Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

poziomowanie xenonów, problem z błędem

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
24 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Szmigier

Szmigier
  • 11 postów

Napisany 27 marca 2010 - 16:26

Chciałbym podpiąć sie pod pytanie o samopoziomowanie się ksenonów. Od paru miesięcy świecą właśnie 15-20m w przód czyli opadły i nie chcą wstać. wcześniej jak byl problem to wiedziałem że czujnik na przednim wahaczu wyleciał - wkładalem go z powrotem i było git. Teraz jest wszystko na swoim miejscu a i tak lipa. Zwalałem winę na zime że cos przymarzlo albo co innego, ale jest juz cieplej i nadal mam slabą jazdę w nocy. Co jeszcze sprawdzić? Tak nagle chyba sie nic w lampach nie urwalo? Silniczki sobie brzęczą jak bujam przodem.

#22 OFFLINE   beast

beast

Vauxhall Killer

• 18 304 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: silnik po tuningu

Napisany 27 marca 2010 - 16:45

Chciałbym podpiąć sie pod pytanie o samopoziomowanie się ksenonów. Od paru miesięcy świecą właśnie 15-20m w przód czyli opadły i nie chcą wstać. wcześniej jak byl problem to wiedziałem że czujnik na przednim wahaczu wyleciał - wkładalem go z powrotem i było git. Teraz jest wszystko na swoim miejscu a i tak lipa. Zwalałem winę na zime że cos przymarzlo albo co innego, ale jest juz cieplej i nadal mam slabą jazdę w nocy. Co jeszcze sprawdzić? Tak nagle chyba sie nic w lampach nie urwalo? Silniczki sobie brzęczą jak bujam przodem.

jak silniczki kreca to czujnik jest ok. padly uchwyty w lampach

#23 OFFLINE   Adam10

Adam10

Everybody lies

• 7 760 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 02 września 2010 - 16:37

Niech mi ktoś coś podpowie bo mnie już krew zalewa. Od poniedziałku mam coś takiego: jadę sobie i na kompie pokładowym wyskakuje "zasięg świateł przód" i znika. Mruga tak sobie co jakiś czas że nawet nie zdążę zaakceptować komunikatu. podłączyłem go pod komputer i wyskoczył błąd: za słaby sygnał wyjść przód (czy jakoś tak, potem sprawdzę dokładnie). Podnoszę więc przód patrzę na czujnik na wahaczu i wszystko wydaję się być ok, oczyściłem trochę ale to nie pomogło. Jadąc wczoraj w nocy zauważyłem że reflektory świecą przed samą maskę. O co chodzi??

#24 OFFLINE   huba1973

huba1973
  • 123 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 18 kwietnia 2011 - 20:17

a jak bujniesz przodem to silniczki pracuja ? sprawdz to. bo moze masz poprostu uklad sprawny tylko uchwyty ci popekaly

Czy przy peknietym jednym uchwycie moze sie tez wyswietlic komunikat liechtung fahrlicht?Jakies trzy tygodnie temu wymienilem czujnik na przednim wahaczu.Jak go podlaczylem do wtyczki i pokrecilem potencjometrem to obydwa lustra dzialaly gora-dol(byly swiezo poklejone uchwyty).Tydzien temu pojawil sie tenze komunikat na wyswietlaczu.Dzis dostalem sie do obydwu czujnikow,wizulanie w porzadku ale zero reakcji swiatel na ruch potencjometrem.Z kolei jak wlaczam zaplon to wyraznie slychac silniczki.Jak przed wlaczeniem zaplonu zapale swiatla i potem zaplon to widac jak wiazka(na obydwu lampach) podnosi sie i powoli opada(slychac tez oczywiscie silniczki).Czy rzeczywiscie moze to byc wina oberwanego uchwytu,bo sprawdzilem przez oslone drogowych i lustro lata,czyli padl klejony uchwyt.Czy jest sens wogole to kleic czy oddac do regeneracji.Wyglada na to,ze po kazdym mocniejszym trzasnieciu maska uchwyty maja prawo pojsc sie ........rozmnazac:)

#25 OFFLINE   czeladnik

czeladnik

Drewniane samochody?

• 1 830 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.5 DTI 24V Y25DT

Napisany 18 kwietnia 2011 - 20:41

(byly swiezo poklejone uchwyty).

Wymień te uchwyty, szkoda kleju i czasu na "lepienie".

Obecność korozji w Omedze, zadaje kłam powszechnej opinii, iż Opel robi gówniane samochody. A one z żelaza są zrobione, to rdzewieją :p