aroganckie i impertynenckie na temat spotów ogólnych tu dyskusję rozpocząłem na temat co tygodniowych i podziałów... Proszę czytaj ze zrozumieniem i jeśli nic konstruktywnego nie wnosisz do tematu to nie zabieraj głosu... Dlaczego ?? już wyjaśniam...

a mi się dostało, chyba jesteście uprzedzeni do mnie lub mojej aroganckiej postawy wobec absurdalnych wypowiedzi...

sam się kreujesz w takim świetle, kartkę dostałeś zdaje się za znieważenie innych użytkowników a ja wyraźnie pisałem...

Zanim napiszecie odpowiedź przemyślcie ją, bo dyskusje rozpoczynam nie po to by się kłócić tylko, Tylko rozwiązać problem podziałów...

Nie potrzebie wprowadzisz zbędną dyskusję i zamieszanie.. Teraz rozumiesz ?

#608 OFFLINE   DEMON MV6

DEMON MV6
  • 38 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 22:46

Dołączając sie do tematu chciałbym zapytac czy mozna choc jeden spot zrobic właśnie gdzieś poza łodzią? mam do łodzi 60 km od sulejowa i dojade do was na 22 do domu wróce na pierwsza w nocy a rano wstaje do pracy wiec moze dało by rade zrobic spot troszke blizej i wcześniej lub w sobote czy niedziele??

#609 OFFLINE   robert3012

robert3012
  • 2 349 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 22:48

DEMON MV6 - jeśli nie możesz w tygodniu to zapraszamy na najbliższy comiesięczny spot. Szczegóły w tym temacie http://forum.omegakl...ead.php?t=46454

#610 OFFLINE   Patrycja

Patrycja
  • 230 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 22:56

wiec moze dało by rade zrobic spot troszke blizej i wcześniej lub w sobote czy niedziele

DEMON MV6 - jeśli nie możesz w tygodniu to zapraszamy na najbliższy comiesięczny spot. Szczegóły w tym temacie http://forum.omegakl...ead.php?t=46454

oprócz spotów cotygodniowych są spoty tak jak we wszystkich regionach co miesięczne,a co do tego właśnie próbujemy dojść do porozumienia, bo nazwa jeśli już powinna być cotygodniowe spotkania w łodzio ogarnąć tą tematykę

#611 OFFLINE   Wrobel365

Wrobel365
  • 43 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 23:29

ja myślę że dla chcącego nic trudnego. Np Maciek ze zduńskiej przyjeżdża i się nie buntuje. Myślę że trochę wcześniej można by się spotykać żeby ktoś np z omegi który nie jest jeszcze forumowiczem ani klubowiczem zauważył że coś takiego jest i może nasze grono się powiększy. Ale z drugiej strony niektórym nie pasuje wcześniej. Więc nie wiadomo co zrobić żeby wszystkim pasowało. Najlepiej na spocie cotygodniowym obgadać tą sprawę i może dojdziemy do jakiegoś porozumienia:)
Pozdrawiam Wszystkich
Wrobel365

#612 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 23:53

Najlepiej na spocie cotygodniowym obgadać tą sprawę i może dojdziemy do jakiegoś porozumienia

YYyyyYYYYyy :pokoj: z kim ??

#613 OFFLINE   Patrycja

Patrycja
  • 230 postów

Napisany 14 listopada 2010 - 23:55

Najlepiej na spocie cotygodniowym obgadać tą sprawę i może dojdziemy do jakiegoś porozumienia

Ja proponuję obgadać to na comiesięcznym spocie:)

#614 OFFLINE   fnd

fnd
  • 1 167 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 01:10

Podsumowując dotychczasową dyskusję wychodzi na to, że pojawiły się propozycje:

1. Spoty z Łodzi przenosimy do okolicznych miasteczek, aby przyjezdni z okolic mieli bliżej.

2. Jeden spot w Łodzi np. Castorama Sikorskiego, następny np. w Ozorkiwie, kolejny w Łodzi pod Portem i gokarty, kolejny znów poza Łodzią np. Pabianice.

