Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Co zrobilem/am dzisiaj w swoim samochodzie

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
38437 odpowiedzi na ten temat

#35861 OFFLINE   ccrriiss

ccrriiss

czizero DTi in progress..

• 281 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 17 stycznia 2015 - 22:27

Kupiłem drugą Omegę żeby mojej nie było samotnie :p

#35862 OFFLINE   mrogal

mrogal

ex PREZES SyBy

• 1 419 postów
  • Województwo: warmińsko-mazurskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 17 stycznia 2015 - 22:32

w związku z tym:
http://forum.omegakl...8&postcount=301
zabrałem sie, ze szwagrem oczywiście :D
niby dostęp, a jednak ciężko było kluczem zakręcić :zdziwnienie:
Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek Dodany obrazek

poza tem, jakiś kisiel w sitku w zbiorniczku na płyn hamulcowy, a wymieniany jakie 15 kkm temu :?:o
sam płyn czysty:tak:
Dodany obrazek

trza go przypilnować ;)

#35863 OFFLINE   Dawido89

Dawido89
  • 1 640 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 18 stycznia 2015 - 12:35

:) wymieniłem świece żarowe (NGK)
-zapłaciłem rate OC
-dostałem glejt na jeżdżenie po polszychch drogach przez kolejne 365dni
-zamontowałem antene radiową (wywaliłem te wieżę eiffla od CB którego i tak nie używam)
-umyłem za 11zl :like_it:

#35864 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów
  • Województwo: dolnośląskie

Napisany 18 stycznia 2015 - 12:52

-umyłem za 11zl

Drogo Panie drogo :tak:

#35865 OFFLINE   Beny

Beny

x30ben

• 4 042 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 18 stycznia 2015 - 12:59

Drogo Panie drogo :tak:

kto bogatemu zabroni ?? :p
Dodany obrazek

ZWYKŁY KLUBOWICZ

#35866 OFFLINE   speedy333

speedy333
  • 5 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:09

Nie dzisiaj, ale w ciągu ostatniego tygodnia :)

Umyty z błota po tym jak w zeszły weekend 2 razy zaniemogła i... zawisła na progach :D (Najlepsze zabezpieczenie antykradzieżowe, można ją zostawić pootwieraną, ba... nawet odpaloną - bo żeby ją ukraść to ktoś musiałby traktorem przyjechać i ją wyciągać :D )

No ale do rzeczy, we wtorek wymiana oleju wraz z filtrem :cool:

Wymiana... Eee... Wróć! ZAŁOŻENIE filtra kabinowego :D Zastanawiało mnie dlaczego nawet przy dłuższej trasie w środku panuje syberia, zimowa kurtka, czapka, zimowe buty, temp. na max a w aucie zimno, myślę - termostat? Nie, no raczej nie, temperatura jest ok. Nagrzewnica? Za dużo rozbierania, nie chce mi się grzebać... Może coś łatwego i taniego? Filtr kabinowy! Zdejmuję plastik a jego... Nie ma :masakra: Pojechałem, kupiłem, założyłem... Od raaazu lepiej, takie ciepełko :D A poprzedni właściciel mówił że "coś słabo grzeje" - ciężko było kupić filtr za 20zł i założyć -.-

Teraz już wiem dlaczego jak ją raz odśnieżałem to po odpaleniu i włączeniu nawiewu z kratek sypnęło śniegiem :masakra: , no bo co miało ten śnieg zatrzymać? I dmuchawa przestała piszczeć... Poprzedni właściciel (może nie będę go opisywał własnymi słowami) wciąż mnie zadziwia tym co zrobił (albo czego nie zrobił) tej Omedze...

#35867 OFFLINE   Mariusz

Mariusz

• 3 094 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:13

Nie dzisiaj, ale w ciągu ostatniego tygodnia :)

Umyty z błota po tym jak w zeszły weekend 2 razy zaniemogła i... zawisła na progach :D (Najlepsze zabezpieczenie antykradzieżowe, można ją zostawić pootwieraną, ba... nawet odpaloną - bo żeby ją ukraść to ktoś musiałby traktorem przyjechać i ją wyciągać :D )

No ale do rzeczy, we wtorek wymiana oleju wraz z filtrem :cool:

Wymiana... Eee... Wróć! ZAŁOŻENIE filtra kabinowego :D Zastanawiało mnie dlaczego nawet przy dłuższej trasie w środku panuje syberia, zimowa kurtka, czapka, zimowe buty, temp. na max a w aucie zimno, myślę - termostat? Nie, no raczej nie, temperatura jest ok. Nagrzewnica? Za dużo rozbierania, nie chce mi się grzebać... Może coś łatwego i taniego? Filtr kabinowy! Zdejmuję plastik a jego... Nie ma :masakra: Pojechałem, kupiłem, założyłem... Od raaazu lepiej, takie ciepełko :D A poprzedni właściciel mówił że "coś słabo grzeje" - ciężko było kupić filtr za 20zł i założyć -.-

