Wymiana listwy wtryskowej Valtek
Napisany 01 kwietnia 2010 - 12:58
No i klapa...cewki wszystkie zmierzone i wszystkie sprawne ale jak zapali sie check to chodzi tylko na 3 cylindrach...bylem tez u gazownika znowu i dalej twierdzi ze listwa wtryskowa do wymiany...a ten check coraz rzadziej sie zapala i ciagle wywala blad sondy...co o tym myslicie ??
Napisany 01 kwietnia 2010 - 13:11
Blad sondy, czyli cos z mieszanka. Czy na beznynie jest wszytkko ok ??No i klapa...cewki wszystkie zmierzone i wszystkie sprawne ale jak zapali sie check to chodzi tylko na 3 cylindrach...bylem tez u gazownika znowu i dalej twierdzi ze listwa wtryskowa do wymiany...a ten check coraz rzadziej sie zapala i ciagle wywala blad sondy...co o tym myslicie
Dobrze by bylo jak bys kogos dorwal z opelscanerem, zeby ci popatrzyl jak sondy pracuja na gazie jak na benzynie i czy niema jakies dodatkowyc bledow.
Napisany 01 kwietnia 2010 - 15:53
Napisany 01 kwietnia 2010 - 16:14
Najpierw zrob porzadek z checkiem a potem z gazem ( oczywiscie chodzi o pomaranczowa kontrolke z silniczkiem w dolnej czesci zegarow a nie o napis check na wyswietlaczu)na benzynie jest wszystko ok niewazne czy sie pali check czy nie
Napisany 01 kwietnia 2010 - 16:39

Napisany 02 kwietnia 2010 - 20:36
Napisany 02 kwietnia 2010 - 21:02
Szybciej padaja, ale czy 3ohm niebedzie zawolny w 2,0 16V ??o żółtych zapomnij , za szybko padają . Jak wymienisz listwy to przed kalibracją zmień w parametrach na listwę 3 omową .
Trzeba poszukac na forum lpg.
Moim zdaniem jak masz kupowac listwe to doloz pare groszy i wez magicjety.
Napisany 03 kwietnia 2010 - 07:49
Napisany 03 kwietnia 2010 - 12:56
Napisany 05 kwietnia 2010 - 10:55
Wczoraj zobaczylem ze mam pekniety kolektor,moze od tego sie zapala
teoretycznie może, bo się zmienia skład spalin jak pociągnie trochę powietrza i może wariować. Acz jak ja miałem pęknięty kolektor to nic mi się nie świeciło.
A w programie od gazu masz w ogóle zaznaczone że samochód posiada sondę?
U mnie jest zrobione trochę na skróty i sonda jest pominięta żeby było mniej z nią problemów
Napisany 05 kwietnia 2010 - 21:40
Napisany 30 sierpnia 2011 - 14:01
Pozwólcie że odświeżę temat. Jestem posiadaczem opla astry II 2.0 16v czyli silnik ten sam co w omegach. Posiadam listwe volteh z reduktorem tomasetto. Aktualnie mam takze problemy z listwa i juz dwóch gazownik,ow powiedziało ze to ona jest do wymiany. czy jezdzenie na rozwalonej listwie moze miec jakies skutki dla silnika lub reszty układu ? czy po prostu wkoncu ja wykoncze na amen ?