Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Zmiana języka w komputerze Omegi C????

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
33 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Art

Art
  • 19 postów

Napisany 05 marca 2007 - 20:23

wlaśnie chodzi o to że nie, jeździłem od kaifasza do judasza, od komputera do komputera,brali pieniądze a rezultat żaden, zaczęło mnie to złościć, ale spokojnie nie mam zamiaru pchac pieniądze do kieszeni serwisu, zaprowadzilem tylko dlatego żeby go w 100% zdiagmozowali, jezeli okaże sie ze to pompa to mam zamiar ją zregenerować, bo za nowa chcą w serwisie 6700

#22 OFFLINE   TJ_Hiszpan

TJ_Hiszpan
  • 13 postów

Napisany 05 marca 2007 - 21:48

POMPY WTRYSKOWE
Z ROCZNĄ GWARANCJĄ
:shock: Zobacz : http://moto.allegro....gwarancja_.html
może Cię to zainteresuje a jak nie to może przyda się komuś innemu
TJ_Hiszpan

#23 OFFLINE   Art

Art
  • 19 postów

Napisany 05 marca 2007 - 22:41

dz

POMPY WTRYSKOWE
Z ROCZNĄ GWARANCJĄ
Zobacz : http://moto.allegro....gwarancja_.html
może Cię to zainteresuje a jak nie to może przyda się komuś innemu

dzięki TJ_Hiszpan, a swoją drogą to może ma ktoś większą wiedzę na ten temat i co może spowodować awarię pompy wtryskowej?bo nie wiem od czego ona mogła paść, czy powodem moglo być zły olej napędowy?

#24 OFFLINE   TJ_Hiszpan

TJ_Hiszpan
  • 13 postów

Napisany 05 marca 2007 - 22:55

Powodów mnogo , przede wszystkim niskiej jakości paliwo!
Na rynku pełno oleju opałowego który został odbarwiony kwasem siarkowym i wapnem!
Nie mniej oleji mieszanych z różnego pochodzenia wynalazków : oleji transformatorowych , bazowych , żeglugowych i jeszcze wielu innych które po odpowiedniej obróbce zostały dopuszczone przez pazernych "pompiarzy" (właścicieli stacji) do sprzedaży.
Najbezpieczniej tankować na dużych "koncernowych" stacjach!
A może z innej beczki:
może kiedyś w Twoim aucie kiedy jeszcze należalo do kogoś innego dokonano nie właściwej naprawy mechanicznej a może powypadkowe skladanie jej zaszkodziło ?
Powodów może być wiele :roll:
TJ_Hiszpan

#25 OFFLINE   Waldemarz

Waldemarz

DZIADZIA

• 2 660 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 marca 2007 - 23:15

dzięki TJ_Hiszpan, a swoją drogą to może ma ktoś większą wiedzę na ten temat i co może spowodować awarię pompy wtryskowej?bo nie wiem od czego ona mogła paść, czy powodem moglo być zły olej napędowy?

Najczęściej przyczyną padania pompy wtryskowej jest to, że wiekszośc kierowców jeżdzi prawie do konca paliwa w zbiorniku. Zapala sie kontrolka rezerwy, a oni nadal jeżdzą nie tankując i z tego powodu dostają się do pompy wszelkie brudy, które są w zbiorniku.
Druga sprawa to żle ustawiona pompa i też szybko padnie.

Art pojedź do porządnego pompiarza u siebie i niech ci zbada wszystko.
Pompe zawsze można naprawić i zregenerować. Ale musi byc to naprawdę fachowiec, a nie troki od kaleson.

#26 OFFLINE   Art

Art
  • 19 postów

Napisany 05 marca 2007 - 23:55

Art pojedź do porządnego pompiarza u siebie i niech ci zbada wszystko.
Pompe zawsze można naprawić i zregenerować. Ale musi byc to naprawdę fachowiec, a nie troki od kaleson.

jeżeli już będę wiedział że to ta nieszczęsna pompa to właśnie tak zrobię, dam ją gdzie trzeba,a co do auta to przyjechało w całości 2 m-ce temu z niemiec

#27 OFFLINE   gregorbiker

gregorbiker
  • 6 postów

Napisany 06 marca 2007 - 00:25

Z tej strony ściągnąłem bezproblemowo więc ją polecam : :mrgreen:

http://rapidshare.co...pel_Omega_C.rar

Pozdrawiam :driver:

faktycznie latwo zassac :bigok:

a masz moze namiary na pliczek z sama instrukcja do komputera z navi oraz radia ?

bo szczerze nie mam pomyslu jak to wyszukac w rapidshar..a w google szukalem juz wczesniej bez skutku :???:

#28 OFFLINE   TJ_Hiszpan

TJ_Hiszpan
  • 13 postów

Napisany 06 marca 2007 - 19:52

Witam,
niestety ja nie mam nawigacji więc nie szukałem informacji na ten temat , ale z tego co wiem to wielu uczestników tego forum ma więc napewno ktoś Ci pomoże ! :mrgreen:
Pozdrawiam
TJ_Hiszpan

#29 OFFLINE   thomas

thomas
  • 245 postów

Napisany 07 marca 2007 - 15:20

jeżeli już będę wiedział że to ta nieszczęsna pompa to właśnie tak zrobię,

A właściwie - to jaki jest objaw - silnik w ogóle nie chodzi czy co? W jaki sposób najczęściej padają pompy i po czym to poznać?
Czy świat się zmieni, gdy z młodych gniewnych wyrosną starzy wkur...eni?

#30 OFFLINE   Art

Art
  • 19 postów

Napisany 07 marca 2007 - 21:36

A właściwie - to jaki jest objaw - silnik w ogóle nie chodzi czy co? W jaki sposób najczęściej padają pompy i po czym to poznać?

już jest wszystko wporządku,okazało się że to nie pompa, miałem szlam w zbiorniku paliwa, a z wtrysków płynęła "smoła", zdemontowali mi zbiornik paliwa i wypłukali oraz wyczyścili układ zasilania paliwem i jest wporządku, całe szczęście że to nie pompa, dziś odebrałem auto :lol:

#31 OFFLINE   TJ_Hiszpan

TJ_Hiszpan
  • 13 postów

Napisany 07 marca 2007 - 22:55

Moje gratulacje!
Czyli auto bezawaryjne :mrgreen: a to był tylko nie miły przypadek wyjeżdżania paliwa do końca , jak tu gdzieś wcześniej opisywał Waldemarz.
HeHeHe 2.2DTI bezproblemowe autko :driver:
TJ_Hiszpan

#32 OFFLINE   Ermce

Ermce
  • 55 postów

Napisany 06 kwietnia 2013 - 09:32

odkopie temat bo jest calkowicie nie o tym o czym mial byc. Mam radio cdr 2005 w mojej omie i chcialbym zmienic jezyk mida na polski. Widzialem, ze w vectrze B mozna ustawic polski na yt. Pytanie czy dam rade ustawic polski techem 2 z alledrogo przy tym radiu??

jesli trzeba cos wymienic wdzieczny bede jak ktorys z kolegow powie co. Prosze tylko o odpowiedzi zaznajomionych z tematem, nie interesuja mnie odpowiedzi typ: "chyba sie nie da ale nie wiem do konca"

#33 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 06 kwietnia 2013 - 10:54

Jak widziales porade do Viki to pewnie tez widziales do jakich nr mid sie to tyczylo.

#34 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 06 kwietnia 2013 - 11:06

Pytanie czy dam rade ustawic polski techem 2

tego techa to sobie odpuść

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p