Co zrobilem/am dzisiaj w swoim samochodzie
Napisany 17 lutego 2009 - 14:52
.
Napisany 17 lutego 2009 - 16:16
Napisany 17 lutego 2009 - 17:05

Ujrzałem dzisiaj taki obraz i do tego jeszcze to co poniżej

czyli główny winowajca całego zamieszania oraz

Resztki instalacji gazowej

Jak ja nienawidzę tego samochodu, ciekawe ile mnie to jeszcze będzie kosztowało

I tu olbrzymie podziękowania dla pawel18702 za wsparcie moralne oraz omegarules za pomoc z transportem w dniu dzisiejszym
Mam nadzieje że już więcej problemów nie wyniknie i wyjadę tym padłem z tego warsztatu (ten mechanik to magik i mam nadzieje że ma na tyle cierpliwości do tej mojej padaki i ją skończy).
JAK JA NIENAWIDZĘ TEGO SAMOCHODU
Napisany 17 lutego 2009 - 17:15

Napisany 17 lutego 2009 - 17:31
Roozga zabił silniczek gazem CYKLON B
Napisany 17 lutego 2009 - 17:33
ech te Niemieckie naleciałościZagazował sie naśmierć czy jak

Napisany 17 lutego 2009 - 18:26
no całkiem nieźle wygląda ten Twój silniczek, chciałbym zobaczyć jakie zamieszanie zrobiła gazownia...zachowaj go dla potomnych ...aaalbo odrazu na złom

ja dzis na nowych amorkach z tyłu bo już huśtawka była niezła

Napisany 17 lutego 2009 - 18:32

Byłem na:
III Zlot - Lidzbark Warmiński 2007, IV Zlot Kobyla-Góra 2007, V Zlot - Ślesin 2008, VII Zlot - Bocheniec 2009, VIII Zlot - Wawrzkowizna 2009, IX Zlot - Czaplinek 2010, X Zlot Ślesin 2010, XI Zlot - Żagań 2011, XII Zlot - Toruń 2011, XIII Zlot - Ślesin 2012, XIV Zlot Skwierzyna 2012, XV Zlot - Zakrzewo 2013, XVI Zlot - Częstochowa 2013
II Miejsce Car-Audio V Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio VII Zlot Bocheniec, I Miejsce Car-Audio VIII Zlot Wawrzkowizna, II Miejsce Car-Audio X Zlot Ślesin, I Miejsce Car-Audio XI Zlot Żagań, II Miejsce Car-Audio XII Zlot Toruń, I Miejsce Car-Audio XIII Zlot Ślesin
Napisany 17 lutego 2009 - 19:35
Wujek, ale co konkretnie się spsuło
Klepią zawory, panewki, popychacz, bierze olej i nie ma mocy, gubi płyn chłodniczy - to z grubsza te główne zalety mojego starego silnika

pawe18702 - co to był za podjazd, na wsteku pierwszy raz widziałem jak kto prawie pluc nie wypluł - ale się udało

Napisany 17 lutego 2009 - 19:57
A ja popsułem krokowca, czyściłem go no i mi spadł i się popsuł
to trzeba to bylo na trzezwo robic...:piwo::piwo::piwo::piwo::tere-fere::tere-fere::tere-fere:
.
Napisany 17 lutego 2009 - 20:17
ech te Niemieckie naleciałości

Napisany 17 lutego 2009 - 20:52

A no i wysłałem zaliczke na zlot

Napisany 17 lutego 2009 - 23:07

Napisany 18 lutego 2009 - 09:26
Napisany 18 lutego 2009 - 17:50

Napisany 18 lutego 2009 - 18:17
Co zrobilem dzis.
1. Kupilem drugą omege

2. Zdjąłem głowice - celem sprawdzenia, zrobienia gniazd, prowadnic, i jak będzie trzeba wymiany zaworów.
W najbliższym czasie - zastanawiam sie nad wymianą pierścieni.
Do wymiany jest serwo
Dalej - zawieszenie - kompletny przegląd i wymiana wszytskiego co budzi podejrzenia.
Uklad kierowniczy - to samo co zawiecha.
Wymiana filtra na stożek i odseparowanie od komory silnika, najprawdopodobniej też mały wlot na masce.
W dalszej kolejności, jak już technicznie będzie all ok:
Wymiana licznika na digital (kupa lutowania przy tym, jakby kto pytał)
Wymiana srodka na skóre recaro
Instalacja Audio - będę potrzebował porady, zupelnie sie na tym nie znam
Blacharka - typowe dla Omegi - spody drzwi.
Malowanie - koncepcja jeszcze nie sprecyzowana, ale będzie po lini najmniejszego oporu - niestety trzeba ograniczyć koszta.
Nowe fele - też jeszcze nie do konca wiem jakie, w każdym razie 16-17"
Tapicer - przegląd tapicerki i ew. poprawki. Nowa podsufitka i najprawdopodobniej obszycie skórą tunelu.
Wymiana wydechu na coś basowego, ale nie głośnego.
Mialy być też lampy tył - irmsher białe, ale niestety 500zł za poszczerbione lampki .. to chyba za duzo.
Napisany 18 lutego 2009 - 18:37
No to moze i ja zaczne skrobać coś w tym wątku .
Co zrobilem dzis.
1. Kupilem drugą omege
2. Zdjąłem głowice - celem sprawdzenia, zrobienia gniazd, prowadnic, i jak będzie trzeba wymiany zaworów.
W najbliższym czasie - zastanawiam sie nad wymianą pierścieni.
Do wymiany jest serwo
Dalej - zawieszenie - kompletny przegląd i wymiana wszytskiego co budzi podejrzenia.
Uklad kierowniczy - to samo co zawiecha.
Wymiana filtra na stożek i odseparowanie od komory silnika, najprawdopodobniej też mały wlot na masce.
W dalszej kolejności, jak już technicznie będzie all ok:
Wymiana licznika na digital (kupa lutowania przy tym, jakby kto pytał)
Wymiana srodka na skóre recaro
Instalacja Audio - będę potrzebował porady, zupelnie sie na tym nie znam
Blacharka - typowe dla Omegi - spody drzwi.
Malowanie - koncepcja jeszcze nie sprecyzowana, ale będzie po lini najmniejszego oporu - niestety trzeba ograniczyć koszta.
Nowe fele - też jeszcze nie do konca wiem jakie, w każdym razie 16-17"
Tapicer - przegląd tapicerki i ew. poprawki. Nowa podsufitka i najprawdopodobniej obszycie skórą tunelu.
Wymiana wydechu na coś basowego, ale nie głośnego.
Mialy być też lampy tył - irmsher białe, ale niestety 500zł za poszczerbione lampki .. to chyba za duzo.
Omaga A..??

Napisany 18 lutego 2009 - 18:40
Omaga A..??
Gratulejszyn samozaparcia..
No w zasadzie to już dwie Omy A

A samozaparcie zadne. Po prostu skoro już kupilem A do latania, to niech jest choć troche fajna, poza tym lubie mieć sprawny samochod.
Napisany 18 lutego 2009 - 18:42
Napisany 18 lutego 2009 - 20:16
Niestety nie nawiele sie zdaly moje prace bo co prawda dziury polatalem, ale w srodkowym tlumiku cos sie urwalo w srodku i w nim grucholi (cos duuuze bo tlucze sie tam w nim konkretnie)
Niestety chyba nie obejdzie sie bez zakupu nowego.
Do tego zlokalizowalem przyczyne pukania w zawiasie z przodu - koncowka drazka stabilizatora sie wybila

Oj jak mnie wnerwia ta pazdziezyna:mad: