To wtedy kłania się trzeci bieg. Zapinasz go i powolutku powinieneś się wydostać. Przy takim momencie raczej nie zdusisz silnika.Mialem taki przypadek 2 razy narazie, ze bylo lekko pod gorke a omka stala na mokrej trawce, badz bylem zmuszony jechac bardzo wolno i... w pewnymmomencie trzeba bylo popchnac autko. Sam bym nic nie zwojowal...

Co zrobilem/am dzisiaj w swoim samochodzie
Napisany 09 listopada 2007 - 23:33
Napisany 10 listopada 2007 - 00:10
o...Z 2 nie dawalo rady,ale z 3 to nie probowalem...To wtedy kłania się trzeci bieg. Zapinasz go i powolutku powinieneś się wydostać. Przy takim momencie raczej nie zdusisz silnika.Mialem taki przypadek 2 razy narazie, ze bylo lekko pod gorke a omka stala na mokrej trawce, badz bylem zmuszony jechac bardzo wolno i... w pewnymmomencie trzeba bylo popchnac autko. Sam bym nic nie zwojowal...
Byl wtedy okropny wypadek na 6 pod Karwinem(chyba) i zrobili objazd przez polebo tiry zatarasowaly droge. Wszyscy tak trawke wyslizgali ze ja (jak mnie koles jadacy przede mna przychamowal :bad: ) juz niestety zostalem

Napisany 10 listopada 2007 - 11:26
założyłem zimówki - tylko na podróż do pl, w tym kraju to taka rzadkość, że jak pojechałem do gumiarza spytałem o zimówki to usłyszałem : "...I don't know winter tyres..."

u konkurencji na przeciwko się znalazły, 50Ł ze zmianą i wyważeniem...
ciekawostką w tym kraju jest to że można mieć cztery różne opony i to jest zgodne z prawem, muszą mieć tylko ten sam rozmiar, ja w poprzednim samochodzie, jak zepsułem opone, pojechałem do gumiarza i poprosiłem o dokładnie taką samą, popatrzył jak na głupka i pyta: po co ci? do europy będziesz jechać? ...dziwny kraj, dziwni ludzie...
Napisany 10 listopada 2007 - 11:51
a zaraz ide smieniać gumy na.. snow tyres ehhh :sad:
Napisany 10 listopada 2007 - 14:31
Zafundowalem tez jej mycie.
Yokohamki wygladaja tak :mrgreen: :

A na autku tak:

Troche sie tp różni od :sad: :

Chyba trzeba bedzie przyinwestowac w jakies kołpaczki... :idea:
Zupelnie inaczej sie teraz prowdzi. Mniej rzuca na koleinach i tlumi delikatniej. :bigok:
Napisany 10 listopada 2007 - 14:33
Napisany 10 listopada 2007 - 15:50
Winter pakiet założony. :razz:
Zafundowalem tez jej mycie.
Yokohamki wygladaja tak :mrgreen: :
Obrazek
A na autku tak:
Obrazek
Troche sie tp różni od :sad: :
Obrazek
Chyba trzeba bedzie przyinwestowac w jakies kołpaczki... :idea:
Zupelnie inaczej sie teraz prowdzi. Mniej rzuca na koleinach i tlumi delikatniej. :bigok:
Dobrze jest MRN3MO !
Popsikaj tylko opony jakimś środkiem ochronnym do opon i gitara

Ja jestem za akcją:
KOŁPAKOM MÓWIMY STANOWCZO NIE !
Dołączacie się ? :mrgreen:
Napisany 10 listopada 2007 - 15:55
Dobrze jest MRN3MO !
jest tragicznie

ja jestem zwolennikiem 15" alu - zima, 16";17" alu - lato
wg mnie nawet brzydkie alu wyglądają lepiej niż stalówki
Napisany 10 listopada 2007 - 16:09
Nie poniewaz z kołpakami ladniej wygladaDołączacie się ?

Napisany 10 listopada 2007 - 16:23
ja jestem zwolennikiem 15" alu - zima, 16";17" alu - lato
wg mnie nawet brzydkie alu wyglądają lepiej niż stalówki
to nie Ty jeden tylko weź pod uwage ile kosztuje nowa felga stalowa a ile alu. Do tego jak przyjdzie Ci wpaść w dziure to zobacz jakie masz koszty naprawy...
Napisany 10 listopada 2007 - 16:45
Napisany 10 listopada 2007 - 17:23
To wtedy kłania się trzeci bieg. Zapinasz go i powolutku powinieneś się wydostać. Przy takim momencie raczej nie zdusisz silnika.
Jeden z wielu błędów jaki popełniają kierowcy. Normalnie wrzucamy pierwszy bieg i delikatnie puszczamy sprzęgło. Dla treningu na wolnej drodze możecie sobie rozpędzic auto używając wyłącznie sprzęgła i wrzucac wyższy bieg, mi udało się rozpędzic do 60km/h bez muśnięcia gazu :mrgreen: , to dlatego, że mam diesla

Napisany 10 listopada 2007 - 17:34

Raz tak nawet utknalem, ze zapialem delikatnie jedynke, jedno kolo zaczelo buksowac, drugie stalo w miejscu, a ja sobie wyszedlem z auta ogladac jak sie kreci w miejscu jedno kolko:smiech:
Napisany 10 listopada 2007 - 17:41
Napisany 10 listopada 2007 - 17:45
Tak jak kolega Kogut startuje na sprzegle bez gazu-dobra opcja ,ale czasem nawet w przednio-napedowych autach warto sprobowac ruszyc chociazby z dwojki jak sugeruje to DamianB.
Np.w glebokim sniegu ,mozna sie troche zapasc i wowczas wielokrotnie juz bujalem autem na 2 biegu i po jakims czasie udawalo mi sie wytoczyc,a na jedynce odrazu mielil...
Napisany 10 listopada 2007 - 17:47
w automacie nie poszło by tak łatwo.. :mur:Np.w glebokim sniegu ,mozna sie troche zapasc i wowczas wielokrotnie juz bujalem autem na 2 biegu i po jakims czasie udawalo mi sie wytoczyc,a na jedynce odrazu mielil...
Napisany 10 listopada 2007 - 17:52
Raz tak nawet utknalem, ze zapialem delikatnie jedynke, jedno kolo zaczelo buksowac, drugie stalo w miejscu, a ja sobie wyszedlem z auta ogladac jak sie kreci w miejscu jedno kolko:smiech:
Dobrze, że wtedy Ci nie załapało bo byś furke gonił :mrgreen: