Automat czy manualna
Napisany 22 marca 2007 - 07:22
Napisany 22 marca 2007 - 09:22
Tak samo jak rózne publikacje (Opla) podają rózne spalanie na 100km

Pewnie za wszystko i tak odpowiedzialne są normy

Napisany 22 marca 2007 - 16:36
Napisany 22 marca 2007 - 22:59

Napisany 23 marca 2007 - 13:46
Wiecie co, ja podszedłem do tematu nieco od innej strony. Silnik z automatem nie dostaje tak w d*pę, a wiadomo, że 2.5 TD potrafi się przegrzać i w ogóle jest dość delikatny. Tak więc wyszło mi ze skomplikowanych wzorów, że mam większą szansę kupić niezajeżdżonego klekota z automatem niż z manualem. Swoją drogą od dziecka marzyłem za automatem, więc przyjemne z pożytecznym. Wg mnie diesle 2,5 td powinny być tylko z automatem :tere-fere: Fajny moment obrotowy i silnik podziękuje dłuższą żywotnością
Po prostu lansik na całego :mrgreen:
i tu masz racje. automat TAK (warunek - odpowiednia moc silnika)
Napisany 23 marca 2007 - 19:25
To prowokacja jest czy cóś..? :grin:Automaty dla leniuchów :mrgreen:
![]()
.
Napisany 23 marca 2007 - 22:02
Nie przejmuj się. Trolle tak mająTo prowokacja jest czy cóś..? :grin:Automaty dla leniuchów :mrgreen:
![]()
.

Napisany 23 marca 2007 - 22:15
ale Ty się lubisz sobą chwalić... może byś poczekał az ktoś coś napisze... np TYMEGASPAMERZE... :nabijacz: :nabijacz: :hehe:Trolle tak mają
Napisany 23 marca 2007 - 22:16
ale Ty się lubisz sobą chwalić... może byś poczekał az ktoś coś napisze... np TYMEGASPAMERZE... :nabijacz: :nabijacz: :hehe:Trolle tak mają
:nu_nu: nie spamowac mi tu :nu_nu:
Napisany 23 marca 2007 - 22:22
ALe i tak nie mogą się wychylać przed Ciebieale Ty się lubisz sobą chwalić... może byś poczekał az ktoś coś napisze... np TYMEGASPAMERZE... :nabijacz: :nabijacz: :hehe:Trolle tak mają

Polleeeeeeeeeeeeeeeeeeeewam :piwo:
Napisany 23 marca 2007 - 22:24
Każdy chwali to co ma lub jakie ma zapatrywania . Mój gust jest taki że do automatu to ja nie cierpię, a już miałem takim czymś jeździć (to moje zdanie i moje upodobanie)
Nigdy nie chciał bym automatu i nie wiem co by gadać hi hi ..
Już nie chodzi o koszta . Ale zaraz zaraz Giskard ile zapłaciłeś za wymianę za jedną blaszkę w automacie :mrgreen:
he he czekam na temat Skóra czy welur :mrgreen:
Napisany 23 marca 2007 - 22:24
Napisany 23 marca 2007 - 22:28
nie ma go i nie ma... ale jak cos napisze to się pochlastać można.... :razz: :razz: :razz: :mrgreen:Nigdy nie chciał bym automatu i nie wiem co by gadać hi hi ..
450zł zdaje się i był to ślizg pompy ASB więc poważna sprawa...Ale zaraz zaraz Giskard ile zapłaciłeś za wymianę za jedną blaszkę w automacie

:kumple: :kumple: :kumple:
Napisany 23 marca 2007 - 23:20
I na tym stwierdzeniu można zakończyć ten temat. Bo te kilka słów jest kwintesencją automata :bigok:jestem skłonny ponosic to ryzyko za niesamowity i nieopisany wręcz rewelacyjny komfort jazdy....
Napisany 26 marca 2007 - 19:49
Napisany 26 marca 2007 - 19:53
Ciekawy jestem jak wychodzi spalanie w ASB a manual-u, ciekawi mnie również sprawa wymiany oleju bo słyszałem że to też są koszta ponieważ trzeba to robić próżniowo w autoryzowanym serwisie. Miałem automat w sorpio 2,8 V6 i było wypas. Omega z automatem to jest wogóle wypas i jak widze na ulicy jak mnie mija z tym charakterystycznym kosmicznie nieprawdopodobnym dźwiękiem który mnie hipnotyzuje niczym śpiew syreny marynarzy to sz...k mnie trafia że nie kupiłem tego cuda które wręcz płynie po polskich autostradach. :razz: Ale jak odjedzie już dalej to schodze na ziemie i mówie sobie że to są dóże koszta i 2,0 16V wystarczy.
roznica moze litra w spalaniu, wymiana oleju kosztowala mnie 76 pn brutto (robocizna) + 200 z groszem (5 litrow oleju, 2 uszczelki, filtr oleju, korek ) i nie trzeba robic prozniowo.
Napisany 26 marca 2007 - 23:08
ciekawi mnie również sprawa wymiany oleju bo słyszałem że to też są koszta ponieważ trzeba to robić próżniowo w autoryzowanym serwisie.
roznica moze litra w spalaniu, wymiana oleju kosztowala mnie 76 pn brutto (robocizna) + 200 z groszem (5 litrow oleju, 2 uszczelki, filtr oleju, korek ) i nie trzeba robic prozniowo.
próżniowo - bosz, czego to jeszcze ludzie nie wymyślą

Olej wymienić można nawet samemu, jesli sie wie co i jak
Napisany 26 marca 2007 - 23:13
ciekawi mnie również sprawa wymiany oleju bo słyszałem że to też są koszta ponieważ trzeba to robić próżniowo w autoryzowanym serwisie.
próżniowo - bosz, czego to jeszcze ludzie nie wymyślą
Olej wymienić można nawet samemu, jesli sie wie co i jak
po to zaplacilem 76 pln za 1 wymiane i gapilem sie mechaniora na lapy zeby nastepna zrobic samemu bo juz wiem co i jak