jeżeli wymiana klocków spowodowała Twój problem z ABS, to najprawdopodobniej uszkodzono przewód jednego z przednich czujników ABS. Sprawdź też wtyczki które są w nadkolu (wystarczy odpowiednio na postoju skręcić koła i będzie do nich dostęp - może wystarczy je docisnąć i popryskać kontakt spray'em ? )
Co do falujących obrotów - w 2.2 nie ma silniczka krokowego, a za nierówne obroty mogą odpowiadać np. świece lub cewka. Sprawdź jeszcze błędy w silniku, czy coś wyskakuje
dzięki, postaram się jutro to sprawdzić. Dzisiaj montował mi znajomy ten czujnik położenia ksenonów i zerkał na te wtyczki od abs. Niby wszystko ok ale może jeszcze raz dokładnie sprawdzimy jak to wygląda. Czy możliwe jest, że po wyjęciu bezpiecznika 19 (od abs-u) i ponownym wsadzeniu takie objawy mogły się pojawić? Sprawdzałem ostatnio bezpieczniki od świateł a dokładnie pod nimi jest ta 19. Jest wielce prawdopodobne, że w "ferworze walki":) taką czynność wykonałem.
Co do błędów to wywala mi jeszcze P0340. Świece i cewka niedawno wymieniane. Dodam jeszcze, że wyciągałem też lampy z przodu bo wymieniałem żarówki ale to chyba nie powinno mieć wpływu na ABS.