Teraz już wiem dlaczego jak ją raz odśnieżałem to po odpaleniu i włączeniu nawiewu z kratek sypnęło śniegiem :masakra: , no bo co miało ten śnieg zatrzymać? I dmuchawa przestała piszczeć... Poprzedni właściciel (może nie będę go opisywał własnymi słowami) wciąż mnie zadziwia tym co zrobił (albo czego nie zrobił) tej Omedze...

Gdzie ty jezdzisz , że zawsła na progach ?

#35868 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:15

Może coś łatwego i taniego? Filtr kabinowy! Zdejmuję plastik a jego... Nie ma Pojechałem, kupiłem, założyłem... Od raaazu lepiej, takie ciepełko

To filtr kabinowy ma ogrzewanie ?? :hmmm:

speedy333 -->Województwo: lubelskie :idea: i wszystko jasne :tak:

#35869 OFFLINE   __Robert__

__Robert__
  • 2 331 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:30

Filtr kabinowy!Od raaazu lepiej, takie ciepełko

Filtr kabinowy nie ma nic do rzeczy.
Ja zakupiłem olej i filtr + filtry do LPG, niebawem wymiana.

#35870 OFFLINE   speedy333

speedy333
  • 5 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:32

Do dziewczyny na podwórko wjeżdżałem :D Roztopy były i było w... Duuużo błota :D Pod górę, RWD, w błocie po kostki - przeceniłem się trochę :D Jako ciekawostkę podam że z rozpędu na trójce dojechałem do połowy podwórka :lol:

...i tam już została :D

Nie. Ale rozgrzej samochód do tych 90 stopni, włącz sobie ogrzewanie na max., na zewnątrz masz jakieś -10 a w jak jest w samochodzie? Ciepło, nie? To teraz wyciągnij ten filtr i przejedź 50km w samej bluzie... Syberia :( Różnica jest taka że po założeniu filtra mam takie ciepło z nawiewu na połowie temp. jak wcześniej było na max (bez filtra). Także różnica jest duża, przynajmniej u mnie... :nie_wiem:

#35871 OFFLINE   Student_x

Student_x

Clio II 1.9 dti

• 666 postów
  • Województwo: lubelskie

Napisany 18 stycznia 2015 - 16:10

...

Coś jakieś bezedury piszesz ;) MOże niechcący wcisnąłeś obieg zamknięty :)
Przecież czy powietrze ciągnie przez filtr czy bez niego , to ono ma i tak ta samą temperaturę :) Ja też długo jeździłem bez filtra bo nie przyszło mi do głowy zajrzeć jak było wymieniane wszystko przez byłą właścicielkę , a jak założyłem to cieplej nie miałem, to nie kalesony czy gacie na du... żeby Cieplej było :) Nie wiem, może jakieś auto Twoje dziwne jest :)
A co do wymiany nagrzewnicy, to uwierz , że to nie jest takie trudne , jak był bym chamski , to bym powiedział jak przy innych silnikach czy innych autach 600-800zł + nagrzewnica i masz temat ogarnięty :)
Ale tak to powiem , że jak nie masz czym to Kupujesz nagrzewnicę chyba że będziesz czyścił starą ,a jak nie masz czym to kupujesz urządzenie wielofunkcyjne w Lidlu za 100-150zł, kropelkę i butapren :) Godzina spokojnej pracy z dwoma piwkami i masz ogarnięty temat pod domem :)
A może UPG Ci strzeliła i się zapowietrza?

#35872 OFFLINE   speedy333

speedy333
  • 5 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 17:07

MOże niechcący wcisnąłeś obieg zamknięty :)

Nieee... :D

może jakieś auto Twoje dziwne jest :)

To fakt :) Ty no ale nie napisałbym tego jakby tak nie było :tere-fere: Może to i nie ma wpływu, wcześniej w samochodzie szło zamarznąć - teraz jest ok więc zauważyłem że grzanie się poprawiło... Krótko mówiąc i podsumowując: Grzeje? Grzeje... To na ... drążyć temat :pokoj:

PS. Założyłem jeszcze żarówki H1 Tungsram Megalight Ultra +120%, bo te co były wcześniej to świeczka by pewnie dawała lepsze światło... Oczywiście wypolerowałem też klosze bo były takie zmatowiałe że aż - "zadżumione" :laugh: Teraz przynajmniej COŚ tam widzę (tak, mam żyrandole, ale przymierzam się do soczewek)

#35873 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 18 stycznia 2015 - 17:41

To na ... drążyć temat

Nie chodzi o drążenie, tylko o cuda :tak:

#35874 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 18 stycznia 2015 - 19:34

Sypus proszę Cie :)!!! dopiero jadłem kolację , a już do kibelka lecę :D

Tungsram

To zdaje się ulubiona marka żarówek na Orlenie :). Wykonanie i żywotność godna motyla.

