Mam pytanko do was bo być może spotkaliście się z tym problemem w swoich Omciach.
Od jakiegoś czasu w mojej Omedze słychać głuche stuki z przedniego koła od strony pasażera a od paru dniu również od strony kierowcy. Pojawiają się one przy powolnej jeździe, skręcając np. po nierównym bruku. Czytając na forum różne posty doszedłem do wniosku, że wymienię górne mocowanie amortyzatora plus łożysko amortyzatora. Nic to nie dało ponieważ stuki są nadal. Reszta zawieszenia jest w całości nowa, w przeciągu 3 m-cy wymieniłem wszystko.
Byłem już na 3 stacjach diagnostycznych i na każdej mi powiedziano, że wszystko jest sztywne i jest w porządku, amorki pokazało 80%. Zbieżność i kąty są ustawione idealnie. Koła są wyważone.
Pozostało mi więc do wymiany jedynie amortyzator i łożysko koła. I tu pojawia się moje pytanie do was forumowicze

Czy łożysko koła(piasty) może być przyczyną takich stuków ?? Z tego co wiem to objawami zużycia łożysk w kołach jest buczenie. No ale może ktoś z was miał taki problem i okazało się że to jednak łożysko a nie amorek. Nie zakładałbym tematu no ale jednak koszty są spore więc wolałbym uniknąć pomyłek.
Prosiłbym was o jakieś porady czy można to jakoś sprawdzić itp.
Pozdrawiam i Dziękuje z góry za jakąkolwiek pomoc