Jak płyn zamarza na szybie to można dolać troche płynu chłodniczego opartego na glikolu. Tylko jak się doleje za dużo to szyba będzie tłusta i wycieraczki zaczną rozmazywać.

Płyn do spryskiwaczy a spryskiwacze?
Rozpoczęte przez
lenarek
, 08 gru 2009, 10:40
67 odpowiedzi na ten temat
Napisany 21 grudnia 2010 - 17:57
Napisany 24 grudnia 2010 - 11:58
Stosowałem już różne płyny zimowe od tych najtańszych z tesco po droższe i lepsze ( niby ) tak naprawdę z żadnym nie było problemu jeśli chodzi o zamarzanie czy pryskanie. Jedyne co to ten z tesco strasznie walił denaturatem. Obecnie mam jakiś za 8zł / 5l z Norauto i jest spoko
![:]](https://forum.omegaklub.eu/public/style_emoticons/default/splash.gif)
Napisany 25 grudnia 2010 - 12:51
Ogólnie się również raz zaciąłem i kupiłem za 11zł jakiś płyn i walił "dyktą".
Zawszę na zimę kupuję z biedronki za 4zł i mam przyjemny dla nosa leśny zapach, nic nie marznie
Zawszę na zimę kupuję z biedronki za 4zł i mam przyjemny dla nosa leśny zapach, nic nie marznie

Napisany 25 grudnia 2010 - 13:01
Ha, dobrze prawisz. Również mam z tego marketu płyn i w ostatnie mrozy dał radę.na zimę kupuję z biedronki

Napisany 28 marca 2012 - 21:37
Odgrzewam kotleta 
Dzisiaj w Kauflandzie znalazłem zimowy płyn do spryskiwaczy za 2.99zł/5l
. Już miałem wziąć 2 bańki, ale obok stał płyn Castrol Nano coś tam za 4.99zł/4l, więc się skusiłem.
Nigdy nie kupowałem droższych płynów, bo przy ksenonach idzie go w cholerę, ale po tej cenie mogę sprawdzić różnicę...
Na pewno ładnie pachnie

Dzisiaj w Kauflandzie znalazłem zimowy płyn do spryskiwaczy za 2.99zł/5l

Nigdy nie kupowałem droższych płynów, bo przy ksenonach idzie go w cholerę, ale po tej cenie mogę sprawdzić różnicę...
Na pewno ładnie pachnie

Napisany 28 marca 2012 - 21:56
Zalałem płyn ,własciwie to koncentrat Wurth , rozrabiam z wodą w bańce i póżniej wlewam do auta ,ma zapach i ładnie myje.
Napisany 29 marca 2012 - 01:56
Jeśli chodzi o skuteczność, mogę zdecydowanie polecić zimowy koncentrat sprzedawany przez ASO VW (ja zawsze kupowałem duże opakowania - worki koncentratu). Nie jest tani, jego zapach jest dla niektórych mało przyjemny, ale bardzo dobrze robi swoją robotę. Nawet w lato się sprawdza do zmywania robactwa z szyb.