Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:
Akceptuje Ciasteczka
Witam koledzy, mam u siebie Bingo M, więc opisze tutaj mój problem, na niskich obrotach 700~750 (takie mam na jałowym i nie mogę ich zwiększyć) zawiesza mi się sonda i nie pracuje, żyć zaczyna dopiero gdzies od ok 1200, wtedy ładnie faluje, oto screeny ustawień: Może poradzicie coś, jak to zmienić? pozdrawiam
kolego odznacz "ustawienie wartości PWA", wprowadź silnik na 3000 obr/min, odkręcaj (zwiększaj dawkę gazu) śrubę na parowniku aż silnik krokowy będzie oscylował wokół 75 kroczków (potem to "ustawienie wartości PWA" ustaw na owo 75), daj obroty jałowe a jak sonda będzie stać w miejscu to pomajstruj (zwiększ zakres) "minimalne/maksymalne otwarcie na biegu jałowym" inacze:j jak widać ze zrzutu leży Ci sonda bo masz ubogo z gazem. Jeśli ładnie się wkręca to może być, jeśli ma muła to zrób jak wyżej, jeśli zacznie falować= zrób tak, by mieszanka była na biegu jałowym delikatnie, ale to delikatnie za bogata=sonda bogata.
Panowie mam szybkie pytanie. Czy po odłączeniu centralki z samochodu, i ponownym jej podłączeniu to strace te wszystkie ustawienia w tym bingo? Zawiało komore, zamoczyło i nie działa. Teraz susze z nadzieją że coś z tego będzie, tylko zastanawiam się czy bedę musiał coś ustawiać czy nie? Pod warunkiem że zadziała jeszcze.
Ja teraz zastanawiam się co sie poposuło. Instalacja jakby prądu nie miała. Nic nie świeci nic nie działa. Bezpieczniki pod maską wymieniłem i bez rezultatu. Wyciągnąłem komputer, rozebrałem i w środku było mokro. Wysuszyłem, kontakt spray potraktowałem, w jednym rogu takie zaśniedziałe było a od spodu jakby luty zardzewiałe. Dalej nie działa. Teraz jest opcja że to włącznik czy na pewno centralka powiedziała papa?