Zmiana języka w komputerze Omegi C????
Napisany 01 marca 2007 - 17:39
Jestem nowym właścicielem Omegi C 2,2 DTI 2001 r. świeżo sprowadzonej z Holandii. Super auto ale... :sad: Wyświetlacz komputera pokazuje wszystkie informacje w języku holenderskim co jest dla mnie wielce uciążliwe.
Dlatego też mam pytanie, czy możliwa jest zmiana języka na niemiecki bądź angielski a najlepiej polski bez konieczności odwiedzania autoryzowanego serwisu?
Korzystając z okazji mam jeszcze jedną prośbę. Czy ktoś wie skąd można ściągnać instrukcję obsługi do Omegi C? Przyznam, że nie mogę znaleźć.
Byłbym wdzięczny za podpowiedzi odnośnie zmiany języka i instrukcji. :smile: i za wszystkie z góry dziękuję!
Pozdrawiam serdecznie!
Tom
Świeży posiadacz Omegi C
Edit Omega16V :mrgreen:
Napisany 01 marca 2007 - 18:30
Napisany 01 marca 2007 - 19:10
W niektórych modelach w Omie C jezyk kompa zmienia sie normalnie przez menu radia.
Napisany 01 marca 2007 - 22:02
Poproszę o trochę szczegółów na temat menu radia i możliwości usawiania tam języka wyświetlacza?
Dzięki za pomoc.
Napisany 01 marca 2007 - 22:07
Podam ci wtedy adres.
170zł. to kosztuje w ASO Opla, a w warsztatach które tez naprawiają ople i maja Techa to koszt 70 . :mrgreen:
Tak jak pisał Cita wszystko zależy od tego jakie masz radio, bo nie na każdym można tego dokonać.lecz chodziło mi o "patent" na taką przeróbkę o której pisze "Cita".
Poproszę o trochę szczegółów na temat menu radia i możliwości usawiania tam języka wyświetlacza?
Dzięki za pomoc.
Napisany 02 marca 2007 - 21:58
Jestem nowym właścicielem Omegi C 2,2 DTI 2001 r. świeżo sprowadzonej z Holandii.
kurcze! jakbym sam siebie slyszal:D ten sam samochod, ten sam silnik, ten sam rocznik, i tez z holandii... :mrgreen: jak mi jeszcze powiesz ze jest granatowy to normalnie szok! :shock: aha a wracajac do jezyka. ja mialem ten sam problem. wszystko po holendersku. jest na to prostacki sposob. podczas spawania wydechu (caly zdrowiutki a w 1 miejscu dziurka) rozpiolem akumulator i pozostawal tak przez okres ok 1 godz. po ponownym wlaczeniu okazalo sie ze wszystko jest po angielsku

Aha jesli chodzi o instrukcje to mam nio ale 45MB, hmmm... mam za wolny internet. ale jak cie jakas konkretna rzecz to te pare stronek na szybko moge podeslac :piwo:
P.S. Gratuluje wozu - bedziesz zadowolony jak ja. Ile ma przebiegu? masz dokumentacje serwisowania w salonie?

Napisany 02 marca 2007 - 22:24
Niestety nie mam książki serwisowej i tym samym kodu do radia (jak narazie), więc tej opcji testować nie bedę ale dzięki za dobre chęci ; autko jest czarne i ma kremową tapicerkę :mrgreen: , instrukcję obslugi już sobie ściagnąłem .
A propos silnika , to moim zdaniem najbardziej udany produkt (diesel) do tego auta . Mało pali (ok.7.8l/100km w mieście) i w miarę sprawnie się porusza.
Na razie bardzo mi się podoba, chociaż chcialbym w nim mieć jeszcze xenony , skórę, TC i Navi, ale może nastepnym razem sie znajdzie bardziej "wypasiona" :mrgreen:
Pozdrawiam
Tom
Napisany 03 marca 2007 - 17:10
Napisany 03 marca 2007 - 23:35
Niestety ja mam tylko CDR 2005 i w tym modelu niema takiej opcji.
Wzbogciłem już swoją wiedzę na ten temat i wiem że można to zrobić tylko komputerem zewnętrznym i jest to w sumie opcja najtańsza.

Napisany 04 marca 2007 - 09:51
gdzie jej szukać?, przydała by mi się, z góry dziękujęinstrukcję obslugi już sobie ściagnąłem
Napisany 04 marca 2007 - 13:11
http://rapidshare.co...pel_Omega_C.rar
Pozdrawiam :driver:
Napisany 04 marca 2007 - 17:12
Mało pali (ok.7.8l/100km w mieście) i w miarę sprawnie się porusza.
TJ_Hiszpan, no jezeli rzeczywiscie to prawda - to normalnie rewelacja! - Moja w mieście przy spokojnej jeździe pali 9.4 i nic mniej nie chce. - Ale i tak zgadzam sie ze 2.2 DTI to fajny silnik.
Napisany 04 marca 2007 - 19:00
Gdybym stał w korkach i jeździł od skrzyżowania do skrzyżowania bez wrzucania 3-go biegu , to było by i pewnie z 10 litrów :drink:
Spalanie w aucie w dużej mierze zależy od stylu jazdy kierowcy :driver:
Pozdrawiam
Napisany 05 marca 2007 - 12:51
również jestem bardzo zadowolony z auta i silnika, ale chyba padła mi pompa wtryskowa i nie jest mi do śmiechu :sad:Ale i tak zgadzam sie ze 2.2 DTI to fajny silnik.
Napisany 05 marca 2007 - 13:05
ale chyba padła mi pompa wtryskowa i nie jest mi do śmiechu
hmmm 2002 rok, a ile masz nabite km?
Napisany 05 marca 2007 - 14:23
133000, choć nie wiem czy jest autentycznyhmmm 2002 rok, a ile masz nabite km?
Napisany 05 marca 2007 - 19:11
na pewno poprzedni wlasciciele nie przestrzegali zasad podpietych pt.:"Jak jeździć dieslem oraz 10 przykazań dla diesla". mam nadzieje ze moja wytrzyma dluzej...133000,

Napisany 05 marca 2007 - 19:14
Natomiast w Omedze 2.2 nie słyszałem chyba że naprawdę masz tam nabite kilka setek przebiegu? Co mówi diagnoza silnika, robiłeś jakieś testy?
Spokojnie może to nie pompka , może wtryskiwacze?

Napisany 05 marca 2007 - 20:04
Napisany 05 marca 2007 - 20:08
Nie ma u Ciebie porządnego warsztatu bez autoryzacji?
Szanuj kaskę! :mrgreen: