chcesz powiedziec ze chcesz miec dwa rozne glosniki?postanowiłem dolożyć drugą skrzynie , wzmacniacz już upatrzony , jutro zamawiam jeszcze prosze o jakiś rozsądny wybór 30cm głośnika do 350zł .

jaki wzmak do JBL 1264
Napisany 03 marca 2010 - 20:53
Napisany 04 marca 2010 - 09:06
prosze o jakiś rozsądny wybór 30cm głośnika do 350zł .
Jeżeli masz zamiar ładować dwa suby do bagażnika, to moim zdaniem powinny być takie same choćby ze względu na to, że każdy głośnik ma inną charakterystykę impulsową. Różne parametry TS spowodują to, że zestaw będzie nie do wysterowania. Poza tym jak dla mnie dochodzą jeszcze walory estetyczne...

Jeżeli dwa wzmacniacze to również dwa osobne zasilania (2 a najlepiej 4 kable od AKU "+" i "-")
Korzystając z sytuacji spytam, czy ktoś z was słyszał kiedyś ten wzmacniacz wymieniony kilka postów wcześniej, mianowicie: PEIYING A4E76R
Jeżeli naprawdę ma on te 2x300W przy 4 Ohm to wystarczy jeden wzmak i jedno zasilanie do niego.
Pytam ponieważ sam mam zamiar wrzucić jeszcze jeden głośnik do bagażnika.
W tej chwili siedzi u mnie Cerwin Vega HED 12.2. Chce dołożyć jeszcze jeden taki sam i szukam wzmaka, najlepiej jednego, który napędzi oba suby
Napisany 04 marca 2010 - 10:16
Za Cerwina nie dałeś 100 zł/szt tak jak za peiyingi się daje, więc myślę, że i na wzmacniaczu nie ma co na chama oszczędzać
Napisany 04 marca 2010 - 11:17
Na razie się rozglądam. Drugi subik zawita w bagażniku dopiero przed wakacjami ze względów finansowych. Ogólnie nie spotkałem się ze złą opinia na tema tych wzmaków a szczególnie 2H30R.
Jeżeli nie uda się zebrać odpowiedniej sumki do wakacji to chciałbym mimo wszystko czymś to zapędzić do pracy

Dlatego moje pytanie, czy moc podana przez producenta jest wiarygodna??
Była by można powiedzieć w sam raz do napędzenia moich CV.
I jeszcze jedno pytanie, za jakim wzmacniaczem można by się rozglądać??
Używka jak najbardziej mi odpowiada...
Napisany 04 marca 2010 - 11:44
wzmacniacz umie pociągnąć sporo prądu a do tego wcale mocno się nie nagrzewa

Standardowo ma zabezpieczenie 2x30A, ja kiedyś z racji nie posiadania takich bezpieczników zapodałem 2x25A i nie dały rady - po chwili pałowania wybuchły

Napisany 04 marca 2010 - 16:03
A dlaczego szukasz drugiego CV? Szukasz miecha?W tej chwili siedzi u mnie Cerwin Vega HED 12.2. Chce dołożyć jeszcze jeden taki sam i szukam wzmaka, najlepiej jednego, który napędzi oba suby
Tez jestem zdania ze szkoda subów na cieniutki jakosciowo wzmacniacz, jesli brak Ci miecha to lepiej byloby sprzedac CV i do sedana wrzucic jakas pompke zamiast brac drugiego CV. A jesli chcesz jakosci to szkoda CV pod takiego chinola...
Napisany 04 marca 2010 - 17:54
A dlaczego szukasz drugiego CV? Szukasz miecha?
Tez jestem zdania ze szkoda subów na cieniutki jakosciowo wzmacniacz, jesli brak Ci miecha to lepiej byloby sprzedac CV i do sedana wrzucic jakas pompke zamiast brac drugiego CV. A jesli chcesz jakosci to szkoda CV pod takiego chinola...
Ta CV w brew pozorom potrafi rzucić mięchem.
Szukałem kompromisu między zejściem a szybkością...
Polecono mi właśnie CV HED 12.2.
Niestety jeden to za mało do sedana.
Co prawda potrafi zatrząś fotelem ale to jeszcze nie to...
Wątpię, żeby udało mi się sprzedać teraz CV za rozsądną cenę, w związku z tym zdecydowałem się na drugą...
Z drugiej strony jeśli udało by się sprzedać CV to "jaką pompkę" byś proponował??
Jestem dość wybredny co do jakości, ale lubię też "łupniecie"
Słucham dosłownie wszystkiego, od gothic metalu po disco polo

Jak sam widzisz poszukuję uniwersalnego i co najważniejsze NOWEGO głośnika, bo boję sie kupić używanego suba.
Jeżeli uda się sprzedać CV to maksymalna kwota na głośnik to 800zł.
Napisany 04 marca 2010 - 21:14
jednak chyba nie do końca się zrozumieliśmy, być może źle sformułowałem zdanie. Chodziło mi o to, że 800zł to całość ile mogę przeznaczyć na głośnik.
RE Audio SE-12 zarówno w wersji D2 i D4 nie schodzą poniżej 1000zł

Napisany 04 marca 2010 - 21:19
taaa?RE Audio SE-12 zarówno w wersji D2 i D4 nie schodzą poniżej 1000zł

to niewiele, lepiej dokup CVChodziło mi o to, że 800zł to całość ile mogę przeznaczyć na głośnik.

Napisany 23 marca 2010 - 21:11
Napisany 23 marca 2010 - 21:15
A jesli jest wiecej miejsca to 2x 8' pod piec...
Napisany 23 marca 2010 - 22:00
Macie jakiś pomysł odnośnie głośników + wzmacniacz (ma być czysto, rock, jazz)
Napisany 23 marca 2010 - 22:09
Co za róznica? I tak scena zepsutawywalić głośniki w tylnych drzwiach na rzecz głośników na tylną półę i puścić je wraz z przodami pod wzmacniacz

NA szybko...Macie jakiś pomysł odnośnie głośników + wzmacniacz (ma być czysto, rock, jazz)
Hertz HSK 165, MAc Audio CFX 2.16, jakis Rainbow SAX 265, PB 2xl 6c
pod:
Alpina 3544/3539, Sony XM 10020, zreszta wszystko zalezy od budzetu...
W drzwi chociaz STP i co najwaniejsze radio na poziomie.. Zrobic przód i zastanwiac sie czy reszta jest konieczna