LPG z ELPIGAZu jakieś LUPO, NERO, STELLA Kto sie zna?
Napisany 16 stycznia 2010 - 20:09
Dwa dni temu dostałem info od kolesia z omegą, że za 2100 zamontował w Polmozbycie instalacje ELPIGAZu IV Generacji i podobno mu już 2 miechy śmiga jak ta lala.
W skład tego wchodzi podobno coś takiego (dane ze strony ELPIGAZu):
ZESTAW LUPO NERO to zestaw podstawowy sekwencyjnego wtrysku gazu STELLA przeznaczony do 4 cylindrowych, nowoczesnych samochodów stawiających wysokie wymagania zarówno dla elektroniki gazowej jak i dla elementów mechanicznych.
W skład zestawu wchodzi zintegrowany reduktor FIORE do 150 KM.
Do zalet należy kompaktowa konstrukcja, bardzo dobre właściwości termodynamiczne, stabilne ciśnienie robocze, doskonała izolacja utrudniająca rozprzestrzenianie ciepła do otoczenia.
Ponadto w skład zestawu wchodzi komputer LUPO oparty na elektronice AEB i wtryskiwacze NERO opracowane przez firmę Rail.
Czy jakoś to będzie chodzić u mnie w X20XEV (2.0 16V)?
Co to za firmy tych podzespołów? zna sie ktośto niech powie mi czy to dobre, i plizzz bez tekstów kup staga albo kup BRC, bo mnie to nic nie mowi, wiem, wiem że w viki miałem diabelski LOVATO który był nie do zaje....... i nic nigdy nei narzekałem (1 membrana wymieniona i filterek przy zaworze)
Pytanie brzmi Czy warto za te 2100 i czy w miare mało problemów z takim zestawem, może ktoś ma taki zestaw dłużej niż 2 miechy?
i na co zwrócić uwage przy odbiorze (jak już im dam ome do montażu instalacji)
Napisany 17 stycznia 2010 - 09:59
Napisany 17 stycznia 2010 - 10:26

Napisany 17 stycznia 2010 - 11:09
Napisany 17 stycznia 2010 - 13:31
A co za fachowiec ci ją montował? jaki zakład w kwitach widnieje? Nie polmozbyt? ;(
Gaz był montowany w Brodnicy i zakład już nie istnieje

Napisany 17 stycznia 2010 - 13:52
Napisany 17 stycznia 2010 - 14:20
Napisany 17 stycznia 2010 - 14:35
koledzy a jaka jest orientacyjnie cena zalozenia sekwencji do omci tak plus minus?bo tez bede chcial zalozyc na wiosne.z tego co wyczytalem to z sekwencja nie ma problemow przewaznie?
No mnie ten zestawik w polmozbycie kosztuje 2100 (jak w kole, ale ja sedana mam i biore butelke

Dobra to jeszcze jedno pytanko: Gdzie macie zamontowane te przełączniki? Wejdzie to zamiast jednego klawisza np tam gdzie zaślepka rolety?
Napisany 17 stycznia 2010 - 15:35
Napisany 17 stycznia 2010 - 18:50
ja am z lewej strony kierownicy po prawo od wlacznika swiatel
Mam tak samo

Napisany 20 stycznia 2010 - 19:31
Napisany 20 stycznia 2010 - 19:42
klimi ja mam elpigaz II gen Na benzynie przerywa, strzela, gasnie, nie zbiera sie a gazu dużo pali. Tez mi mowili, że sie mapy rozjezdzają masz jakis sposób żeby to sprawdzić albo dojść do ładu. Ponoć jak przejade ze 100 km jednym ciagiem na benzynie to sie mapy ustawia i ma dobrze chodzic na benzynie ale nie mam zabardo gdzie jechac 100 km na benzynie szczegolnie, że tak kiepsko chodzi i mam wrażenie, że mi tej benzyny pali za duzo.
Albo pojeździć na benzynie ze 100 km albo podłączyć pod kompa i ustawić mapy na nowo

