Ja za same uszczeliki + uszcelka pod głowicę dałem 270 zyla.
Same uszczelki czy zimmeringi też? bo jak same uszczelki to przepłaciłeś....
Napisany 24 października 2009 - 19:24
Ja za same uszczeliki + uszcelka pod głowicę dałem 270 zyla.
Napisany 24 października 2009 - 21:13
Napisany 25 października 2009 - 19:49
Napisany 25 października 2009 - 20:05
Żeby nie było skuchy .
Napisany 25 października 2009 - 21:08
Napisany 26 października 2009 - 21:41
Trochę będzie skucha...zależy jaki rocznik masz,bo miska olejowa i smok idą do wymiany.Jak masz miskę blaszaną to będziesz musiał szukać miski dwuczęsciowej do omy a to koszt ok 250 zeta(chyba że kupisz z vectry z podobnego rocznika to można założyć blaszaną z omy.Chyba trochę nagmatwałem co?
Jak chcesz robić remont "oszczędnościowy" to lepiej kupić używanego. Ja zdecydowałem się na pełen remont, ale mogłem na to przeznaczyć drugie tyle co ty chcesz dać. Jakbym miał tyle kasy co Ty to chyba jednak bym zaryzykował - choć poziom ryzyka taki sam - skąd wiesz, że jak rozkręcisz silnik to się nie okaże, że koszty pójdą w górę (bo coś wyjdzie w trakcie)? Zwłaszcza, że koledzy na forum mogą pomóc w kupnie - radą i adresami.
Pozdr.
Napisany 27 października 2009 - 09:17
No niby kolego masz rację ale mam pole manewru bo rozkrecam silnik niekupując części i wtedy stwierdzam czy remont czy kupno z keszem to też nie problem 2 miechy zaczekam i mam te 2.5 tyś i robie konkretnie ale jak to się mówi lepiej najpierw posłuchać tych którzy mieli z tym styczność i za to wszystkim wielkie dzięki
Napisany 28 października 2009 - 23:31
Panowie Ja z ciekawości zapytałem w Wawie ile kosztowałby średniak lub kapitalka. Więc średniak krzykneli mi 3.000 , a kapitalka 5.000 zeta więc kaplica
. Lepiej kupić silnik jak jest jeszcze w aucie, najlepiej podobno z automata , który nie jest wysilony.
Napisany 28 października 2009 - 23:48