Co zrobilem/am dzisiaj w swoim samochodzie
Napisany 17 stycznia 2015 - 22:32
http://forum.omegakl...8&postcount=301
zabrałem sie, ze szwagrem oczywiście

niby dostęp, a jednak ciężko było kluczem zakręcić :zdziwnienie:

poza tem, jakiś kisiel w sitku w zbiorniczku na płyn hamulcowy, a wymieniany jakie 15 kkm temu

sam płyn czysty:tak:

trza go przypilnować

Napisany 18 stycznia 2015 - 12:35

-zapłaciłem rate OC
-dostałem glejt na jeżdżenie po polszychch drogach przez kolejne 365dni
-zamontowałem antene radiową (wywaliłem te wieżę eiffla od CB którego i tak nie używam)
-umyłem za 11zl :like_it:
Napisany 18 stycznia 2015 - 12:59
Drogo Panie drogo :tak:
kto bogatemu zabroni ??

ZWYKŁY KLUBOWICZ
Napisany 18 stycznia 2015 - 14:09

Umyty z błota po tym jak w zeszły weekend 2 razy zaniemogła i... zawisła na progach

No ale do rzeczy, we wtorek wymiana oleju wraz z filtrem

Wymiana... Eee... Wróć! ZAŁOŻENIE filtra kabinowego

Teraz już wiem dlaczego jak ją raz odśnieżałem to po odpaleniu i włączeniu nawiewu z kratek sypnęło śniegiem

Napisany 18 stycznia 2015 - 14:13
Nie dzisiaj, ale w ciągu ostatniego tygodnia
Umyty z błota po tym jak w zeszły weekend 2 razy zaniemogła i... zawisła na progach(Najlepsze zabezpieczenie antykradzieżowe, można ją zostawić pootwieraną, ba... nawet odpaloną - bo żeby ją ukraść to ktoś musiałby traktorem przyjechać i ją wyciągać
)
No ale do rzeczy, we wtorek wymiana oleju wraz z filtrem
Wymiana... Eee... Wróć! ZAŁOŻENIE filtra kabinowegoZastanawiało mnie dlaczego nawet przy dłuższej trasie w środku panuje syberia, zimowa kurtka, czapka, zimowe buty, temp. na max a w aucie zimno, myślę - termostat? Nie, no raczej nie, temperatura jest ok. Nagrzewnica? Za dużo rozbierania, nie chce mi się grzebać... Może coś łatwego i taniego? Filtr kabinowy! Zdejmuję plastik a jego... Nie ma
Pojechałem, kupiłem, założyłem... Od raaazu lepiej, takie ciepełko
A poprzedni właściciel mówił że "coś słabo grzeje" - ciężko było kupić filtr za 20zł i założyć -.-
Teraz już wiem dlaczego jak ją raz odśnieżałem to po odpaleniu i włączeniu nawiewu z kratek sypnęło śniegiem, no bo co miało ten śnieg zatrzymać? I dmuchawa przestała piszczeć... Poprzedni właściciel (może nie będę go opisywał własnymi słowami) wciąż mnie zadziwia tym co zrobił (albo czego nie zrobił) tej Omedze...
Gdzie ty jezdzisz , że zawsła na progach ?
Napisany 18 stycznia 2015 - 14:15
To filtr kabinowy ma ogrzewanie ?? :hmmm:Może coś łatwego i taniego? Filtr kabinowy! Zdejmuję plastik a jego... Nie ma Pojechałem, kupiłem, założyłem... Od raaazu lepiej, takie ciepełko
speedy333 -->Województwo: lubelskie :idea: i wszystko jasne :tak:Gdzie ty jezdzisz , że zawsła na progach ?
Napisany 18 stycznia 2015 - 14:30
Filtr kabinowy!Od raaazu lepiej, takie ciepełko
Filtr kabinowy nie ma nic do rzeczy.
Ja zakupiłem olej i filtr + filtry do LPG, niebawem wymiana.
Napisany 18 stycznia 2015 - 14:32
Do dziewczyny na podwórko wjeżdżałemGdzie ty jezdzisz , że zawsła na progach ?