#35875 OFFLINE   Alley

Alley

wolny folwark

• 3 241 postów
  • Województwo: nie mieszkam w Polsce
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 18 stycznia 2015 - 20:47

Mimo, że to Off topic to polecam wrócić na właściwy temat :)

#35876 OFFLINE   dawtow

dawtow

W posiadaniu , omega Bfl, ascona b, 4x4 i 4 udki und skuter :)

• 1 708 postów
  • Województwo: lubuskie
  • Silnik: nie wiem jaki mam silnik

Napisany 18 stycznia 2015 - 20:52

Takie mondrale a na jego posty nikt nie odpowiedział, bo co bo za darmo umarło :p

#35877 OFFLINE   TomEk WRO

TomEk WRO

Dr Szajn!

• 2 412 postów
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 19 stycznia 2015 - 06:27

To zdaje się ulubiona marka żarówek na Orlenie . Wykonanie i żywotność godna motyla.

Tungsram robi jedne z porządniejszych żarówek... W tym przypadku można tanio i dobrze. Tungsram megalight +90% bardzo porządne żarówki. Ale akurat tych na Orlenie nie dostaniesz.
W temacie to opłukałem wczoraj omegę na bezdotyku bo już patrzeć nie mogłem na brud. Nie będę pisał za ile bo ktoś mógłby dostać zawału. U mnie opłukanie nie równa się myciu :D
Auto kosmetyka
- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)

Zapraszam! Info na PW

Odpicuj swoją omegę xd

#35878 OFFLINE   wars1977

wars1977

WarsSztat Jagiełły (specjalizacja silniki V6) Opel Tech2 , MDI

• 1 896 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 19 stycznia 2015 - 08:03

Tungsram robi jedne z porządniejszych żarówek... W tym przypadku można tanio i dobrze. Tungsram megalight +90% bardzo porządne żarówki. Ale akurat tych na Orlenie nie dostaniesz.
W temacie to opłukałem wczoraj omegę na bezdotyku bo już patrzeć nie mogłem na brud. Nie będę pisał za ile bo ktoś mógłby dostać zawału. U mnie opłukanie nie równa się myciu :D

Mam inne doświadczenia z tymi żarówkami niestety. Może akurat tak trafiłem.

#35879 OFFLINE   speedy333

speedy333
  • 5 postów

Napisany 19 stycznia 2015 - 15:03

wars1977, 40zł się skasowałem na te żarówki i są ori. Specjalnie w motoryzacyjnym mi zamawiali, bo najmocniesze mieli +90% a tych +120% nie zamawiają bo prawie nikt ich nie kupuje... Prawie... Ja kupuję bo są tylko 5zł droższe od +90% a dają trochę więcej światła (te +90% też kupię tyle że na drogowe bo te co mam teraz to są na mijania) :) Więc jeśli miałeś z takowymi żarówkami złe doświadczenia to pewnie miałeś podróby, bo świecą całkiem fajnie i naprawdę mógłbym je polecić :D

Co do tematu, to zrobiłem dzisiaj pilota od alarmu / centralnego, myślałem że tylko bateria padła więc wymieniłem ale okazało się że ten "styk" pod przyciskiem się wylutował, dlatego nie łączyło... Jeszcze tego "dziośka" z sufitu wyciągałem bo ktoś go wbił do środka (to wystające koło pokrętła szyberdachu - czytnik, czujnik?). Jakkolwiek by się to nie nazywało to już działa dobrze, wcześniej wszystko musiałem robić kluczykiem a teraz cud miód i orzeszki jak się Łamaga z pilota otwiera / zamyka :) Nawet domykanie szyb działa na pilocie :D Normalnie hajs, lans i bauns...

PS. Przy okazji, wie ktoś od czego jest ten drugi przycisk na pilocie? Nie ten duży tylko ten mały z boku koło diody. Pilot ori, alarm też :)

#35880 OFFLINE   sypus

sypus

Prezes KKK

• 5 433 postów

Napisany 19 stycznia 2015 - 15:08

wie ktoś od czego jest ten drugi przycisk na pilocie? Nie ten duży tylko ten mały z boku koło diody.

Do ryglowania zamków.