Kontrolka TC nie gasnie...
Rozpoczęte przez
mglod7
, 12 lut 2007, 07:55
27 odpowiedzi na ten temat
Napisany 04 lipca 2007 - 07:58
czy moja omega posiada kontorle trakcji? kontrolka jest ale nie widzialem zeby sie zaswiecila

Napisany 04 lipca 2007 - 08:14
Nie wiemczy moja omega posiada kontorle trakcji?

Kontrolki to każda Omega ma, cały komplet. A masz wyłącznik do kontroli trakcji, jak nie to masz odpowiedź. Nie masz kontroli trakcji.kontrolka jest ale nie widzialem zeby sie zaswiecila
Napisany 04 lipca 2007 - 08:20
Najczęściej z lewej strony radia. Na tej samej wysokości.a gdzie jest ten wylacznik?
Napisany 21 lipca 2007 - 06:27
Ciekawostka! Zanim zaczniecie sprawdzać pompy i zawory sprawdźcie masę (podłączenie "-" akumulatora). W moim przypadku zły styk był przyczyną fiksowania TC. Po wymianie klemy, przeczyszczeniu i zaizolowaniu kabli problem zniknął. Warto przesmarować klemy wazeliną techniczną. Pozdrawiam.
Napisany 05 lipca 2009 - 12:15
koledzy a co może być u mnie. na zgaszonym silniku po włączeniu zapłonu kontrole moge włączyć i wyłączyć guzikiem lampka zapala się i gaśnie wszystko jest ok. gdy zapale silnik to lampka od tc zapala się i niemożne jej wyłączyć i kontrola wogule nie chodzi. sprawdzałem na kompie i w tc wyskakuje błąd 71. o co ty chodzi co jest popsute prosze o pomoc.
Napisany 21 grudnia 2009 - 22:03
Witam.
chce odswieżyć temat. mam takie same problemy jak kolega tomet1222. prosze o pomoc bo szlak mnie trafia jak jest cos nie tak w samochodzie...
chce odswieżyć temat. mam takie same problemy jak kolega tomet1222. prosze o pomoc bo szlak mnie trafia jak jest cos nie tak w samochodzie...