Paranormal activity
Napisany 20 listopada 2009 - 09:48
we wtorek, środę, czwartek i dzisiaj wracałem do domu półprzytomny.
ogarnąłem się i po 10-20 min i jestem wylogowany w wyrku.
dzisiaj również wróciłem jak neptyk, ale pomyślałem sobie "obejrze film". jak to zwykle przy takiej mieszance (zmęczenie+ oglądanie filmu leżąc w łóżku )bywa odpływamy nie wiadomo kiedy.
Powiem Wam tak, nigdy w życiu nie oglądałem filmu z takim zaciekawieniem i z ciarkami (dosłownie) na całym ciele. teraz jest godzina 10 i nie mam zamiaru kłaść się spać.
serducho chodzi na podniesionych obrotach i nie wiem czy wogóle zasnę.
Oglądał ktoś z Was ten film? jakie wrażenia?
Jeżeli nie oglądaliście to polecam, na prawdę warto
Napisany 20 listopada 2009 - 13:37
Napisany 20 listopada 2009 - 13:58
ps. jedno i drugie (pod warunkiem, ze zobacze najpier trajler koleżanki, bo filmu już widzialem)

Napisany 21 listopada 2009 - 16:40
Napisany 21 listopada 2009 - 16:57
Napisany 21 listopada 2009 - 19:25
Ale pytanie mam o inny horror. Przed seansem w kinie widziałem zapowiedź i nie mogę znaleźć żadnych informacji. Tytułu nie pamiętam, żadnego aktora te nie kojarzę, ale w fotel wciskało. Jakaś młoda urzędniczka musi podjąć trudną decyzję o eksmisji starszej pani, ona klęka przed nią i ją błaga o zrozumienie, ochrona wyprowadza staruszkę i ona zaczyna prześladować tę urzędniczkę. Ktoś może coś kojarzy, bo nie daje mi to spokoju, a zapowiedź naprawdę super była?
Edit: Znaleziono. Wrota do piekieł.
Linka:
Napisany 21 listopada 2009 - 20:06
Właśnie też przymierzam się do obejrzenia tego filmiku.
Ale pytanie mam o inny horror. Przed seansem w kinie widziałem zapowiedź i nie mogę znaleźć żadnych informacji. Tytułu nie pamiętam, żadnego aktora te nie kojarzę, ale w fotel wciskało. Jakaś młoda urzędniczka musi podjąć trudną decyzję o eksmisji starszej pani, ona klęka przed nią i ją błaga o zrozumienie, ochrona wyprowadza staruszkę i ona zaczyna prześladować tę urzędniczkę. Ktoś może coś kojarzy, bo nie daje mi to spokoju, a zapowiedź naprawdę super była?
"Dreag me to hell "

Napisany 22 listopada 2009 - 01:10
"Dreag me to hell "
dokładnie. Osobiście uważam film za głupi i bezsensowny i nic tam nie wciska w fotel

EDIT:
alternatywne zakończenie filmu (wersja nie kinowa):
http://ssanie.pl/vie...1701&highlight=
słaba jakość ale widać o co chodzi

Napisany 24 listopada 2009 - 11:25
Tego filmu nie można oglądać samemu w domu w nocy
wczoraj ogladalem film schizowy
qrde napaliłem się po pierwszym poście.. puściłem po północy i.. nic.. normalnie IMO film w wielu momentach głupi, nijak mający się do rzeczywistych ludzkich reakcji.. kilka przykładów.. proszę bardzo..
- Budzicie się w środku nocy.. bo coś was przestraszyło.. co robicie.. IMO najpierw świecicie światło.. a oni nie.. zawsze po ciemku chodzili..
- wielokrotnie w ciągu nocy budziły ich szepty, etc.. ale np. nie obudziło zwłaszcza jego jak Ona wstała z łóżka
- kiedy zobaczyli otwarty właz na ten strych czy czymkolwiek to tam było.. koleś poszedł na boso i bez lampy.. widać było wszędzie trociny, ale kiedy już zszedł nie miał na gołej stopie nic

- rozsypywali puder.. ale czemu paskami, a nie np. posypali większą powierzchnię, przecież wtedy byłoby o wiele łatwiej w to wdepnąć
- dlaczego ani razu nie wezwali policji, że jest ktoś w ich domu?
- dlaczego policjanci, którzy weszli na miejsce nie wezwali posiłków?
- dlaczego ona po ugryzieniu czy cokolwiek to było nie zgłosiła się do lekarza?
- dlaczego oni w ogóle spali z wyłączonym światłem, przecież skoro na COŚ polowali to łatwiej było mieć zapalone światło?
- dlaczego jak zapaliła się tabliczka OUIJA czy jak jej tam nie czuli zapachu dymu (fakt minęło kilka godzin, ale bez przesady)
Podobno film jest dobry jak się o nim dyskutuje, ale te moje przemyślenia powstały w świetle pierwszego posta jaki się pojawił w tym temacie... IMO film nie warto oglądania
P.S. film może być straszny dla kogoś kto boi sie jak niespodziewanie trzasną drzwi.. albo będzie się ruszała lampa