Duże spalanie gazu 2.0 16v gaz II generacji
Napisany 12 grudnia 2013 - 16:03

Napisany 12 grudnia 2013 - 20:26

Napisany 13 grudnia 2013 - 09:52
podobno "automat" spala ok 3l więcej więc jeśli teraz mam 18 \100 to 15\100 już jest jakiś postęp , jeśli kręci się 3tys km miesięcznie .
Napisany 13 grudnia 2013 - 10:36
Jeżeli wszystko jest pod kontrolą jedziesz zbyt wolno
" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
Auto Serwis KrakówOpel Saab
515 018 365
Napisany 13 grudnia 2013 - 18:33
jesli tyle krecisz,to proponuje zalozyc dobra sekwencje,to pewnie i z 6 wtedy zejdziesz ,a nie jakas przerobka,ktora w trasie za wiele nie dazastanawiam się kiedy to forum zacznie nazywać się "napie....lanie się z innych" ? tacy niektórzy wielce mądrzy a poziom jaki prezentują sobą to tragedia!
podobno "automat" spala ok 3l więcej więc jeśli teraz mam 18 \100 to 15\100 już jest jakiś postęp , jeśli kręci się 3tys km miesięcznie .
Napisany 13 grudnia 2013 - 18:44
jesli tyle krecisz,to proponuje zalozyc dobra sekwencje,to pewnie i z 6 wtedy zejdziesz ,a nie jakas przerobka,ktora w trasie za wiele nie da
a co Ty chcesz od jego sekwencji ? ma dobre graty LPG wsadzone

" Nie możesz być pewien swej racji, jeśli o argumentach swoich oponentów nie będziesz wiedział więcej od nich samych "
515 018 365
Napisany 13 grudnia 2013 - 18:52
Na spalanie nie tylko ma wpływ skrzynia biegów ale też inne czynniki jakzastanawiam się kiedy to forum zacznie nazywać się "napie....lanie się z innych" ? tacy niektórzy wielce mądrzy a poziom jaki prezentują sobą to tragedia!
Świece
Kable wn
Filtry
Regulacja instalacji lpg i która gen.
Termostat itd.
Pomyśl mam taki sam silnik i automat mój pali 13l twój 18l

Napisany 13 grudnia 2013 - 18:58
Na spalanie nie tylko ma wpływ skrzynia biegów ale też inne czynniki jak
Świece
Kable wn
Filtry
Termostat itd.
temperaturę trzyma koledze dobrze, silnik ładnie chodzi i LPG jest sekwencja sterowana stagiem 4

wpływ na spalanie u Pawła ma tępa skrzynia (jak z pierwszych lat) i specyficzne warunki w okolicy. Co chwila jedzie pod lub z górki
515 018 365
Napisany 13 grudnia 2013 - 19:14

Tylko dlaczego pawel80 ma w opisie 2,0 16v manual i pisze w temacie o lpg II gen
Napisany 13 grudnia 2013 - 19:23
ja od jego sekwencji nic nie chce,ale jest wpisane gaz 2 generacji,ale nie oszukujmy sie,moge sie zalozyc ze nie zejdzie tych 3 litrow,jesli jest dobry sekwensa co Ty chcesz od jego sekwencji ? ma dobre graty LPG wsadzone
Napisany 13 grudnia 2013 - 19:27
kolega ma 2 omegi obie 2.0 16xev, jedna manual IIgen i druga automat sekwencja :tak:Tylko dlaczego pawel80 ma w opisie 2,0 16v manual i pisze w temacie o lpg II gen
przejechałbyś się jego aftomatem to byś wiele się dowiedział o co kamanja od jego sekwencji nic nie chce,ale jest wpisane gaz 2 generacji,ale nie oszukujmy sie,moge sie zalozyc ze nie zejdzie tych 3 litrow,jesli jest dobry sekwens

515 018 365
Napisany 13 grudnia 2013 - 19:40
Napisany 13 grudnia 2013 - 19:54
aftomat w XEV jedzie lepiej niż manualNo niestety tak chodzi automat w 2,0 trzeba go butować żeby jechał może przez to takie spalanie :oonie:

515 018 365
Napisany 14 grudnia 2013 - 15:33
jesli tyle krecisz,to proponuje zalozyc dobra sekwencje,to pewnie i z 6 wtedy zejdziesz ,a nie jakas przerobka,ktora w trasie za wiele nie da
informacyjnie nowiutka sekwencja stag300 założona
No może być u nas w regionie raczej równo bez większych górek może dlatego mam mniejsze spalanie chociaż mam kombi i gaz II gen
Tylko dlaczego pawel80 ma w opisie 2,0 16v manual i pisze w temacie o lpg II gen
bo mam 2 omy. takie same x20xev tyle że pierwsza w manualu lpg IIgen (w wlkp 4lata nią jeździłem bo mieszkałem obok Wrześni i spalała ok 10litrów , tu spala niewiele więcej) ,
2 w automacie! lpg sekwencja nówka.
(dlatego to napisałem by nie chcę śmiecić na forum nowym tematem! , bo ogólnie chodzi o spalanie lpg)
aftomat w XEV jedzie lepiej niż manual
smoku dzieki za pomoc i obronę jak mnie tu nie było

co do asb to mam nadzieję że masz rację bo kupiłem ten sterownik, ale skrzynkę i tak zmienię (chyba:D)
Na spalanie nie tylko ma wpływ skrzynia biegów ale też inne czynniki jak
Świece
Kable wn
Filtry
Termostat itd.
filtr pow zmieniony ! od lpg nówki.
świece zmienię dla spokoju ,
kable wn nie mają przebicia , więc myślę ze jest ok (coś wiem o tym bo w omie nr1 lekkie przebicie i strzela jak hitler w 39)
lpg regulowane przez fachowca!

termos gitara!

a spalanie ci zazdroszczę .
jest szansa że na święta będę w wlkp więc zobaczę jak tam sobie radzi ! (jeśli sterownik nie pomoże to jadę manualem do wlkp)

a tak ogólnie pozdro wlkp !

Napisany 15 grudnia 2013 - 18:54
Napisany 15 grudnia 2013 - 19:49
filtry
świece
kable
termostat
regulacja lpg
wymienisz sterownik skrzyni tak jak pisałeś i nadal będzie dużo spalał to już nie wiem :confused:
Napisany 15 grudnia 2013 - 19:56
no jeżeli te rzeczy jak
filtry
świece
kable
termostat
regulacja lpg
wymienisz sterownik skrzyni tak jak pisałeś i nadal będzie dużo spalał to już nie wiem :confused:
tzn na pewno sterownik wymieniam (może jutro dotrze) , świece też ,(reszta nowa lub ok) a jeśli dalej będzie kicha to cóż ! cza jeździć!
Napisany 13 stycznia 2014 - 15:55
-sterownik sftomata ( czy pomógł? chyba nie wiele)
-świece (ngk) dużo lepiej odpala!
-uszczelniłem kolektor wydechowy! (zerwane 2 szpilki , pierdział

efekt? kolosalny! póki co liczę km i 13l\100km może nieco więcej ale nieco!
Napisany 13 stycznia 2014 - 16:34
Czyli jak samochód sprawny, to działa właściwie :hmmm:efekt? kolosalny! póki co liczę km i 13l\100km może nieco więcej ale nieco!
CUD :ognie:
Napisany 13 stycznia 2014 - 21:48
Czyli jak samochód sprawny, to działa właściwie :hmmm:
CUD :ognie:
No na to wychodzi