wtyczka przyczepki
Napisany 22 grudnia 2009 - 17:32
Troche mi zeszło ale jest git. Przekaźnik wywalony, zworka wpakowana i wszystko działa. Dzieki za podpowiedzi.
Napisany 21 stycznia 2010 - 01:21
czy możesz to bardziej jasno opisać nie wiem jaki magiczny przekażnik masz na myśli troche szczegółów np kolor przedowunad pedałem sprzęgła,kładąc się i patrząc w góre,będzie kilka przekażników i wolne miejsce pod "czarodziejski przekażnik".dochodzi tam kabelek od stopu dla przyczepki.wystarczy zewrzec w tej wolnej kostce przewody.to brakujące coś kontroluje żarówki stopu w przyczepce,idaje komunikat o uszkodzonej żarówce na wyświetlacz.robisz przelotke-zwore między kablem stopu z haka ,a sygnałem 12v po włączniku z pedału hamulca.
Napisany 22 marca 2010 - 19:10
pochodzi z Omegi A I działa 100% (jest to elektroniczny badający pobór prądu, jeśli spadnie poniżej 42W to automatycznie wysyła błąd na wyświetlacz)
koszt takiego przekaźnika na szrocie 5 zł

Napisany 03 września 2011 - 15:17
Napisany 01 czerwca 2013 - 13:36
na załączonym zdjęciu pod nr1 u mnie nie ma wejścia na przekaźnik, nr2 wpięty od klaksonu. ewentualnie powiedzcie jak i gdzie zrobić zworkę.
Może inaczej, które kolory piny zmostkowac .zdjęcia przedstawiają kostkę nad sprzeglem .wpinalem przekaznik od klaksonu ale nic się nie dzieje
dzięki za tak szybkie podpowiedzi, naprawdę bardzo mi pomogliście.bez forum nie poradziłbym sobie .
Napisany 27 grudnia 2013 - 10:55
A więc mam hak ori wersja niemiecka i mały problem z przekaźnikiem, bo gdy włączam kierunki to on bzyczy ale jak go odłącze to i tak wszystko działa jak powinno. Tak ma być czy coś jest pomieszane
Napisany 06 czerwca 2015 - 07:24

Obrazek z rzeczonym przekaźnikiem się zdezaktualizował - czy ktoś może podrzucić co to za przekaźnik - numer, zdjęcie, nr części, cokolwiek, lub ewentualnie ostatecznie na czym zrobić tą zworkę. Z innych tematów wyczytany przekaźnik od klaksonu nie daje rezultatu - na "sucho" napięcie się pojawia, po podłączeniu czegokolwiek komputer wyrzuca błąd a świateł stop nie ma...
Z góry dziękuję
Napisany 18 czerwca 2015 - 19:57

[ATTACH]27266[/ATTACH]
[ATTACH]27267[/ATTACH]

NIE pomagam na priv, gdyż od tego jest Forum - masz problem? Napisz na Forum !
Nic nie robienie zabiera większość mojego czasu i wcale mnie to nie męczy

Napisany 21 czerwca 2015 - 09:20
Opiszę swoje dalsze doświadczenia, może się potomnym przyda.
Nie wiem jak w kombi, ale wygląda, że sedan ma trochę inaczej. Jeśli chodzi o mostek to należy połączyć przewody o tym samym kolorze(żółty z paskiem) i topy zaczynają pięknie świecić, kostka przedstawiona już we wcześniejszym poście jest też dostępna od spodu, trzeba tylko wyjąć element nad pedałami a potem się wczołgać głową w dół, jednak za pierwszym razem może to nie być łatwe, widać podstawkę z wysokim czerwonym przekaźnikiem, podstawka nas interesująca jest za nim (wyżej) wszystko w zasadzie nad pedałem sprzęgła, troszkę na zewnątrz auta (tzn w stronę drzwi kierowcy).
Jeśli chodzi o przekaźnik to w internecie a później w zaprzyjaźnionym sklepie z częściami Opla udało mi się ustalić takie numery : GM 90513432 Opel 0850425, niestety nowy na zamówienie ponad 200pln, tak więc jestem w trakcie poszukiwania jakiejś używki, na razie jest zworka i chodzi.
Pozdrawiam i powodzenia w instalacjach.