Szarpanie podczas ruszania!
Napisany 24 marca 2010 - 17:49
Pozdrawiam
Napisany 24 marca 2010 - 18:22
nie mozna wykluczyc poduszki pod skrzynią. Przeciez jak jest naderwana to również bedzie szarpac samochodem przy ruszaniu.
Napisany 24 marca 2010 - 20:49

Napisany 24 marca 2010 - 20:59
Może wał na podporze wpada w rezonans:rolleyes:albo wybite krzyżaki, uszkodzone gumy tłumiące drgania...
nie mozna wykluczyc poduszki pod skrzynią. Przeciez jak jest naderwana to również bedzie szarpac samochodem przy ruszaniu.
W tym wypadku przy zmianie biegów tez by szarpało,a uszkodzone krzyżaki powodują tylko stuk a nie szarpanie.
Napisany 24 marca 2010 - 21:06
koło dwumasowe= kłopociki
znam gościa (taksówkarz) który zespawał dwumasę , wstawił tarczę z tłumikiem i dalej śmiga , twierdzi że nie ma różnicy
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 24 marca 2010 - 21:35
Oby to nie było najgorsze, czyli koło dwumasowe= kłopociki
Dlaczego?? kupujesz używkę i jeżdzisz,drozej wyjdzie wymiana sprzęgła
Napisany 25 marca 2010 - 20:41

Napisany 25 marca 2010 - 21:09
Napisany 25 marca 2010 - 21:24
Napisany 08 kwietnia 2010 - 22:55
Napisany 19 kwietnia 2010 - 18:08

Napisany 22 kwietnia 2010 - 00:13
nikt nie miał takiego przypadku że drgania przy ruszaniu zaczynają się po przejechaniu min 40 km? Po czasie jak postoi to znów wszystko ok
i chyba mam troszkę większy opór przy zmianie biegów ale prawie nie zauważalny. Sprzęgło się kończy?
Tak trzęsie, że aż zagłówki latają ( jak w starym autobusie PKS ) U mnie przyczyną była pęknięta sprężyna w docisku

Napisany 22 kwietnia 2010 - 22:58
a powiedz czy miales to caly czas czy tez tak jak ja po przejechaniu wiekszej ilosci kilometrow? u mnie tez dosc mocno trzesieTak trzęsie, że aż zagłówki latają ( jak w starym autobusie PKS ) U mnie przyczyną była pęknięta sprężyna w docisku

wczoraj zrobilem 60 km ale w trasie gdzie jechlem wiekszosc na jednym biegu i nie dzialosie nic

Napisany 07 maja 2010 - 02:59
a powiedz czy miales to caly czas czy tez tak jak ja po przejechaniu wiekszej ilosci kilometrow? u mnie tez dosc mocno trzesie
ale tylko przy ruszaniu.
wczoraj zrobilem 60 km ale w trasie gdzie jechlem wiekszosc na jednym biegu i nie dzialosie nicauto dalej normalnnierszalo. musze sie wybrac do jakiegos dobego mechanika, ale chcal bym sie juz chociaz nastawic na jakies koszta
mam nadzie ze to bedzie jakas bzdeta
U mnie problem pojawia się na pierwszym biegu przy ruszaniu i na drugim w zakresie 30-40km/h oraz podczas puszczenia gazu przy ok 100km/h na 5-tym biegu. Zaczyna szarpać na 1-2gim biegu przy rozpędzaniu a drgać na 5tym przy hamowaniu silnikiem.
Wymieniłem przeguby elastyczne wału, podporę z łożyskiem, poduszkę skrzyni, olej w dyfrze i skrzyni jest też na poziomie.
Stawiam na sprzęgło.
Sam już nie mam koncepcji co to może być. W poniedziałek klucha zostanie na tygodniowy urlop u mechanika w salonie spa, mam nadzieję, że to będzie coś taniego :szpital:

Napisany 09 maja 2010 - 09:31
Napisany 10 maja 2010 - 10:38
a powiedz czy miales to caly czas czy tez tak jak ja po przejechaniu wiekszej ilosci kilometrow? u mnie tez dosc mocno trzesie
ale tylko przy ruszaniu.
wczoraj zrobilem 60 km ale w trasie gdzie jechlem wiekszosc na jednym biegu i nie dzialosie nicauto dalej normalnnierszalo. musze sie wybrac do jakiegos dobego mechanika, ale chcal bym sie juz chociaz nastawic na jakies koszta
mam nadzie ze to bedzie jakas bzdeta
Ja tak mam że jak się silnik zagrzeje to w tedy szarpie. Tylko że ja jestm miesiąc po wymianie sprzęgła. Byłem u mechaniora i powiedział z to może być wadliwe sprzęgło a drugi powiedział zę jest to błąd przy montażu sprzęgła.
Dowiadywałem się o gwarancję ale to jest uziemienie samochodu na 3 tygodnie bo trzeba zdemontować wysłać do gwarancji i czekać na odpowiedź .
Napisany 10 maja 2010 - 20:35
Ja tak mam że jak się silnik zagrzeje to w tedy szarpie. Tylko że ja jestm miesiąc po wymianie sprzęgła. Byłem u mechaniora i powiedział z to może być wadliwe sprzęgło a drugi powiedział zę jest to błąd przy montażu sprzęgła.
Dowiadywałem się o gwarancję ale to jest uziemienie samochodu na 3 tygodnie bo trzeba zdemontować wysłać do gwarancji i czekać na odpowiedź .
Dziś odstawiłem auto do warsztatu. Jutro będę miał odpowiedź co tak szarpie. Podzielę się refleksjami i kosztami

Napisany 11 maja 2010 - 19:26