Jakie głosniki na tył? Omega B
Napisany 23 maja 2010 - 13:07
Napisany 23 maja 2010 - 13:19
jakie masz radio?

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 23 maja 2010 - 16:51

Wydaje mi się że magnaty w tej cenie będą grały przyzwoicie. Na lepsze nie ma sensu kasy wydawać, chyba że radio zmienisz

Napisany 23 maja 2010 - 17:03
Witam jakie polecacie mi glosniki do tylnych drzwi? Aby to jakos gralo i pasazer tez mial przyjemnosc ze sluchania muzyki bo teraz to ledwo slychac albo pierdza.
zmien radio i wystarczy jak do przodu dasz dobre glosniki..juz bedzie roznica:D
Napisany 23 maja 2010 - 17:04
zmien radio i wystarczy jak do przodu dasz dobre glosniki..juz bedzie roznica:D
Bez wygłuszenia tapicerka będzie "grała".
Napisany 23 maja 2010 - 20:48

http://www.allegro.p...manta_1600.html
Czy taka tube podlacze pod seryjne radio?
Radio to Delco CDR500
Napisany 23 maja 2010 - 23:33
Radio to Delco CDR500
Takie coś będzie buczeć a nie grać.
Napisany 24 maja 2010 - 02:38

Wracając do tematu - jak chcesz podłączyć jakąkolwiek tubę, musisz zacząć od wzmacniacza i pasywnej tuby. Albo robisz to dobrze, albo wcale. Co do fabrycznych radyjek i ich jakości to nie bierz sobie do serca opinii kolegów, bo można je zmusić do eleganckiego grania bez większych kombinacji jeśli masz dobre głośniki. Ja na Hertzach DSK165 na fabrycznym CCR600 i wzmacniaczu oplowskim (nie wiem skąd, 6kanałowy) osiągnąłem dokładnie takie mięso jakie oczekiwałem (w rocku, techno wymagałoby jeszcze znacznie bardziej wypaśnego zestawu ze względu na dużą ilość basów).
Ekspertem nie jestem ale doświadczenie nauczyło mnie jednego. W car audio jak nie wydasz to nie zagra. Nawet te Hertze DSK to jakaś tam podstawowa półka tej firmy, a kosztują 280 bez przesyłki.
Dodatkowo w drzwiach tył głośniki są mniejszej średnicy niż z przodu (o cal bodajże), więc basu konkretnego się tam nie osiągnie.
Napisany 24 maja 2010 - 12:09
Tą tubkę sobie daruj, BTW rozwalający opis aukcji: MOC P.M.P.O 1600WATTSS - nie wiem co to jest wattss, ale domyślam się o co chodziło autorowi
A PMPO to taki parametr który nic użytecznego dla Ciebie nie wnosi
Wracając do tematu - jak chcesz podłączyć jakąkolwiek tubę, musisz zacząć od wzmacniacza i pasywnej tuby. Albo robisz to dobrze, albo wcale. Co do fabrycznych radyjek i ich jakości to nie bierz sobie do serca opinii kolegów, bo można je zmusić do eleganckiego grania bez większych kombinacji jeśli masz dobre głośniki. Ja na Hertzach DSK165 na fabrycznym CCR600 i wzmacniaczu oplowskim (nie wiem skąd, 6kanałowy) osiągnąłem dokładnie takie mięso jakie oczekiwałem (w rocku, techno wymagałoby jeszcze znacznie bardziej wypaśnego zestawu ze względu na dużą ilość basów).
Ekspertem nie jestem ale doświadczenie nauczyło mnie jednego. W car audio jak nie wydasz to nie zagra. Nawet te Hertze DSK to jakaś tam podstawowa półka tej firmy, a kosztują 280 bez przesyłki.
Dodatkowo w drzwiach tył głośniki są mniejszej średnicy niż z przodu (o cal bodajże), więc basu konkretnego się tam nie osiągnie.
kolega ma do wydania 150pl wiec nie wiem co mu doradzic

Napisany 02 czerwca 2010 - 19:59
Napisany 02 czerwca 2010 - 21:48
przód 16,5 cm 220w głosniki odseparowane
http://www.allegro.p...nowosc_hit.html
tył 13cm 200w też odseparowane
http://www.allegro.p...24m_c_gwar.html
jeśli chcesz wykorzystać radio to lepszych nie ma sensu
........a do tego półka z tyłu
16,5cm velocity blaupunkt 320w na zwrotnicach
+tuba i to wszystko na wzmacniaczu ja tak mam i jest dobrze a po pieciu minutach glowa pęka:jump:
pod domem nie moge nawet odpalić na pół mocy bo sąsiedzi po psy dzwonią
a zobacz takie coś do bagażnika:
http://www.allegro.p...power_700w.html
albo
http://www.allegro.p...dealny_bcm.html
niedrogo i bylo by juz tak w miare ale i tak samo radio sobie z tym nie poradzi
Napisany 02 czerwca 2010 - 22:12
Teraz pora na tył. Co wy na takie głosniczki z tyłu ? (Nr. aukcji 1063257186) Z tylu sa tez oryginalne tweetery ale chyba podpiete sa pod kabel? Wiec jak zmienie glosniczki to nic nie powinno sie złego stać i dalej beda graly?
Napisany 03 czerwca 2010 - 11:27
z radia zasilisz maxymalnie wszystkie drzwi ale wez lepiej magnata z odseparowanymi sykami a nie dwodrozne jak w tej aukcji co ją podałeś omega orginalnie miała lepiej niż to co chcesz wrzócić...
a ty masz kombi czy sedana? sedan ma jeszcze miejsce pod szyba 2x 165mm
zrób to wszystko stopniowo z czasem w zależności od funduszy a nie lipe na biegu..
ps. omega jest naprawde dobrze przygotowana pod car audio
nie popsuj tego a będziesz kiedyś zadowolony;)
Napisany 03 czerwca 2010 - 12:50
Jezeli bede montowal tube to oczywiscie pod wzmacniacz.
Napisany 03 czerwca 2010 - 15:32
jaką roletę w sedanie czy w kombi? ja mam w sedanie roletę przymocowaną do maskownicy półki a w półce dwa otwory pod 165mm głośniki zaś pomiędzy nimi miejsce na wzmacniacz. jak masz sedana to zobacz sobie od strony bagaznika czy masz dwa orginalne otwory w profilu pod szyba...
a te głośniki też mialem przypierdziałe z tyłu... wsadziłem blaupunkty te co ci wysłałem linka wczesniej i to jest max co sie da wyciągnąć z radia sam mam w kenwoodzie 4X50w
i naprawde rewelacji nie ma (to są speakery czyli zero basu niestety)
dopiero jak wlączam piecyk tylnia półka z tubą uzupełnia reszty..
Napisany 03 czerwca 2010 - 16:47
Napisany 03 czerwca 2010 - 17:25

ja tam pomiędzy otworami mam przykręcony piecyk phoenix golda octane r i coś tam dalej już nie pamietam... mieści się spokojnie a miejsca na tweetery jest tyle ze pod tą półką możesz ich sobie wstawic nawet po trzy w rządku hehe:jump:
ja tam wrzuciłem blaupunkt velocity(poszukaj sobie rewelacja) na zwrotnicach 320 max music power / 80rms i to już gra ładnie i czysto:) no jeszcze tubeczka też tam sobie leży w bagażniku
a z tymi głośnikami co wziałeś to szkoda że one są dwudrożne bo dużo zniekształceń będzie ale jesli chodzi o brzmienie to ty nie odczujesz róznicy daję ci słowo bo ja też stopniowo wszystko wrzucałem a z tyłu mam w dzrwiach coś o zbliżonej mocy;) tylko że trzymałem sie jednej firmy: mi osobiście najbardziej podobał się blaupunkt
Napisany 04 czerwca 2010 - 02:05

No wlasnie o to chodzi, ze dzis juz tapicerke z tylu ladnie wygluszylem i przydalyby sie lepsze glosniki do tego:) Z przodu gra mi calkiem dobrze, chodzi mi o tyl aby pasazerowie mieli lepsze wrazenia podczas pozdrozy..
Radio to Delco CDR500
Kolego a tą tube to sobie zupełnie daruj lepiej jest samemu cos sklecić polecam do tanich tub głosniki firmy alrphard za te pieniadze graja rewelacyjnie dobre wygłuszenie oraz filtr dolno przepustowy naprawde potrafia dobrze zagrac:) ja potrafilem zrobic tube za 80zł i ludzie którzy brali odemie te tuby byli zachwyceni

Takie coś będzie buczeć a nie grać.
Kolega dobrze prawi to bedzie buczec a nie grało

Napisany 04 czerwca 2010 - 07:44