Chodzilo mi o to, ze BRC jest niby nowoczesniejsze, bo jest mocno zautomatyzowany, malo skomplikowany, a STAG wymaga wiecej wiedzy i pracy, jest bardziej "hardcorowy", ale pozwala na wieksza ingerencje.
W BRC nie ma wiercenia dysz, po prostu zakladasz, podpinasz, podlaczasz komputer, a ten na postoju mowi co masz robic - "2000obr, 3000obr, bieg jalowy itp". Wszystko sie samo ustawia, 10 latek to zrobi. No ale jak sie zle wwierca i auto zle pracuje to juz nie ma speca, zeby to znalezc. U mnie sie nawet nie fatygowali ze zdejmowaniem kolektora (czekaly nastepne auta), wiec wyszlo jak wyszlo...
Dobry instalator zalozy i STAGa i BRC dobrze do prawie kazdego auta, kiepski zalozy BRC i bedzie chodzilo, STAGa juz nie. Problem sie pojawi jednak jak bedzie potrzeba regulacji, bo wtedy malo kto umie ustawic BRC.
No i STAG ma forum na ktorym jest mnostwo ludzi chetnych do pomocy i mozna zobaczyc po zadowolonych uzytkownikach gdzie oplaca sie montowac.
mi np Panowie z zakladu w Gorzowie wmawiali, ze skoro mam problemy to oni mi wrzuca mapy z identycznej omegi...omegi mojej mamy. Problem w tym, ze oni nawet nie probowali ustawic map, bo ich nie widac (w nowszym programie juz tak, ale kto sie tym martwi).
Potem sie rozpoczal boj czy moge sam to zrobic. No i nie moge, nie mozna nawet kupic samemu czujnika MAP do korekcji map, tylko zaklad BRC, a zaklad nie rozklada rece i nie wiedza czemu pali 18-19 w miescie.
Mama ze swojego LPG jest w miare zadowolona, ale sam musialem zmieniac dane, bo Panowie ustawili przelaczanie na min 65 stopni po min 90 sekundach. Czyli trzeba auto nagrzac do 65 i dopiero potem po 90 sekundach sie wlaczy gaz. W miescie oznacza to polowe jazdy na benzynie, nawet na cieplo, ale mama sie cieszyla, ze jej pali 12l gazu, ale jakos paliwo szybko idzie. Po regulacji na ok 40 stopni i 15 sekund LPG zlopalo juz ok 14, ale benzyny duzo mniej.
no i do tego wpiep... jej najwieksza butle jaka weszla, bo "tak kazdy zamawia" wiec ma chyba 120 litrow i kawaleczek bagaznika.
Dlatego do konca zycia zostane przeciwnikiem BRC.