3. Zmieniamy nazwę na "Cotygodniowe spoty w Łodzi"

4. Spoty cotygodniowe poza miastem, a comiesięczny, duży w Łodzi.

5. Spoty przenieść na weekendy i każdy w innym miejscu poza Łodzią.

Widzę, że niektórym pasowało by wcześniej. Jeżeli godzina spotkań zostanie zmieniona to niestety ze względu na pracę będę musiał sobie odpuścić dalsze spoty cotygodniowe, bo niestety po prostu nie zdążę. :( Myślę, że Arek też nie da rady wcześniej bo pracuje chyba do 22. Oczywiście mamy demokrację i dostosuje się do większości :narada:

#615 OFFLINE   arekc1975

arekc1975
  • 47 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 10:34

I ja sie włącze do tej dyskusji i z góry przepraszam jeżeli kogoś urażę ale nie jest to moją intencją. Moim zdaniem formuła spotów wtorkowych sprawdziła sie w 100 % i nie rozumiem po co w tym grzebać. Ja myśłe ze zmiejscowi z poza łodzi mogą organizowac swoje spoty tak jak zrobili to koledzy z łęczycy. Bo jaki sens jest jechać np. do łęczycy o godz. 22.00 i wracac z tamtąd o ok.1.00 pamietajmy ze niektórzy pracują i napewno frekfencja będzie słaba, ja pracuje do 22.15 i jechać jeszcze w nocy 1ookm. jakoś słabo to widze. Proponuje zmienic miejsca spotów miesięcznych i jeżdzic właśnie do naszych kolegów z poza łodzi ( Łęczyca, Skierniewice, Zdunska i inne) napwewno znajdą fajne miejsca.

#616 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 19:44

A ja mam inną koncepcję, mianowicie aby zostawić małe spoty, w przypadku Łodzi wtorkowe tak jak są. W tych cotygodniowych niech się spotykają mniejsze regiony łódzkiego a razem będziemy się spotykali na comiesięcznych no i oczywiście na ogólnopolskich. Nie da się zrobić tak, żeby w cotygodniowych spotykali się ludzie z całego województwa. Odnośnie istniejącego tematu to zmieniłbym jedynie nazwę na " Cotygodniowe spoty w Łodzi".

#617 OFFLINE   Monika

Monika
  • 4 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 19:54

Irzyk :ok:

#618 OFFLINE   Roozga

Roozga

Wujek Dobra Rada

• 8 617 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 19:56

Może jeszcze podregion Łódzki i Podregion Ziemi Łódzkiej??

Ludki nie dzielcie się na drobne - to że ktoś z okolic Łodzi przyjedzie raz na miesiąc nie znaczy że od razu trzeba temat zmieniać - proszę o integrację a nie dezintegrację

#619 OFFLINE   irzyk

irzyk

Jestem Kubuś

• 1 060 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 21:39

Kurczaki, aż wujaszek nam się tu pojawił :)

A wracając do tematu to moim zdaniem organizowanie spotów cotygodniowych nie ma nic wspólnego z jakimś dzieleniem się. Jest to po prostu forma spotkania, na które można dosłownie na jednego faja wyskoczyć, popitolić pół godzinki i do domciu. Nie traktowałbym tego jako odłam od Klubu, czy większych spotów. Ja z przyjemnością uczestniczę we wszystkich ich rodzajach i ile tylko pozwala mi na to czas i kasa. Jak już koledzy pisali u nas w Łodzi pomysł fnd'iego przyjął się w 100% i dajmy spokój ze zmienianiem czegokolwiek. To tak samo jakbyśmy się skiknęli telefonicznie i za 15 minut byśmy się spotkali na jakimś parkingu, tylko że tu dodany jest temat, gdzie się umawiamy.

#620 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

• 7 326 postów

Napisany 15 listopada 2010 - 21:48

No to w takim razie wypadało by zrobić tak zmienić temat na cotygodniowe spoty w Łodzi, jest już co tygodniówki w Łęczycy i tylko patrzeć jak powstają kolejne...:pokoj:

OK. podjąłem dyskusję i widzę że większości odpowiada tak jak było...