Wymiana chlodnicy - automat
Napisany 02 lutego 2010 - 18:46
Nie mogłem znalesc na forum a jutro musze wymienic chłonice w swojej omedze no i mam pytanko dot. tego tematu : posiadam omcie z automatyczna skrzynia biegow w chłodnicy podobno jest chłodnica oleju skrzyni - czy bede musial tez dolewac olej do skrzyni a jezeli tak to ile litrow??? moze jest opcja wymiany bez utraty oleju ze skrzyni ???
juz znalazlem sorki za zasmiecanie forum
Napisany 02 lutego 2010 - 18:58

Napisany 02 lutego 2010 - 19:39
a to ciekawe bo ja wiem że Omy przed liftowe mają chłodnice oleju wewnątrz chłodnicy wody.chłodnica oleju skrzyni automatycznej jest za kratką od strony kierowcy
Z prawej strony chłodnicy masz dwie rurki.Jak je odkręcisz to nie poleci olej i nie trzeba nic uzupełniać.
Napisany 02 lutego 2010 - 19:44
Dkładnie tak jest jak pisze Machony79..Co do ubytku oleju to bedą to znikome ilosci..Omy przed liftowe mają chłodnice oleju wewnątrz chłodnicy wody.
Z prawej strony chłodnicy masz dwie rurki.
Napisany 02 lutego 2010 - 19:47
Jak je odkręcisz to nie poleci olej i nie trzeba nic uzupełniać.
wycieknie olej z przewodów i ten z chłodniczki
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz.
Napisany 02 lutego 2010 - 20:43

Napisany 02 lutego 2010 - 20:48
jutro sie biore za robote (szkoda ze w sniegu i na dworzu bo nie mam nikogo w gdansku znajomego z garazem jak by sie znalazl chetny na udostepnienie garazu stawiam pifko

Napisany 06 lutego 2010 - 16:44

W czwartek wymieniłem swoja dziurawa chłodnicę dzisiaj rano po przejechaniu 20km zobaczyłem ze coś paruje z pod maski. Otwieram patrze a tam na nowiutkiej chłodnicy na środku jest plama i paruje właśnie z tego miejsca. Czy to możliwe ze przez 2 dni padła chłodnica wody ?? a możne jest jakaś inna przyczyna ?? Temp podczas jazdy nie przekroczyła 90st było tak 88st. już nie wiem o co chodzi
Napisany 06 lutego 2010 - 16:49
RATUNKU
! POMOCY
!
W czwartek wymieniłem swoja dziurawa chłodnicę dzisiaj rano po przejechaniu 20km zobaczyłem ze coś paruje z pod maski. Otwieram patrze a tam na nowiutkiej chłodnicy na środku jest plama i paruje właśnie z tego miejsca. Czy to możliwe ze przez 2 dni padła chłodnica wody ?? a możne jest jakaś inna przyczyna ?? Temp podczas jazdy nie przekroczyła 90st było tak 88st. już nie wiem o co chodzi
a moze wentylator obciera ?
Napisany 06 lutego 2010 - 16:53
Napisany 06 lutego 2010 - 17:03
wentylator nie wlasnie nie ma sladu zeby cos udezylo albo obcieralo
no to miales pecha i trafiles na trzasnieta chlodnice.
Napisany 06 lutego 2010 - 17:13
a nie ma innej opcji uszkodzenie chlodnicy ??
jest - przy montazu
Napisany 06 lutego 2010 - 17:20
Napisany 06 lutego 2010 - 17:34
przy montazu obchodzilem sie jak z jajkiem zeby nie pozaginac tych blaszek wiec chyba tez nie
to ją reklamuj , widać wada fabryczna
aha masz płyn wlany oczywiście ?
Urbino 18
Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Napisany 06 lutego 2010 - 17:40
Napisany 06 lutego 2010 - 17:45

Urbino 18
Napisany 12 kwietnia 2010 - 21:00
I teraz moje pytanie...jakiej firmy kupic by nie było z nia problemów...nie wiem czy to ma znaczenie (producent)ale warto zapytac:)
Ewentualnie niech ktos podesle linka do zaufanego sprzedawcy z dobrym towarem:D
Napisany 12 kwietnia 2010 - 21:09
Pozwole sobie odgrzac kotleta...co by nie smiecic na forum..dzis padła mi chłodnica od 3.0 automat i niestety bede zmuszony wymienic ja.Co najlepsze sama chłodnica jest ok,ale pekł plastik obudowy z którym łacza sie weze.
I teraz moje pytanie...jakiej firmy kupic by nie było z nia problemów...nie wiem czy to ma znaczenie (producent)ale warto zapytac:)
Ewentualnie niech ktos podesle linka do zaufanego sprzedawcy z dobrym towarem:D
czarny- mam oryginalny uzywki sprawne - jak chcesz do PW
Napisany 02 lipca 2010 - 08:26
proszę o radę.