Xenon czy soczewka?
Napisany 15 marca 2007 - 22:22
Jak masz linie prostą to masz xenony do ....
ta linia powinna wyglądać tak
------------/----------------------/--------------- (w przybliżeniu :mrgreen: ) jak jest cała prosta to xenon jes nie teges moim zdaniem
Napisany 15 marca 2007 - 22:30
http://faqlight.carp...eam-pattern.jpg
W sumie to chodzilo mi o to zeby pomoc koledze w rozroznieniu xenonow od soczewek a nie udowadnianiu czy jest calkiem prosta linia.
Mimo wszystko xenon calkiem inaczej swieci podjezdzajac pod ta sciane dobrze widac roznice w rozproszeniu swiatla i katach swiecenia miedzy lampa zwykla a xenonem.
Hehe, az tak dokadnie sie nie przygladalem

Napisany 15 marca 2007 - 22:54
Zobacz jak jest u ciebie
to co podałeś to jakieś strony amerykańskie czy kanadyjskie hi hi a tam im świecą lampy jak latarki
w europie musi być taki załamek w świeceniu jak byś miał jak na zdjęciu to wymień lampy bo będą kłopoty ....
Napisany 16 marca 2007 - 18:31
Masz lampy o symbolu FB na takie to wygląda
Napisany 16 marca 2007 - 18:44
ja też mam oryginalme xenony Hella w omesi na rynek europejski, i mam dwa kliny pod kątem ok 15st, wygląda to jak na fotce nr 2 "zwykłe lampy, tyle, że świeci dużo lepiej
Masz lampy o symbolu FB na takie to wygląda
Dokładnie jak piszesz! U mnie jest identycznie!

Omega C 2.2 16V + LPG - sprzedana

Mondeo 2.0 TDCI (131 KM, 330 Nm) - jak na razie daje przyjemność z jazdy!
Napisany 16 marca 2007 - 18:48
lendio,
Jak masz linie prostą to masz xenony do ....
ta linia powinna wyglądać tak
------------/----------------------/--------------- (w przybliżeniu :mrgreen: ) jak jest cała prosta to xenon jes nie teges moim zdaniem
Sprawdzalem i swieci taka jak piszecie, cos jak na rysunku "Omega16v". Sam bylem w bledzie bo cos mi sie ubzduralo ze mam linie prosta

Przyznaje wszytskim racje i pozdrawiam :bigok:
Napisany 11 września 2009 - 14:10
Napisany 11 września 2009 - 15:35
koledzy niech mi ktos napisze dokladnie czym sie rozni xenon od soczewki i czy np.te zestawy na allegro oplaca sie wstawiac bo to sa chyba soczewki ja mam u siebie xenony a wygladaja z zewnatrz tak samo jak moje czy zarowki sa inne do socz.jak do xenonow i najwazniejsze czy te zestawy tanie z allegro mozna zakladac?maja homologacje?dzieki
przy xenonie masz inna przeslone w soczewce i na kloszu masz delikatny ryfel na soczewce na dole. dodatkowo powinny byc oznaczenie HR (xenon mijania) dodatkowo w xenonie masz zarnik + przetwornice a w soczewce masz zarowke H1. tanie zestawy z allegro nie maja homologacji.
Napisany 12 września 2009 - 17:23
tanie zestawy z allegro nie maja homologacji
A nawet jeżeli mają homologację, to lampa soczewkowa nie jest przystosowana do tego aby używać w niej żarników, więc koło się zamyka.