Jak już może wiecie jestem w trakcie swapu na R6:D w tym wątku będe umieszczał różne fotki i informacje oraz pytania jeśli bym miał z czymś problem. Ta przygoda ze swapem zaczęła się od zakupu omegi 3000 w której grało C30SE (podkreślam grało bo ta omega poszła już na żyletki, ponieważ była tak pognita, że nawet w podłodze dziury były). Dyfer był tam z omegi 2.6 i takie moje pytanie czy wytrzyma przy tym silniku dyfer z mojej obecnej X20XEV ? i jeszcze zaskoczyło mnie, że ta omega miała pełny przelot czyli jedną strumienice i końcowy komin remusa i pytanie czy to przypadkiem u mnie nie będzie za głośne? jeśli coś wpadnie mi do głowy to będe dopisywał

tak oto przez półtora roku stała i gniła ta omega na osiedlu nie daleko mojego:

serce:

przed wyjęciem:

chwilke później:

w półtora dnia uporaliśmy się z rozebraniem auta:

14.04.2010r
dzisiaj polerka dekla, ale bardzo męcząca i żmudna robota... ręce bolą ale końcowy efekt wynagradza:D:jump: zostaje jeszcze tylko pomalować na czerwono napisy ii... cieszyć się później jak silnik zagości pod maską:tank::jump:

przy okazji polerka kolektora ssącego:D

17.04.2010r
X20XEV już wyjęty i dalsze zmagania ze swapem... problem jest taki że łapy nie pasują i musiałbym wyciągnąć jedną chłodnice żeby slinik się zmieścił...
prawie skończyłem bawić się z deklem..

jak sie dowiedziałem to w tamtej omedze 3000 był silnik 2.6 ale właściciel wymienił go na C30SE, wyremontował i zostawił... dekiel po zdjęciu był bardzo czysty jak i olej, a rozrząd jest też w dobrym stanie więc nie będe musiał pakować kasy dodatkowo:D

w piątek wieczorem przygotowałem omege do wyjęcia serducha:

wczoraj dokończyłem rozbieranie i wyciągnąłem serce:

teraz omega czeka na następny weekend aż zawita u niej nowe serducho:

troche jak JEEP, i teraz to krawężniki jej nie straszne :jump: hahh

a tu byłe serce, które czeka na nowego właściciela... chętnych zapraszam na PW;)

CDN...:tank::jump: