podświetlenie konsoli środkowej omega c
Napisany 11 sierpnia 2012 - 12:47
Napisany 11 sierpnia 2012 - 14:11
a czemu wartaloby sie przygladnac??To trudno powiedzieć nie mając tego w ręku
no wlasnie takby to wygladalo skoro samo dziala dobrze.na czasie sprobuje podmienic te plytki w panelach i zobaczymy co wyjdzie;)Wygląda, że jest jakiś problem na płycie klimatronika, skoro samo oświetlenie działa.
Napisany 19 sierpnia 2012 - 22:02
Napisany 14 października 2012 - 21:41
tak sie zastanawiam,czy usuwajac diody i w miejscach po nich wywiercic dziurki na 3mm(wlozyc tam diody) i zrobic calkowicie osobne oswietlenie przyciskow,ale zasilane z klimatronika:confused:
co o tym myslicie:confused:??
Napisany 17 października 2012 - 20:04
Pomysł jest dosyć ciekawy jakkolwiek ja bym tego nie robił i próbował dalej coś wymodzić na płytce.
Napisany 18 października 2012 - 09:43
niestety:(Czyli na oryginalnym zasilaniu dalej występuje zjawisko "nieświecenia"
Pomysł jest dosyć ciekawy jakkolwiek ja bym tego nie robił i próbował dalej coś wymodzić na płytce.
a czemu bys tego nie robil??pod plytka jest wystarczajaco miejsca(ok.1cm)zeby to upchnac.tylko fajnie byloby miec fabryczny schemat tego badziewia,zeby wiedziec czy nie bedzie to mialo wplywu na nic.zwrocilem sie do valeo,ale nie maja schematow tego i nie wiem z kad go wykabinowac.
Napisany 19 października 2012 - 16:50
zeby wiedziec czy nie bedzie to mialo wplywu na nic
Właśnie dlatego bym nie robił. Jeśli mimo wszystko spróbujesz z przewierceniem płytki i coś spiexxxli się, to od bidy można kupić używaną i po kłopocie. Albo inaczej. kup używaną, zrób przewiercenie na używce i będzie po sprawie i nie ryzykujesz uszkodzenia własnego elementu.
Napisany 19 października 2012 - 16:58
mam jeden do testow,a drugi nie tykany w aucie zamontowany:Dnie ryzykujesz uszkodzenia własnego elementu.
sam w ktorys dzien chyba to zschematuje:oonie: zobaczymy,jak cos to dam znac;)
Napisany 09 listopada 2012 - 00:10
narazie zrobilem takie cusik,czyli wyeliminowalem orginalne podswietlenie i zrobilem osobne na drugiej stronie plytki.wywiercilem dziurki pod ledy 3mm i podlaczylem pod fabryczna kostke.pod 12v dziala prawie bez problemu.jedna dioda co jakis czas sie gasi i odpala z powrotem:confused:czemu??
ktos mi moze powiedziec gdzie podlaczyc + a gdzie - zeby sprawdzic jak dziala calosc w domowych warunkach(na wszelki wypadek wole nie probowac w aucie)
Napisany 07 stycznia 2013 - 22:09
Widzę jakieś postępy.
Podłączyłeś już w omedze klimatronika po tuningu ??
Napisany 08 stycznia 2013 - 11:24
jeszcze nie.niemialem czasu bo na wyspach kanaryjskich:)w delegacji bylem.jak mnie najdziePodłączyłeś już w omedze klimatronika po tuningu
to moze niedlugo sie tym zajme,tymbardziej,ze mam juz gotowe tylko podmienic w aucie.
Napisany 09 stycznia 2013 - 19:48
Napisany 09 stycznia 2013 - 22:11
:tak:Po podłączeniu zdaj relację i zrób jakiegoś tutoriala z dokładnym opisem co i jak
Napisany 09 stycznia 2013 - 22:25
Napisany 09 stycznia 2013 - 22:52
tak mam ja usunieta.i swiecie na...dziwny kolor.podejrzewam ,ze kobieta jest w stanie dokladnie sprecyzowac ta barwe:Dale ja bedac zwyklym chlopem:Dokreslibym to jako ziolony morski-moze??A zdejmowałę czerwoną szybkę z wyświetlacza? Powinien świecić na zielono?
fotka z forum na uk,u mnie jest taki sam kolor-jaki odpowiedz sobie sam.
ps.nie jestem daltonista;)
rownie dobrze mozna osiagnac inny kolor wstawiajac ¨szybke¨ w innym kolorze.
Napisany 03 sierpnia 2013 - 15:49
moze ktos mi powiedziec jak to ktos osiagnal??chodzi mi tylko i wylacznie o wyswietlacz klimatronika,bo latwo jest uzyskac pomarancz,czerwony,niebieski i zielony,ale bialy:hmmm: