Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Jaki internet mozecie polecic?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
87 odpowiedzi na ten temat

#61 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 28 sierpnia 2011 - 22:18

o ile nie jesteś daleko od DSLamu. w tej sprawie musiałbyś podzwonić na info techniczną do TP i się zapytać o to. odległość wpływa na jakość i max prędkość neta. :)

dokladnie o to sie rozchodzi:D

#62 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 19:33

od centrali(DSLamu) jestem około 1300 m Gość z Neostrady stwierdził ze prędkość by była około 10mb/s

#63 OFFLINE   Coolisz

Coolisz
  • 286 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Silnik: 2.0i 8v C20NE

Napisany 29 sierpnia 2011 - 19:51

http://www.netia.pl/...zegoly,184.html
Wypełniasz formularz a oni oddzwonią i powiedzą ci jaką prędkość możesz mieć:)

#64 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 19:55

http://www.netia.pl/oferta_dla_domu,szczegoly,172.html
Wypełniasz formularz a oni oddzwonią i powiedzą ci jaką prędkość możesz mieć

wypełniłem ten formularz rano i nadal czekam ;) to i tak jest na łączu tp.sa wiec oni raczej maja dokładniejsze info:)

#65 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 29 sierpnia 2011 - 20:10

to i tak jest na łączu tp.sa wiec oni raczej maja dokładniejsze info __________________

no nie koniecznie , ja też mam netię na łączu TP i TP oferowało mi max 10 MB a na netii mam 20 , tyle że te 20 to max tak przeciętnie to idzie 16MB

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#66 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów
  • Województwo: zachodniopomorskie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 29 sierpnia 2011 - 20:13

Podepne się gdyz wypowiedziałem juz umowe UPC krojli mnie 216pln pakiet 3za2 czy jakoś tak. Pakiet full włącznie z nagrywarką, poza Canal+

Z tel. stacjonarnego nie korzystamy, pakiet full ze względu na maluchy(wiadomo bajki) net niby 10mb ale jak mam 5 to jest święto lasu i to w nocy jak wszyscy spią:D
Wiem że w kazdym mieście różni operatorzy mają różne usługi ale chyba zagadam do TP, tylko czy aby nie będzie to strzał w noge??
Z neta korzystamy ale nie ciagne na potege wszystkiego co jest w necie (prawie nic z sieci, jakas muza i to to wsio;))
Dla odmiany w pracy korzystam z 3brebrand.se i mam 20Gb których nie jestem w stanie wykorzystać, mobilny net, działa w kazdej nawet zaopi.........ej dziurze bez problemu z małymi wyjatkami(jak niektiórzy wiedzą pisałem na forum nawet w czasie jazdy;)) i nie byłlo problemu z netem.
Niestety Polskie standardy daleko mają do światowych i nie bardzo wiem co wybrać:masakra:
Czy TP podoła ofertądo ceny?? Telewizje dalej chcem full bez Canal+, czy neta może z Orange,play itp bo jużsam nie wiem:masakra:

#67 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 20:17

Gość dokładnie powiedział mi tak ze "może pójdzie nawet i 20mb ale może być niestabilne bezpiecznie będzie wziąć 10mb/s sprawdzić jak będzie chodziło i później bezpłatnie regulować w górę lub w dół" wiec myślę ze rzetelne i konkretne info ;)

#68 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 20:21

myślę ze rzetelne i konkretne info

no to faktycznie dobrze powiedział , bo te 20 nigdy nie jest stabilne

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#69 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 20:39

no to klikam na ten formularz i moze rano się odezwą;)

#70 OFFLINE   cugiel

cugiel
  • 1 678 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 21:27

Gość dokładnie powiedział mi tak ze "może pójdzie nawet i 20mb ale może być niestabilne bezpiecznie będzie wziąć 10mb/s sprawdzić jak będzie chodziło i później bezpłatnie regulować w górę lub w dół" wiec myślę ze rzetelne i konkretne info ;)

ja mialem dokladnie tak samo
tylko ze u mnie predkosci sa inne
ja mieszkam 9 km od centrali:masakra:

#71 OFFLINE   Lukasboss

Lukasboss

VW Jetta 1.4 TSI

• 1 657 postów

Napisany 29 sierpnia 2011 - 22:02

Na poczatku tego roku w nowym mieszkaniu (w starym poczatki od neo 128 ) wybralem tp. Do centrali mam po prostej 600m. Powiedzieli ze gwarantuja mi 10 mb bo przy 20 jak wyjdzie mniej to oni nie chc skarg itp dlatego wola zanizyc niz pozniej sie tlumaczyc czemu nie ma 20 mb (dla mnie to zrozumiale, jednemu wytlumaczysz drugiemu juz nie). Jak pytalem ile osob w miescie ma 20 mb powiedzieli ze tylko jedna :) z bloku obok centrali :) tak czy innaczej niedlugo podnosze do 20 mb i zobaczymy ile faktycznie siec wyciagnie. Od gdzieś 2 lat nic zlego na tp nie moge powiedziec. Co do konserwacji lini (brak telefonu) jest sposob na zaoszczedzenie paru zl miesiecznie. Wystarczy zalozyc nowy numer i od razu go zawiesic. Jest to najtansza opcja :) zyskujemy z 7-8 zl na miesiac...

