Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Stukniecie w prawym tylnym kole podczas hamowania...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   figop

figop

Tomek

• 101 postów

Napisany 04 września 2010 - 08:17

podpinam sie.
lewe tylne koło. hamujac jadac powolutki słychac stukniecie. natomiast hamujac recznym to troszke bardziej go słychac. w dodatku w momęcie tego stukniecia szarpnie mi dzwignia z recznego. jadac do tyłu nie ma zadnych stuków w czasie obu przypadkach hamowania. ostatnio tylne koło wpadło mi do dziury i te stukanie słychac tylko ze ciszej jak koło podskakuje na nieruwnościach i w didatku przy powolnej jeździe słychac jak cos by dalikatnie tarło. wszytskie dzwieki maja podobne brzmienie, takie metaliczne i dobiegaja z tylnego koło.

czy juz ktos majacych takie stukanie, po wymianie klocków i szczek obiaw znikną. moze to cos byc nie tak z tylnym dyfrem???? trzymajac hamulec i ruszajac nie słychac stukania. tak samo jadąc do tyłu. tylko w czasie jazdy do przodu hamujac jednym lub drugim stukanie wystepuje

#22 OFFLINE   toczek19900

toczek19900
  • 110 postów

Napisany 10 września 2010 - 22:06

u mnie klocki lataly luzno i stad bylo slychac stukanie

#23 OFFLINE   rybecal

rybecal
  • 1 postów

Napisany 12 września 2010 - 01:01

U mnie tez tak stukalo :mad: to byly okladziny, oderwaly sie od blachy

#24 OFFLINE   Maniek6600

Maniek6600
  • 640 postów

Napisany 21 stycznia 2011 - 19:09

Odgrzeje troche kotleta..Ale mi po wymianie sworzni wachacza podczas hamowania słychać pojedyńcze puknięcie z przedniego lewego koła...Możliwe że mechanik żle dokręcił wachacz i teraz puka???? Patrzyłem na klocki i są całe z obdwóch stron...