Mówisz, nie da sie bez korekcji? Chyba coś nie do końca wiesz co piszesz, znam wielu ludzi na klejonych pasywkach i prawidlowo zbudowanej scenie, za jednostkle sluzą im 15-20 letnie CD i nikt nie chce słyszec o prockach aktywkach czy korekcjach... Wiec jak to jest ?
No nie da się. Możesz sobie dowolnie odwracać fazy subfowera ale za cholere nie przyciągniesz go na deske rozdzielczą tak aby grał ci z przodu. To wszystko osiągniesz za pomocą korekcji czasów. A jeżeli masz kino domowe Dolby Digital II tak jak ja to juz bez korekcji nie ujedziesz.
Moj kolega kupił ostatnio cztery duże fiaty i nie chce jeżdzić żdnym innym autem. Ba, do jednego zamontował nawet air ride. Lubi stary sprzęt, tak jak i twoi koledzy. Przesiadł bys się na dużego fiata? Ja, w życiu.
wysoko ustawiasz poprzeczke ta 104 bo to kulturalny maluszek jest ale posluchaj dobrych starszych RF'ów czy GTI lub chocby Strokera 15 a sam sie przekonasz jak kopać potrafi 15 
Pisałem wczesniej o Strokorze. Przy nim Helon wysiada. Nie wiem czy wiecie ale Cerwin Vega to polska mysl techniczna, stworzona przez polskiego inzyniera Eugeniusza Czerwińskiego, który produkował je zdaje sie w stanach.
Powracając do tematu głosników na przód to obadałem te ProA simplex i co sie okazało to te woferki są raczej nie basowe a średnie a głosniki to Vifa zaś wysokie to podobne do tych co mam w calibrze 29ls neo i grają bardzo ładnie. cena zestawu jest ok jakies 500 zł natomiast zastanawiam sie nad dls C6.
http://sondi.pl/dls-c6-dane-techniczne . Głębokość montażowa 63mm. Mało o tym zestawie w necie. Cursor, wiesz coś więcej?