po wcisniecu sprzegla brak możliwości wrzucenia biegu
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:02
dzisiaj odkrecilem skrzyne co sie okazalo byly luzne sruby od wycisku wiec dokrecilem ale problem pozostal nadal nie moge wzucac biegow oczywiscie odpowietrzylem sprzeglo
ma ktos jakies pomysly
silnik 2.6 v6 skrzynia od 2.5
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:13
mialem podobny problem w bawarze i przyczyna byl za maly stan oleju w skrzyni
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:47
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:51
wlasnie dzieki stan jest naprawde niski oleju w skrzyni tylko jaki olej najlepiej dolac
i zapewne w niskim stanie oleju bedzie ktwil problem.
najlepiej wymien caly olej(nie dolewaj)
poczytajna forum bylo pisane jaki jest zalecany,nie chce przekrecic nazwy ale chyba Dexron III czy jakos tak
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:54

u ciebie tez tak bylo ?
Napisany 15 grudnia 2009 - 23:57
teraz zrobilem maly eksperymet wrzucilem jedynke wcisnolem sprzeglo i gaz do oporu i auto jedzie
![]()
u ciebie tez tak bylo ?
takich eksperymentow nie robilem i Tobie tez nie radze... uzupelnij stan oleju i napisz czy jest poprawa
Napisany 16 grudnia 2009 - 00:07
teraz zrobilem maly eksperymet wrzucilem jedynke wcisnolem sprzeglo i gaz do oporu i auto jedzie
![]()
u ciebie tez tak bylo ?
no to masz problem ze sprzeglem, nie ze skrzynka (choc mimo wszystko uzupelnij stan oleju).
po prostu sprzeglo tobie nie wysprzegla po wcisnieciu pedalu. jezeli nie jest faktycznie zapowietrzone to wyciagaj skrzynie i zobacz co masz nie tak.
a tak w ogole to jaki masz silnik w aucie??
Napisany 16 grudnia 2009 - 11:55
Napisany 16 grudnia 2009 - 12:20
zeczywiscie gdy na prawie chama wciskam jedynke autko jagby jedzie
wiec problem chyba w sprzegle myslalem o tloczku chydrallicznym ale tu chyba by mi uciekal plyn hamulcowy
silnik 2.6 v6 skrzynia od 2.5 v6
Napisany 16 grudnia 2009 - 13:25
Napisany 16 grudnia 2009 - 13:48
chyba przy wysprzęgliku powinien ucieka plyn?
troche sie polepszylo a teraz niema wcale sprzegla pedal stoji normalnie
wymienilem wysprzeglik problem pozostal nic nie pomoglo

Napisany 20 grudnia 2009 - 14:10

Napisany 20 grudnia 2009 - 14:13
Podpinam się do tematu. Po wymianie sprzęgła na nowe (komplet: tarcza, łożysko plus docisk) mam problemy przy wrzucaniu wstecznego i "jedynki", Gość który wymieniał na pewno nie zmienił oleju w skrzyni. Podpowiecie coś.......?
Może jest zapowietrzone??
ale poczekajmy na expertów

Teraz tak mysle, powiedz, wymieniałeś też wysprzeglik..??
Być może przy wymianie został poruszony/ uszkodzony i nie działa prawidłowo..
Napisany 20 grudnia 2009 - 21:27

Napisany 09 czerwca 2015 - 19:48

Napisany 09 czerwca 2015 - 22:26
Witam! Pod zdjęciu skrzyni i ponownym jej włożeniu (była wyjmowana poniewaz silnik był wyciągany) i odpowietrzeniu układu nie mam sprzęgła. Sprzęgła nie rozkręcałęm, tak jak wyszło z silnikiem tak weszło. Po odpowietrzeniu układu dalej nie wysprzęgla. Wypsrzęglik wykluczam(wyciągnąłem skrzynie i sprawdziełem wysprzęglik, brak wycieków, tłoczek pracuje pod ciśnieniem normalnie) Macie jakies pomysły? wygląda na to ze trzeci raz bd musiał zrzucać skrzynie :/Dziwne jest to że gdy probuje wbic bieg auto zaczyna delikatnie jechać i nie ma żadnych zgrzytów skrzyni!
A na pewno dobrze odpowietrzone?? Nieraz nie leca bombelki z odpowietrznika a mimo wszystko sprzeglo jest nie odpowietrzone. Sprobuj odpowietrzyc w druga strone (odpowietrznikiem). Tez sie meczylem az koledzy z forum mi poradzili i teraz za kazdym razem odpowietrzam po pierwszej probie.
Napisany 09 czerwca 2015 - 23:44
Można zrobić to w drugi sposób j/p wtłoczyć płyn hamulcowy i przelać go zbiorniczkiem.
Napisany 10 czerwca 2015 - 08:24

Jeszcze jedna sprawa. Nie posmarowałem wałka skrzyni tym samrem z MoS2, to jakieś wielkie przewinienie?