Dodany obrazek

Wyslano z GalaxyS przez Tapatalk

#72 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 07 września 2011 - 00:18

no to klikam na ten formularz i moze rano się odezwą

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie wypełnienie tego formularza nic nie dało , kompletny brak odzewu ze strony Neti .
Na stronie Netii jest opcja czat z konsultantem , po wybraniu trzeba chwile poczekać w kolejce i wszystko wyjaśniają.
Wszystko jest fajnie pięknie brak umowy lojalnościowej (prawie jak w reklamie) tylko ze jest opłata aktywacyjna (o której musiałam "ciągnąc za język" konsultantkę zęby się dowiedzieć ;)) odkładana w czasie.. :D która po upływie 24 miesięcy wynosi 1gr ale w przypadku wcześniejszej rezygnacji z usług jest naliczane 18 zł za każdy miesiąc do upływu 24 m-cy :D
Ja jednak się zdecydowałam na podpisanie umowy czekam na realizacje;)

#73 OFFLINE   Orkan

Orkan
  • 161 postów

Napisany 07 września 2011 - 09:16

Ładnie to sobie cwaniaki wykombinowali :lol: Odwrócili kota ogonem... Jest jak było, a wciskają kit.

#74 OFFLINE   British

British

Ignorantia legis non excusat

• 3 622 postów

Napisany 07 września 2011 - 09:53

Ładnie to sobie cwaniaki wykombinowali :lol: Odwrócili kota ogonem... Jest jak było, a wciskają kit.

A jak dla mnie to nie takie złe rozwiązanie. Zauważ, że prawie wszyscy operatorzy jak nie dają zobowiązania to chcą kosmiczne pieniądze za podłączenie + wysoka opłata miesięczna za tzw. "standard bez promocji". Jak masz już promocję to opłata instalacyjna/miesięczna jest niższa ale jak chcesz zerwać umowę to Ci wyliczą taką karę, że się nie pozbierasz. Fakt, faktem, że powinni mówić i tej ukrytej opłacie zmniejszającej się z miesiąca na miesiąc no ale to już zależy od uczciwości sprzedawcy.

Kiss French. Wear Italian. Drive German.

Spalanie szkodnika
icon1.png

#75 OFFLINE   Pepcio

Pepcio
  • 2 382 postów

Napisany 07 września 2011 - 09:58

A jak dla mnie to nie takie złe rozwiązanie. Zauważ, że prawie wszyscy operatorzy jak nie dają zobowiązania to chcą kosmiczne pieniądze za podłączenie + wysoka opłata miesięczna za tzw. "standard bez promocji". Jak masz już promocję to opłata instalacyjna/miesięczna jest niższa ale jak chcesz zerwać umowę to Ci wyliczą taką karę, że się nie pozbierasz. Fakt, faktem, że powinni mówić i tej ukrytej opłacie zmniejszającej się z miesiąca na miesiąc no ale to już zależy od uczciwości sprzedawcy.

Dlatego mimo wszystko sie zdecydowałem :)

#76 OFFLINE   piniu78

piniu78

ja sem podziemny tirak

• 1 237 postów

Napisany 07 września 2011 - 10:57

Nie wiem jak u ciebie ale u mnie wypełnienie tego formularza nic nie dało , kompletny brak odzewu ze strony Neti .

czekam i czekam

która po upływie 24 miesięcy wynosi 1gr

to doczytałem na stroni ale......

ale w przypadku wcześniejszej rezygnacji z usług jest naliczane 18 zł za każdy miesiąc do upływu 24 m-cy

tego już cwaniaczki nie napisałi, pisali że maleje przez okres trwania umowy do nawet 1gr
chyba że coś pokręciłem;)
Poczekam jeszcze troszke i bede dzwonił, poki co do pażdziernika jeszcze mam neta z UPC.

#77 OFFLINE   egon

egon
  • 5 983 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL

Napisany 07 września 2011 - 11:03

bylebys mial to co zaplaciles
ja mam:16/1
i tyle mam

Dodany obrazek

#78 OFFLINE   rafi195

rafi195

tylko 2.5TD :)

• 1 802 postów
  • Województwo: małopolskie
  • Silnik: 2.5 TD X25DT

Napisany 07 września 2011 - 13:58

coś ta strona nie wiarygodna zawyża wyniki ja mam pakiet 10Mb/s na 1MB a tu wyszło 15 :o
Dodany obrazek

#79 OFFLINE   Orkan

Orkan
  • 161 postów

Napisany 08 września 2011 - 08:12

Jak dla mnie 432 zł opłaty instalacyjnej, to jednak dużo. Jak ja podpisywałem umowę ze swoim dostawcą, opłata wynosiła jakieś 150 z małym hakiem. Podczas trwania umowy, w celu poszerzenia oferty (telefon, telewizja), operator wszedł w spółę z Netią. Podpisałem nową umowę (stara rozwiązana za porozumieniem stron), tyle, że zamiast 24 miesięcy zobowiązania, mam umowę bezterminową, zamiast 16 Mb/s ma 36 Mb/s, a płacę dalej 56 zł. :D

#80 OFFLINE   centy

centy
  • 1 600 postów

Napisany 08 września 2011 - 15:41

coś ta strona nie wiarygodna zawyża wyniki ja mam pakiet 10Mb/s na 1MB a tu wyszło 15 :o
Dodany obrazek

Sprawdź czy nie masz nocnego podwyższenia prędkości??

Ja w Vectrze mam takowe podwyższenie.
A w tej chwili:
Dodany obrazek