...i tam już została

To filtr kabinowy ma ogrzewanie ?? :hmmm:
Nie. Ale rozgrzej samochód do tych 90 stopni, włącz sobie ogrzewanie na max., na zewnątrz masz jakieś -10 a w jak jest w samochodzie? Ciepło, nie? To teraz wyciągnij ten filtr i przejedź 50km w samej bluzie... Syberia

Napisany 18 stycznia 2015 - 16:10
...
Coś jakieś bezedury piszesz

Przecież czy powietrze ciągnie przez filtr czy bez niego , to ono ma i tak ta samą temperaturę

A co do wymiany nagrzewnicy, to uwierz , że to nie jest takie trudne , jak był bym chamski , to bym powiedział jak przy innych silnikach czy innych autach 600-800zł + nagrzewnica i masz temat ogarnięty

Ale tak to powiem , że jak nie masz czym to Kupujesz nagrzewnicę chyba że będziesz czyścił starą ,a jak nie masz czym to kupujesz urządzenie wielofunkcyjne w Lidlu za 100-150zł, kropelkę i butapren

A może UPG Ci strzeliła i się zapowietrza?
Napisany 18 stycznia 2015 - 17:07
Nieee...MOże niechcący wcisnąłeś obieg zamknięty

To faktmoże jakieś auto Twoje dziwne jest

PS. Założyłem jeszcze żarówki H1 Tungsram Megalight Ultra +120%, bo te co były wcześniej to świeczka by pewnie dawała lepsze światło... Oczywiście wypolerowałem też klosze bo były takie zmatowiałe że aż - "zadżumione" :laugh: Teraz przynajmniej COŚ tam widzę (tak, mam żyrandole, ale przymierzam się do soczewek)
Napisany 18 stycznia 2015 - 17:41
Nie chodzi o drążenie, tylko o cuda :tak:To na ... drążyć temat
Napisany 18 stycznia 2015 - 19:34
To filtr kabinowy ma ogrzewanie ?? :hmmm:
Sypus proszę Cie

To zdaje się ulubiona marka żarówek na OrlenieTungsram

Napisany 18 stycznia 2015 - 20:47

Napisany 18 stycznia 2015 - 20:52

Napisany 19 stycznia 2015 - 06:27
To zdaje się ulubiona marka żarówek na Orlenie . Wykonanie i żywotność godna motyla.
Tungsram robi jedne z porządniejszych żarówek... W tym przypadku można tanio i dobrze. Tungsram megalight +90% bardzo porządne żarówki. Ale akurat tych na Orlenie nie dostaniesz.
W temacie to opłukałem wczoraj omegę na bezdotyku bo już patrzeć nie mogłem na brud. Nie będę pisał za ile bo ktoś mógłby dostać zawału. U mnie opłukanie nie równa się myciu

- korekta lakieru (polerowanie mechaniczne, usuwanie rys)
- woskowanie
- czyszczenie wnętrza
- polerowanie lamp
- przygotowanie auta na specjalną okazję (sprzedaż, wesele)
Zapraszam! Info na PW
Odpicuj swoją omegę xd
Napisany 19 stycznia 2015 - 08:03
Tungsram robi jedne z porządniejszych żarówek... W tym przypadku można tanio i dobrze. Tungsram megalight +90% bardzo porządne żarówki. Ale akurat tych na Orlenie nie dostaniesz.
W temacie to opłukałem wczoraj omegę na bezdotyku bo już patrzeć nie mogłem na brud. Nie będę pisał za ile bo ktoś mógłby dostać zawału. U mnie opłukanie nie równa się myciu
Mam inne doświadczenia z tymi żarówkami niestety. Może akurat tak trafiłem.
Napisany 19 stycznia 2015 - 15:03

Co do tematu, to zrobiłem dzisiaj pilota od alarmu / centralnego, myślałem że tylko bateria padła więc wymieniłem ale okazało się że ten "styk" pod przyciskiem się wylutował, dlatego nie łączyło... Jeszcze tego "dziośka" z sufitu wyciągałem bo ktoś go wbił do środka (to wystające koło pokrętła szyberdachu - czytnik, czujnik?). Jakkolwiek by się to nie nazywało to już działa dobrze, wcześniej wszystko musiałem robić kluczykiem a teraz cud miód i orzeszki jak się Łamaga z pilota otwiera / zamyka

PS. Przy okazji, wie ktoś od czego jest ten drugi przycisk na pilocie? Nie ten duży tylko ten mały z boku koło diody. Pilot ori, alarm też

Napisany 19 stycznia 2015 - 15:08
Do ryglowania zamków.wie ktoś od czego jest ten drugi przycisk na pilocie? Nie ten duży tylko ten mały z boku koło diody.