Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

LPG z ELPIGAZu jakieś LUPO, NERO, STELLA Kto sie zna?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
25 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   marx74

marx74

XEV+TC+4.22+COŚ

• 158 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 X32SE

Napisany 22 stycznia 2010 - 17:18

A ta kostka u Ciebie to jakaś porażka chyba... :D sorki ale to naprawdę śmiesznie wygląda...

Wiem, że śmiesznie, bo chyba zabrakło im łaczek więc kupili w pobliskim PSB Jasam paseczek kosteczek ;)

No w poniedziałek mają od rana poprawiać i teraz pierdziele będe siedział tam jak ostatni ch..., bo miałem cacy autko i zrobili kuku, a to nie extra :mad:

#22 OFFLINE   bogumil.s

bogumil.s

made in france

• 4 238 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 23 stycznia 2010 - 11:41

po co takie długie węże, normalnie kogoś chyba walec najechał :o

#23 OFFLINE   marx74

marx74

XEV+TC+4.22+COŚ

• 158 postów

Napisany 23 stycznia 2010 - 11:46

po co takie długie węże, normalnie kogoś chyba walec najechał :o

Prawie Instalacja NOS (nie mylić z rejestracjami z ostródy).
Zamulony to mało powiedziane a jaki dzwiek jest jak mu dam zdrowo w .... i leci ponad 120 to jakies takie głuche chuczenie jakby rurą od wydechu woda leciała. Horror

#24 OFFLINE   Ducce

Ducce
  • 313 postów

Napisany 23 stycznia 2010 - 12:25

wez im powiedz zeby kola pozadnie sie nauczyli pompowac zrobie pare fotek dzis i wrzuce na forum moje V6 i R4 w omedze

#25 OFFLINE   marx74

marx74

XEV+TC+4.22+COŚ

• 158 postów

Napisany 23 stycznia 2010 - 14:01

Od paru tygodni słyszałem superanckie dzwięki z parownika/raduktora, więc w ubiegłym tygodniu zgłosiłem go do wymiany (te parowniki FIORE z ELPIGAZu podobno w pierwszych prototypach miały jakieś wady, że się szybko brudziły i wpadały w rezonans w niektórych autkach. Jutro tj 24/06/2010 będą go wymieniać w ramach gwarancji. Przyznam się, że jak narazie instalacja spisuje sie spoko, może po za tym buczeniem przy dodawaniu gazu lub powyżej 3000 obr. ;-) Ale jak jutro to usuną i instalka będzie OK to po wielu znojach i chyba będzie trzeba plusa dla tej instalacji przyznać. Pożyjemy zobaczymy.

#26 OFFLINE   marx74

marx74

XEV+TC+4.22+COŚ

• 158 postów

Napisany 28 czerwca 2010 - 12:25

No Panowie, podejście PHU Polmozbyt do sprawy Gwarancji jest extra.
Wymieniono "furczący" reduktor, autko wyregulowano i przeproszono za niedogodności.
Dla mnie rewelka. Pan Mariusz, który jest tam instalatorem poinormował mnie o wszystkich sprawach i odpowiedział na każde pytanie na temat mojej instalacji LPG, a co lepsze wcześniej sam pływał po szosach opelkiem senatorem więc troche pojęcia o opelkach ma.
Dużo sięzmieniło u nich przez pół roku. Nie instalują już ELPIGAZowskich cudów tylko dobrze znane i sprawdzone BRC i to sekwencja już od 2500 PLN. Moge z czystym sumieniem polecić usługi POLMOZBYTu w Olsztynie.