poziomowanie xenonów, problem z błędem
Napisany 27 marca 2010 - 16:26
Napisany 27 marca 2010 - 16:45
Chciałbym podpiąć sie pod pytanie o samopoziomowanie się ksenonów. Od paru miesięcy świecą właśnie 15-20m w przód czyli opadły i nie chcą wstać. wcześniej jak byl problem to wiedziałem że czujnik na przednim wahaczu wyleciał - wkładalem go z powrotem i było git. Teraz jest wszystko na swoim miejscu a i tak lipa. Zwalałem winę na zime że cos przymarzlo albo co innego, ale jest juz cieplej i nadal mam slabą jazdę w nocy. Co jeszcze sprawdzić? Tak nagle chyba sie nic w lampach nie urwalo? Silniczki sobie brzęczą jak bujam przodem.
jak silniczki kreca to czujnik jest ok. padly uchwyty w lampach
Napisany 02 września 2010 - 16:37
Napisany 18 kwietnia 2011 - 20:17
Czy przy peknietym jednym uchwycie moze sie tez wyswietlic komunikat liechtung fahrlicht?Jakies trzy tygodnie temu wymienilem czujnik na przednim wahaczu.Jak go podlaczylem do wtyczki i pokrecilem potencjometrem to obydwa lustra dzialaly gora-dol(byly swiezo poklejone uchwyty).Tydzien temu pojawil sie tenze komunikat na wyswietlaczu.Dzis dostalem sie do obydwu czujnikow,wizulanie w porzadku ale zero reakcji swiatel na ruch potencjometrem.Z kolei jak wlaczam zaplon to wyraznie slychac silniczki.Jak przed wlaczeniem zaplonu zapale swiatla i potem zaplon to widac jak wiazka(na obydwu lampach) podnosi sie i powoli opada(slychac tez oczywiscie silniczki).Czy rzeczywiscie moze to byc wina oberwanego uchwytu,bo sprawdzilem przez oslone drogowych i lustro lata,czyli padl klejony uchwyt.Czy jest sens wogole to kleic czy oddac do regeneracji.Wyglada na to,ze po kazdym mocniejszym trzasnieciu maska uchwyty maja prawo pojsc sie ........rozmnazac:)a jak bujniesz przodem to silniczki pracuja ? sprawdz to. bo moze masz poprostu uklad sprawny tylko uchwyty ci popekaly
Napisany 18 kwietnia 2011 - 20:41
(byly swiezo poklejone uchwyty).
Wymień te uchwyty, szkoda kleju i czasu na "lepienie".
Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją