Cotygodniowe spoty w Łodzi
Napisany 14 listopada 2010 - 13:58
w tej chwili na cotygodniowe spoty przyjeżdża mało aut, a na latanie po województwie w środku tyg. ok 22 to juz nikt nie przyjedzie, zresztą myślę, że nie taki był cel, po to są spoty miesięczne.
Oczywiście to jest tylko moja opinia.
Napisany 14 listopada 2010 - 13:59
Ja jestem bardzo mobilny, nie ma problemu z podjechaniem na spota do Łęczycy czy Skierniewic, ale gro osób pewnie nie będzie już miało siły na takie cotygodniowe wojarze. Niektórych ogranicza też praca. Myślę, że podzielenie regionu na mniejsze partie jest jakimś wyjściem. Jeżeli w Łodzi jest spot we wtorek, w środę w Łęczycy, a w czwartek w Łasku, to jeżeli tylko godziny mi przypasują to ja pojawię się na wszystkich

Można by jeszcze przemyśleć przeniesienie spotów do okolicznych, obrzeżnych miasteczek np: Zgierz, Pabianice, Brzeziny... tylko wtedy znowu jednym się ułatwi przyjazd, innym będzie pod górkę, bo np. Maciek do Zgierza będzie miał ładne parę km więcej do pokonania. Jest jeszcze jedno wyjście, wszyscy musicie przeprowadzić się do Łodzi

Napisany 14 listopada 2010 - 15:00
Ja przyznam, że mnie odstrasza godzina 22.00

Dodatkowo od dość dawna się nie pojawiam, bo od sierpnia praktycznie mojej Omedze ciągle coś dolega. Choć jestem dobrej myśli bo wymieniłem już prawie cały samochód.
Mam propozycję możemy cotygodniowe spoty robić po za Łodzią

Dodam, że o 22.00 jesteśmy mało widoczni, bo większość ludzi siedzi już w domu. A myślę, że powinniśmy być bardziej widoczni o wcześniejszych godzinach bo to może spowodować, że zawsze ktoś nowy może do nas dołączyć. A na tym nam chyba zależy najbardziej. Spotkania po za Łodzią też mogą kogość nowego do nas przyciągną, ale panowie nie o 22.00
Napisany 14 listopada 2010 - 15:48
Skad ja znam te słowa, mówiłem Ci o tym to zes sie zgodzic ze mna nie chciał,a teraz jednak zmieniasz podejscie do sprawy co mnie cieszy.Mianowicie temat brzmi: "Cotygodniowe spoty w łódzkiem" a moim zdaniem powinien brzmieć: "Cotygodniowe spoty w Łodzi"

Zgadzam sie tu z Toba w 100% ,jesli juz spotkania powinny odbywac sie we wczesniejszych godzinach i powinny trwac dłuzej niz godzine,bo to zadna satysfakcja przyjechac tyle kilosów przywitac sie i zaraz zegnac bo czesc juz odjezdza.Duża część aktywnych klubowiczy i forumowiczy jest z poza Łodzi tak jak Skierniewice, Krośniewice, Łęczyca, Zduńska Wola, Bełchatów... Co za tym idzie nie wielu się chce lecieć około godziny czasu by w końcu z godzinę posiedzieć i po gadać oraz godzinę wracać by położyć się spać przed północą by wstać o 5 czy 6 rano do pracy..
Proponował bym by to wygladało tak,Dzis Łódz,za tydzien Zgierz,Łeczyca,Kutno,Skierniewice itp.Wtedy wszyscy maja równe szanse,pokazemy sie tam gdzie nas nie było. Oczywiscie w rozsadnych godzinach:)i najlepiej w weekendy.Więc powinniśmy jeszcze raz przeanalizować strategię spotów cotygodniowych w Łódzkiem zrobić te spoty po za miastem lub zmienić nazwę tego tematu i pozwolić się regionowi dzielić na grupki i dopuścić rozpadu regionu...
no nie wiem czy takie równe,wy mieszkacie na miejscu wiec wam zawsze bedzie najwygodniej.Łódź jest w centrum województwa i praktycznie "wszyscy mają równe szanse"
Bo macie najblizej:)
Co do wspomnianych grup,fakt temat załozyłem odnosnie łeczycy bo wiem ze jest tam bardzo duza ilosc posaidaczy Omeg-i i wiem ze sa szanse by nawiazac nowe kontakty-znajomosci oraz wciagnac do Klubowego Grona. Ja osobiscie nie mam pretensji do cotygodiowych spotów w róznych miastach naszego regionu. Ale pod jedym warunkiem...jest spot co miesieczny i wszyscy podkreslam wszyscy co przyjezdzaja na cotygodniowe sie tam zjawiaja by pokazac jak bawi sie OKP

Napisany 14 listopada 2010 - 19:05
Zauważyłam że większość osób będących na cotygodniowych spotach nie pojawia się na miesięcznych bo po co skoro można się w tyg. spotkać, zaczynają się robić odłamy grup, ja rozumiem że osoby mieszkające w łodzi mają szanse szybciej i częściej się spotykać w swoim gronie, ale też bym dała szanse na spotykanie się poza łodzią np nie winnym miejscu łodzi(obrzeża ale tak jak
tylko wybrać konkretne lokalizacje i podać nie tylko jedną ale więcej np 1 spotkanie cotygodniowe w łodzi a następne poza, ale jest też spora rzesza ludzi gdzie mieszkają w innych powiatach( tym bardziej ze wiadomo że w każdym miesiącu jest spot)Wiadomo są takie czasy a nie inne i każdy się liczy z groszem, ale trzeba też jakąś równowagę zachować.proponował bym by to wygladało tak,Dzis Łódz,za tydzien Zgierz,Łeczyca,Kutno,Skierniewice i
Pasażerowie się modlą, przechodnie - żegnają!
Napisany 14 listopada 2010 - 19:56
a co tam możecie zawsze zrobić ze mnie czarna owce....
bo przecież nie mam statusu "klubowicza"...
...bo nie chce się szufladkować

ale wątek w dobrą stronę prowadzi...
poczekamy zobaczymy...
Napisany 14 listopada 2010 - 20:23
I tu się mylisz twoje wypowiedzi były wręcz aroganckie i impertynenckie na temat spotów ogólnych tu dyskusję rozpocząłem na temat co tygodniowych i podziałów... Proszę czytaj ze zrozumieniem i jeśli nic konstruktywnego nie wnosisz do tematu to nie zabieraj głosu... Dlaczego ?? już wyjaśniam...no tak wszyscy poruszyli to co ja mówiłem (kilka ostatnich wypowiedzi)
sam się kreujesz w takim świetle, kartkę dostałeś zdaje się za znieważenie innych użytkowników a ja wyraźnie pisałem...a mi się dostało, chyba jesteście uprzedzeni do mnie lub mojej aroganckiej postawy wobec absurdalnych wypowiedzi...
Nie potrzebie wprowadzisz zbędną dyskusję i zamieszanie.. Teraz rozumiesz ?Zanim napiszecie odpowiedź przemyślcie ją, bo dyskusje rozpoczynam nie po to by się kłócić tylko, Tylko rozwiązać problem podziałów...
Napisany 14 listopada 2010 - 22:46
Napisany 14 listopada 2010 - 22:48
Napisany 14 listopada 2010 - 22:56
wiec moze dało by rade zrobic spot troszke blizej i wcześniej lub w sobote czy niedziele
DEMON MV6 - jeśli nie możesz w tygodniu to zapraszamy na najbliższy comiesięczny spot. Szczegóły w tym temacie http://forum.omegakl...ead.php?t=46454
oprócz spotów cotygodniowych są spoty tak jak we wszystkich regionach co miesięczne,a co do tego właśnie próbujemy dojść do porozumienia, bo nazwa jeśli już powinna być cotygodniowe spotkania w łodzio ogarnąć tą tematykę
Napisany 14 listopada 2010 - 23:29
Wrobel365
Napisany 14 listopada 2010 - 23:53
YYyyyYYYYyy :pokoj: z kim ??Najlepiej na spocie cotygodniowym obgadać tą sprawę i może dojdziemy do jakiegoś porozumienia
Napisany 14 listopada 2010 - 23:55
Najlepiej na spocie cotygodniowym obgadać tą sprawę i może dojdziemy do jakiegoś porozumienia
Ja proponuję obgadać to na comiesięcznym spocie:)
Napisany 15 listopada 2010 - 01:10
1. Spoty z Łodzi przenosimy do okolicznych miasteczek, aby przyjezdni z okolic mieli bliżej.
2. Jeden spot w Łodzi np. Castorama Sikorskiego, następny np. w Ozorkiwie, kolejny w Łodzi pod Portem i gokarty, kolejny znów poza Łodzią np. Pabianice.
3. Zmieniamy nazwę na "Cotygodniowe spoty w Łodzi"
4. Spoty cotygodniowe poza miastem, a comiesięczny, duży w Łodzi.
5. Spoty przenieść na weekendy i każdy w innym miejscu poza Łodzią.
Widzę, że niektórym pasowało by wcześniej. Jeżeli godzina spotkań zostanie zmieniona to niestety ze względu na pracę będę musiał sobie odpuścić dalsze spoty cotygodniowe, bo niestety po prostu nie zdążę.

Napisany 15 listopada 2010 - 10:34
Napisany 15 listopada 2010 - 19:44
Napisany 15 listopada 2010 - 19:56
Ludki nie dzielcie się na drobne - to że ktoś z okolic Łodzi przyjedzie raz na miesiąc nie znaczy że od razu trzeba temat zmieniać - proszę o integrację a nie dezintegrację
Napisany 15 listopada 2010 - 21:39

A wracając do tematu to moim zdaniem organizowanie spotów cotygodniowych nie ma nic wspólnego z jakimś dzieleniem się. Jest to po prostu forma spotkania, na które można dosłownie na jednego faja wyskoczyć, popitolić pół godzinki i do domciu. Nie traktowałbym tego jako odłam od Klubu, czy większych spotów. Ja z przyjemnością uczestniczę we wszystkich ich rodzajach i ile tylko pozwala mi na to czas i kasa. Jak już koledzy pisali u nas w Łodzi pomysł fnd'iego przyjął się w 100% i dajmy spokój ze zmienianiem czegokolwiek. To tak samo jakbyśmy się skiknęli telefonicznie i za 15 minut byśmy się spotkali na jakimś parkingu, tylko że tu dodany jest temat, gdzie się umawiamy.
Napisany 15 listopada 2010 - 21:48
OK. podjąłem dyskusję i widzę że większości odpowiada tak jak było...