Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ubezpieczenia OC... co wybrac?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
30 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   bart.knop

bart.knop
  • 22 postów

Napisany 08 lutego 2007 - 15:26

ja ma OC w cigna stu i zaplacilem z 25% znizka, jednorazowo 780 zeta
link 4 chcialo 1500
a pzu 1300
:drink:
juz nie ma omki, ale rownie duza auto :)

skoda superb 1,9 tdi 130km

#22 OFFLINE   maciejdm1

maciejdm1
  • 176 postów

Napisany 09 lutego 2007 - 15:11

witam wszystkich u mnie wyglada to tak:cigna oc +nw 436 zlocisza przy 60% ale na dwie raty gdyby bylo bez rat to 396zl. mysle ze to nie duzo .pozdro
najmlodszy fan omegi w rodzinie

#23 OFFLINE   pawel18702

pawel18702

Citroen C5 to jest to!!!

• 550 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 18 maja 2008 - 07:39

Witam.A ja zapłaciłem TUW 770 pln za cały rok 20% zniżka w tym jest OC,UBEZPIECZONA CHATA,NW niema możliwości płacenia w ratach

#24 OFFLINE   kindred

kindred
  • 70 postów

Napisany 18 maja 2008 - 09:22

No to ja place na Poczcie 508zl za rok OC+NW pojemnosc 2.5 TD :mrgreen:
Miejscowosc Głogów :wink:
Panowie co powiecie o tej firmie CIGNA(teraz nazywa sie INTERRISU) bo chcialem u nich AC ale nie wiem jak tam u nich z wyplatami jakby co?
Pozdrawiam wszystkich.Marcin

#25 OFFLINE   Biskup

Biskup
  • 19 postów

Napisany 19 maja 2008 - 16:50

A jeszcze wracjąc do Link4. Jak to jeset jak sobie wykupię OC? No bo jak dzwonię i kupuję to ok, ale co ja pokażę policjantowi jak mnie np zatrzyma? Telefon z wybranym numerem telefonu do Linka?:)

#26 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 19 maja 2008 - 16:53

A jeszcze wracjąc do Link4. Jak to jeset jak sobie wykupię OC? No bo jak dzwonię i kupuję to ok, ale co ja pokażę policjantowi jak mnie np zatrzyma? Telefon z wybranym numerem telefonu do Linka?:)

Polisę, którą dostaniesz pocztą.

BTW, przeglądałem ofertę Liberty Direct i jest możliwość ubezpieczenia skrzyni automatycznej. Jak nie sprzedam auta, to chyba zmienię ubezpieczyciela. ;)

#27 OFFLINE   Biskup

Biskup
  • 19 postów

Napisany 20 maja 2008 - 21:56

No dobra, ale zanim dostanę pocztą (wiadomo jak dziala poczta polska) to nie mogę wydrukowac tego, co dostane od nich maile jako zamiennik polisy chociaz przez te 2 tygodnie? BTW dzięki za odpowiedź.

#28 OFFLINE   slawekbor

slawekbor
  • 297 postów

Napisany 21 maja 2008 - 09:08

Biskup, ostatnio podnoszony przez Ciebie problem poruszany był na TVNTurbo i rzeczywiście w przypadku zatrzymania przez policję, możesz mieć problem ze sholowanie swojego pojazdu. Kontrolujący przy braku dokumentu potwierdzającego zawarcie umowy ubezpieczenia, zgłaszają ten fakt do Funduszu Gwarancyjnego, który nakłada na kierującego swoistą grzywnę w wysokości przekraczającej 3700 zł. Nie wiem, jak potem można udowodnić Funduszowi, że pojazd w chwili kontroli posiadał ubezpieczenie. Wydruk o którym napisałeś w swoim poście, może być zakwstionowany przez Policję. :wink:

Co do wysokosci ubezpieczenia za pojazd, osobiście od kilku już lat korzystam z ubezpieczenia w UNIQA (pełne zniżki). Roczne ubezpieczenie mojego pojazdu w 2008 roku wyniosło 394 zł., łącznie z NW (364 +30). Przy czym ubezpieczenie płacę w 2 ratach. Dodam, że Link 4 niczym mnie nie zaskoczył, a moje ubezpieczenie jak sądzę jest na dobrym poziomie i firma pewna, gwarantująca szybką wypłatę ponoszonych szkód. :wink:
Moja krowa nie daje mleka, ale z pod tyłka ucieka

#29 OFFLINE   Biskup

Biskup
  • 19 postów

Napisany 21 maja 2008 - 20:43

slawekbor: Prześlesz mi linka do tego wątku na TVN Turbo? Znalazłem w OWU fragment dotyczący tego jeżdżenia bez OC, a z „papierkiem“- „Wydawany przez nas certyfikat potwierdzający zawarcie umowy ubezpieczenia OC posiadaczy jest uznawany przez policję za wystarczające potwierdzenie posiadania ubezpieczenia OC - nie musisz więc wozić całej polisy - wystarczy certyfikat” To chyba to, nie?

#30 OFFLINE   baron_kr

baron_kr
  • 976 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 3.2 V6 Y32SE

Napisany 22 maja 2008 - 12:14

Ja w PTU płace na dwie raty za 3.0 266 zeta znizka 60 % a PZU to dla mnie :censored: I pamiętajcie panowie ze OC to jest nie dla nas tylko dla tego co zrobimy mu szkode i nie trzeba robic komuś prezentow , trzeba szukac tam gdzie najtaniej co innego AC to juz ubezpieczenie dla nas ....to wtedy trzeba wybrac dobrą firme ....

#31 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 22 maja 2008 - 15:04

Baron kr - całkowita racja OC to papier dla policjanta i żebysmy komuś nie musieli płacic odszkodowania, musi byc najtańsze i tyle - poszkodowany niech sie pózniej buja. Wiem ze miecz ma obie strony zaostrzone ale takie jest życie -- jakis idiota w ministerstwie zmienil stare przepisy i jest jak jest.