Napisany 20 stycznia 2010 - 20:59
Jeszcze nie dostałem autka mimo że jest środa po wieczorem i wstawiłem go w poniedziałek rano o 9:00 do POLMOZBYTu w Olsztynie na ul. Piłsudskiego.
W piątek mini-gościu opowiadał jak to konsultant nawet ustali ze mna gdzie ma być przycisk i zawór itp. cuda. nie mówiąc o tym iż powiedział mi by być w poniedziałek i że w jeden max 1,5 dnia zrobią wszystko. Podałem typ butli jaki chce itp, bo koło odpadało (sedan i ci co mają pojęcie to wiedzą o co biega). Jak powiedziałem, że proszę o montaż zaworu wpustowego w miejscu kratki przy haku, to usłyszałem tekst, ale chyba sie nie da, bo trzeba wygiąć rurki ... (tragedia i już wtedy zastanawiałem się nad tym czy w dobrych rekach zostawiam kluske)
Dzwonie we wtorek po godzinie 14-tej by wypytać co i jak (w końcu mineło te max 1,5 dnia) i dowiaduję się, że zejdzie do środy może do czwartku.
W środę kiele 10 dzwoni do mnie gościu z Polmozbytu i mówi mi w słuchawkę tekst jakiego jak żyje nie słyszałem z żadnego serwisu:
- Proszę Pana czy lejemy stary płyn chłodniczy czy dajemy nowy za 50PLN + koszt płynu? (Ludzie posrało ich chyba, bo nawet nikt nie dzwonił z takimi cudami z warsztatów gdzie człowiek wymieniał np. rozrząd - Są śmieszni i tandetni jak cholera)
Porażka jak narazie, czekam jutra (czwartku) może dostane auto wreszcie z super instalacją IV generacji (nie wiem za co biorą pieniądze i z czym sie tak bawią jak za płyn nawet trzeba płacić i to przy rozebranej instalacji jeszcze chcą koszt wymiany doliczyć) Ceny zestawów mozna wypatrzeć na sklepie ELPIGAZu - http://www.shopgaz.pl/
Jak dostane autko to dam znać co i jak z tym syfem słychać. Narazie wołam POMOCY i odradzam ten zakład.
PS. Jak przy odbiorze nie będzie coś grało albo będzie coś nie dokręcone w klusi, która była dopieszczana (bo to moje oczko w głowie i 3 dziecko jak to żona sie śmieje) to automatycznie nasmaruje jakieś pisemko do Boscha (bo to ich logiem sie serwis "chwali") nie mówiąc o piśmie do dyrekcji POLMOZBYTu w Olsztynie
Napisany 20 stycznia 2010 - 22:46
Napisany 21 stycznia 2010 - 07:20
PS. P@tyk ty mwisz, że nie wiedział jaki to silnik, oni nawet nie wiedzieli, że to ma tylny napęd jak mówiłem o docisku przez butle w bagażniku. Albo co lepsze to typ kluczykiem na podczerwień nie mógł otworzyć i jak powiedziałem, że w góre to sie zdziwił jak drzwi się otworzyły (ja jak tylko dorwałem kluczyk to wiedziałem, bo w lagunie tka miałem i w mietku okularze, że sufit odbierał i diody w klamce migały)
Napisany 21 stycznia 2010 - 08:09
aleś sobie wybrał zakład
w moim przypadku montaż trwał 6 godzin (a było to 3 lata temu) a nie od parady jest ten temat na forum http://forum.omegakl...ead.php?t=10740
Napisany 21 stycznia 2010 - 08:14
sorki ale komentaz może byc tylko jeden
aleś sobie wybrał zakład
w moim przypadku montaż trwał 6 godzin (a było to 3 lata temu) a nie od parady jest ten temat na forum http://forum.omegakl...ead.php?t=10740
No i tu problem, bo w tym temacie nie ma OLSZTYNa ;( od 15 lat pracując przy kompach znam szukajki i właśnie ten region jest mało opisany i chyba to nadrobie

Napisany 22 stycznia 2010 - 10:04
- w jeździe na gazie tragedia (z uśmiechem na twarzy emeryci mnie wyprzedzali w swych zwinnych niczym wiatr piaskowych wartburgach, ale nie byłem dłużny po przęłączeniu na benzyne)
- instalacja jak tylko wyłoniła się spod maski (zorro22 miał przyjemność ją podziwiać o 19-tej czyli godzinę po odbiorze) załamała tłum gawiedzi zebranej na oględzinach ...
Zreszta co ja opowiadam, macie podziwiajcie (fotki z HTC narazie)
[ATTACH]4791[/ATTACH] [ATTACH]4792[/ATTACH]
Rewelacja pod maską ... rajcuje mnei najbardziej ta pomarańczowa kostka rodem z żyrandola :-|
Butla może być,
W poniedziałek oddaje te kpinę do poprawki
A w ramach instalacji wymienili mi czujnik położenia wału korbowego (nigdy nic sie nie działo, zero checków ciekawe, podobno był zepsuty, ale dobre ludzie go wymienili w ramach roboty z gazem, ale nie zapomnieli o nim wspomnieć na fakturze przy odbiorze)
Omijajcie jak narazie to miejsce z daleka.
Napisany 22 stycznia 2010 - 10:16
W czwartek około godziny 18-tej odebrałem auto,
- w jeździe na gazie tragedia (z uśmiechem na twarzy emeryci mnie wyprzedzali w swych zwinnych niczym wiatr piaskowych wartburgach, ale nie byłem dłużny po przęłączeniu na benzyne)
- instalacja jak tylko wyłoniła się spod maski (zorro22 miał przyjemność ją podziwiać o 19-tej czyli godzinę po odbiorze) załamała tłum gawiedzi zebranej na oględzinach ...
Zreszta co ja opowiadam, macie podziwiajcie (fotki z nokii narazie)
[ATTACH]4788[/ATTACH]
Rewelacja pod maską ... rajcuje mnei najbardziej ta pomarańczowa kostka rodem z żyrandola :-|
Butla może być,
W poniedziałek oddaje te kpinę do poprawki
A w ramach instalacji wymienili mi czujnik położenia wału korbowego (nigdy nic sie nie działo, zero checków ciekawe, podobno był zepsuty, ale dobre ludzie go wymienili w ramach roboty z gazem, ale nie zapomnieli o nim wspomnieć na fakturze przy odbiorze)
Omijajcie jak narazie to miejsce z daleka.
Ciekawe jakby w V-ce gaz założyli :jump:
Widzę tu niezły burdel

Napisany 22 stycznia 2010 - 16:52
1) ede gaz - ul. bażyńskiego
(teraz u nich byłem na regulacjo bo tylko oni byli w stanie połączyć się z moją centralką i ustawić gaz a instalacja landi renzo sekwencja)
2) eko gaz na ul. lotniczej na dajtkach ( tam była zakładana pierwsza instalcja jeszcze w viki, naprawdę porządny warsztat)
3) seba auto gaz ma ul. artyleryjskiej - trochę schowany na terenie byłej jednostki ( tam też chłopaki znają się na rzeczy
A ta kostka u Ciebie to jakaś porażka chyba...