BRAK WSTECZNEGO BIEGU w 4l30e
Napisany 04 lutego 2010 - 10:12
Napisany 04 lutego 2010 - 10:40
kolego jak masz troche odlozonego grosza to umow sie z kolega "beast" ludzie na forum chwala jego czesci sam bym zmienil skrzynie ale chwilowo kasy brak bede jezdzil dalej bez wsteka:jump:właśnie byłem na pełnym kompie - żadnych błędów - jedynie to co przeanalizowali to przy właczeniu wstecznego ciśnienie na pompie rośnie i auto troche jedzie a potem ciśnienie spada i już auto wtedy nie jedzie. Sprawdzałem dziś most i cała elektronikę dla pewności - wszystko jest ok oprócz skrzyni - ewidentnie coś mechanicznie się zjechało wkońcu już skrzynia ma najechane 320k
Napisany 04 lutego 2010 - 14:50
Napisany 04 lutego 2010 - 18:55

Napisany 04 lutego 2010 - 20:37
dziś mnie coś tknęło i postanowiłem sprawdzić ile jest tak naprawde oleju w skrzyni po tej wymianie. Dolalem jeszcze 2,5 litra i dopiero jest full stan. Teraz skrzynia łapie dużo lepiej na wstecznym, ale zauwżyłem że łapie bardzo dobrze jak trzymam pomiędzy N a R (i nawet jedzie pod górke tyłem;d) - można to jakoś wyregulować bez wyjmowania całej skrzyni? może nie potrzeba wymieniać całej skrzyni
? Czy to może tylko chwilowy efekt po wymianie tego oleju i dolaniu na full stan?
od selektora do dzwigni idzie precik - tam sie reguluje
Napisany 04 lutego 2010 - 22:40

czy może lepiej podjechać do jakiegoś mechanika ? Jak przestawie to czasem nie przestawia się również inne biegi które praktycznie są teraz ok? Jak widze to, że weszło 2,5 l oleju jeszcze to tak naprawde się zastanawiam czy oni napewno sprawdzili mi tam tą taśme itd jak wymieniali olej. Może po prostu olali temat - taśma może mieć duże znaczenie co do tego wstecznego ? Sam selektor może mieć coś wspólnego z tym, że wyskakuje ten wsteczny? dodam, że po tym wjezdzie tyłem auto wtedy stało w tym śniegu nieźle zawalone i od spodu też całkiem sporo śniegu było.
Napisany 05 lutego 2010 - 22:11
Jak coś to daj znać (najlepiej sms) 668 056 442.
Pozdrawiam
Napisany 06 lutego 2010 - 10:52
Dodam, że kiedyś auto przy dynamicznej jeździe spalało mi max 15l/100; trasa 7-8; auto ma jeszcze na gwarancji od bosch pompe wtryskowa i nastawnik - nie dymi, nie traci oleju. Jakieś pomysły;) ?
Napisany 14 marca 2010 - 16:47
witam ja od jakiegos czasu myslalem ze tez nie mam wstecznego co prawda nie swiecila mi sie kontrolka awari. Dzis zaowazylem ze wsteczny dziala lecz na bardzo wysokich obrotach a gdy wisiadlem z auta to bylo czuc ze sprzeglo sie troche jara co moze byc przyczyna ze przy niskich obrotak lipa a jak dam gazu ok2tys i ponad to cofa normalnie?
Co jest powodem tak jak kolega piszę działania wstecznego tylko na wysokich obrotach ?? Tylko nie piszcie że skrzynia padła interesuje mnie co się w niej przypuszczalnie zepsuło. Niestety po przeszukaniu forum takich informacji nie znalazłem ( może źle szukam - kto wie)
Napisany 15 marca 2010 - 10:33
Napisany 18 marca 2010 - 21:42
Napisany 18 marca 2010 - 22:11
a na wolnych obrotach(bez gazu) jedzie do tyłu?
a poza tym milion usterek - byłeś na kompie?