Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

zmiana samej soczewki w Depo

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
21 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Matias

Matias
  • 871 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 2.5 V6 X25XE

Napisany 07 czerwca 2015 - 18:24

Odświeże mega kotlecika, mam w częściach ori xenon helli od omegi b a obecnie w aucie mam lampy depo. Wiadomo jak depo świecą. I chcę wymienić same soczewki. Czy może ktoś jakieś rady podpowiedzieć ? czy na bank wszystko pasuje bez problemu ? pytam bo ostatnio ze swoich starych ryfli chciałem przełożyć uchwyty co trymają odbłyśniki i się różnią bo są krótsze dosłownie o 3mm i wyskakują pod wpływem naprężenia bo jest poprostu za mocno skręcone. Próbowałem na wszystkie sposoby i się nie da, dlatego pytam o to bo może też jest jakiś myk z tym przełożeniem soczewek helli do depo bo wiadomo że będzie to lepiej świeciło. Liczę na jakieś odpowiedzi

#22 OFFLINE   barteklodz

barteklodz

y32se y22dth

• 1 333 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 09 czerwca 2015 - 17:55

xenony mają dłuższe uchwyty dlatego brakuje te 3mm
możesz wymienić sam projektor, sam jestem na etapie wymiany projektorów w xenonach, skomplikowane to nie jest, ważne żeby sobie najpierw wypoziomować starą soczewkę i dopasować do tego nową