Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Pomoc w wyborze telefonu...

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
333 odpowiedzi na ten temat

#101 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 31 stycznia 2010 - 15:22

Wicek mam taki telefonik dla CIebie. Sony Ericsson P1i, w stanie bdb, telefonik ma dotykowy ekran - dziala bardzo dobrze dotykiem palca, do tego masz pelna klawiature qwerty, dodatkowo w obudowie rysik chowany, wbudowany moduł WiFi - działa bardzo dobrze, bateria 3 - 4 Dni, w komplecie mam karte pamieci 2gb, stacje dokujaca, kabelek usb, ladowarke, sluchawki. Telefon posiada odblokowany system symbian wieć nie ma problemu z instalacja nawigacji, organizerów itd. Sprzedam Ci go za 380zł. Jesli jestes zainteresowany daj znac na gg 1480631

#102 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 31 stycznia 2010 - 16:07

Lefuu, kupiłem już Asusa, nawet dałem link.

#103 OFFLINE   Martini

Martini
  • 558 postów

Napisany 05 marca 2010 - 13:30

Zeby nie zaśmiecać:

co byście wybrali (ja zagorzały zwolennik SE to mówię)

C905
U10i Aino
Nokia N95 8GB - no co podoba mnie się ta cegła ;)

#104 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 05 marca 2010 - 22:15

Nokia N95 8GB

Jak chcesz Nokię, to ja sprzedaję moją N85. Kupiłem w lipcu tamtego roku. Cena 800 zł (do negocjacji) + przesyłka.

#105 OFFLINE   Martini

Martini
  • 558 postów

Napisany 06 marca 2010 - 09:30

Jeżeli będę miał Nokie to tylko N95...trzeba w końcu odświeżyć stajnię K750/K800...ale to boskie telefony i jakoś nie mam serca pożegnać się z którymś z nich :D

#106 OFFLINE   VeR

VeR

GSM Maniak

• 48 postów

Napisany 18 maja 2010 - 00:04

może trochę nie we wczasie, ale Szczerze Odradzam Aino (na wyspach zwroty są hurtem bo sprzęt wadliwy) a polecam N95 8GB. Navi ma porządną, Wi-fi też, a dosyć duży ekran pozwala wygodnie szperać w necie. Dostateczna ilość ramu i System symbian pozwoli Ci na robienie kilkunastu rzeczy na raz (Muzyka + Navi + Internet + np wysyłanie sms) ale to nie wszystko. Jak masz Symbiana to możesz z telefonu zrobić wszystko : od latarki po nawet licznik prędkości pojazdu który Cię wyminął.

Wszystko znajdziesz tu http://forum.gsmcent...-os9-3-f49.html zarówno navi, jak i gry jak i inne przydatne aplikacje.

Jakby co - Pisz PW ;)

#107 OFFLINE   slawny.pl1

slawny.pl1

:)

• 195 postów

Napisany 03 czerwca 2010 - 20:44

Witam. zamierzam zmienic telefon na cos innego do tej pory mialem LG ku 990 i mnie nie zawodzil no ale pora na cos nowego. mam chec kupic htc hd 2 . czytalem opinie i jest wiele za jak i przeciw. moze ktos mial ten telefon i moze cos obiektywnego powiedzic.
pozdrawiam

#108 OFFLINE   THIN

THIN
  • 1 365 postów
  • Województwo: mazowieckie
  • Auto: Omega B
  • Silnik: 3.0 V6 X30XE

Napisany 03 czerwca 2010 - 22:29

mam chec kupic htc hd 2

kupuj i się nie zastanawiaj - będziesz zadowlony ;)

#109 OFFLINE   Eddek

Eddek

Superupierdliwiec

• 110 postów

Napisany 03 czerwca 2010 - 23:02

A i ja sie wepne w temat. Ogolnie umowa mi sie konczy w grudniu dopiero, kolo pazdzierniak beda dzwonic i ogolnie opcje mam taka, zeby nie wydawac kasy za duzo na telefon to chce wybrac cos z tego co Pluskwiak bedzie mial w ofercie. Na dzis z tego co by mnie interesowalo to fajnie zeby bylo na WM6 (pod AutoMape), musi miec WiFi, dotykowka mile widziana, rozsuwana pelna klawiatura QWERTY bylaby super, wzglednie cos klasycznego (tj numeryczna). Na dzis z akceptowalnych poziomow cenowych w moim abo mialbym an oku i900 Omnie albo Omnie Lite. Poza tymi dwoma nie widzialem nic ciekawego. Czy ktos moglby zaproponowac cos z podobnego przedzialu cenowego, a bardziej pasujacego do mojego widzi mi sie? :D
Naczelny Maruda Kraju, ignorant i wielki upierdliwiec.

#110 OFFLINE   lefuu

lefuu

Zadawanie dziwnych pytań

• 200 postów

Napisany 04 czerwca 2010 - 00:24

Jak chcesz Nokię, to ja sprzedaję moją N85. Kupiłem w lipcu tamtego roku. Cena 800 zł (do negocjacji) + przesyłka.

Craven nie no przesadzasz chyba i to totalnie 800zł za N 85 z tamtego roku ?. Ja kupiłem taką w tamtym tyg - 2 miesięczną za 460zł. Ten telefon to szrot kolejny badziew wypuszczony przez Nokie - jest gorsza o 20% od N95 - obudowa, slider, wykonanie, aparat.

#111 OFFLINE   lord_craven

lord_craven

Ciem kotka!

• 5 572 postów
  • Województwo: podkarpackie

Napisany 04 czerwca 2010 - 08:15

mam chec kupic htc hd 2

jak masz duże kieszenie i łapy jak orangutan ;) Może z trochę mniejszym wyświetlaczem Samsung I8000 Omnia II?

Craven nie no przesadzasz chyba i to totalnie 800zł za N 85 z tamtego roku ?

A patrzyłeś na datę, kiedy to napisałem?

Ja kupiłem taką w tamtym tyg - 2 miesięczną za 460zł. Ten telefon to szrot kolejny badziew wypuszczony przez Nokie - jest gorsza o 20% od N95 - obudowa, slider, wykonanie, aparat.

Skoro taki szrot to po co kupowałeś? Sam sobie zaprzeczasz.

#112 OFFLINE   samba-77

samba-77
  • 336 postów

Napisany 04 czerwca 2010 - 21:39

j

Skoro taki szrot to po co kupowałeś? Sam sobie zaprzeczasz.

Bo wtedy jeszcze o tym nie wiedział,Nokia wali teraz tandete niestety:(

#113 OFFLINE   VeR

VeR

GSM Maniak

• 48 postów

Napisany 19 lipca 2010 - 15:01

Poprawka : waliła ;)

Teraz modele takie jak N900 , N8 i C5 są godne pochwały tak samo jak i niedostępny w sprzedazy jeszcze C2 (z dual Sim)

Niestety automapy na to nie wgracie, ale co z Tego skoro można mieć Sygic Mobile Maps (i mapy albo z TeleAtlas albo z NavTeq czyli te same co AutoMapa) i algorytm liczenia trasy prosto z TomTom ;)

#114 OFFLINE   Orkan

Orkan
  • 161 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 20 lipca 2010 - 13:09

Za jakiś czas kończy mi się umowa w Erze i chyba się z nimi pożegnam i przejdę do Play.

Zastanawiam się nad tymi dwoma telefonami: HTC Wildfire i Samsung 8500.

Ten drugi wiąże się z podpisaniem mniej korzystnej umowy (176 min zamiast 350 i 250 zł, zamiast 100).

Trochę o nich poczytałem i jestem ciekaw Waszego zdania na ten temat.

#115 OFFLINE   VeR

VeR

GSM Maniak

• 48 postów

Napisany 20 lipca 2010 - 16:15

co do HTC to kolejny android. Ta platforma Niby jest Dobra ale Bada OS ktory jest w nowym samsungu jest nieco lepszy. Lepszy Multitasking (wielozadaniowość) oraz świetny wyświetlacz SuperAMOLED gdzie nawet w najostrzejszym słońcu możesz oglądać filmy z napisami tak że wszystko jesteś w stanie zobaczyć. Do tego jest poręczniejszy a sama bateria (wg zapewnień producenta) jest dłuższa.

Obszerniejsze porównanie znajdziesz tu : http://www.bazatelef...anie/8094-7680/

Wypunktowane na korzyść Samsunga w porównaniu do HTC :
+ Lepszy procek
+większa Bateria
+większy lepszy wyświetlacz
+Lepsze Wi-Fi
+Bluetooth 3,0
+Kamerka z Przodu
+Odtwarza filmy Avi(DivX)

w HTC tego nie znajdziesz :p

#116 OFFLINE   Ben ten

Ben ten
  • 397 postów
  • Województwo: łódzkie

Napisany 20 lipca 2010 - 19:09

a jak jest z aplikacjami na "bada os" bo telefon może i fajny ale bez dodatkowych programów to lipa może być

#117 OFFLINE   Orkan

Orkan
  • 161 postów

Napisany 20 lipca 2010 - 19:13

Nie widziałem jeszcze żadnego testu tego wyświetlacza w słońcu, na razie to tylko fakt medialny. Nie bardzo rozumiem co znaczy, że Android jest "niby" dobry, ale Bada lepszy. Przecież Android jest chyba najlepszym i co najważniejsze, sprawdzonym systemem. Bada jest nowy, nie przetestowany i nie ma niego zbyt wiele softu. Oglądać filmy na telefonie? Sorry, ale to dla mnie małe nieporozumienie. Procek owszem lepszy jest w Samsungu, ale chyba potrzebny głównie do gier, bo ten w HTC w zupełności wystarcza do bardzo szybkiego działania telefonu. Kamerkę z przodu mam w moim Samsungu F480 i nigdy jej nie użyłem. Większy wyświetlacz, większej rozdzielczości jest w Samsungu. Bluetooth 3.0 musi się upowszechnić, inaczej jest raczej żadnym atutem. Oba mają aparaty po 5 MPix, ale Samsung może nagrywać filmy w HD. Gdzieś w sieci był nawet filmik, ładnie to wygląda. Co do baterii to trudno powiedzieć, bo każdy go inaczej użytkuje, a na początku wszyscy się niemi bawią ;)

Generalnie chodzi mi bardziej o przyjazność obsługi na co dzień. W HTC np jest taki bajer, że jak zadzwoni telefon, a ty go podniesiesz, to przycicha dzwonek, a jak obrócisz telefon "do góry nogami", dzwonek się wycisza :) Fajne jak rozmawiasz przez jeden telefon, a dzwoni drugi. Druga rzecz którą zapamiętałem to łatwo włączalna latarka, czego brakuje mi w obecnym telefonie.

#118 OFFLINE   VeR

VeR

GSM Maniak

• 48 postów

Napisany 20 lipca 2010 - 19:38

co do Bada OS - System a jakże nowy, tyle że powstały z połączenia najlepszych cech Androida, iPhone OS i WindowsMobile. Aplikacji jest może i nie wiele porównując do Androida czy iPhone'a czy poczciwego Symbiana ale codziennie wchodzą nowe aplikacje za sprawą przyjaznego dla developerów SDK wypuszczonego przez Samsung. (info prasowe : Na Samsung Bada OS dziennie wychodzi koło 200 Aplikacji kiedy na androida jest to tylko około 180 aplikacji - więc jak widać prężnie się system rozwija). Co do wyświetlacza SuperAMOLED miałem oba telefony w ręku i w pełnym słońcu zauważalna jest różnica w widoczności.

Mówisz że Android jest "najlepszy" a ja się nie zgodzę. moim zdaniem najlepszym Systemem póki co jest Maemo5 a przyszłym królem systemów w moim mniemaniu będzie MeeGo przez zastosowanie jądra linuxa i kompatybilność aplikacji debianowskich dostępnych na PC ale to techniczne gadanie nie dla każdego zrozumiałe :p

Ty może i nie używasz przedniej kamerki ale kolega który poszukuje telefonu dla Siebie może korzystać z tej opcji przy wideorozmowach, lub zacznie z Niej korzystać bo to nie owijając w bawełnę fajne jest :) Każdy używa telefonu w inny sposób i bez sprecyzowania czy telefon jest mu potrzebny do gier albo do muzyki albo do navi albo do zwykłego dzwonienia nikt nie ma możliwości stwierdzić czy to telefon dla Niego bo się nie określił do czego mu ten telefon ;)

#119 OFFLINE   Orkan

Orkan
  • 161 postów

Napisany 20 lipca 2010 - 20:48

Z tego co wiem, to Android i Bada też są na Linuxie, choć nie kompatybilne z żadną z dystrybujcji ;)

Ja od telefonu wymagam łatwej, intuicyjnej obsługi, możliwości konfiguracji, dobrego aparatu, przyzwoitego dźwięku.

#120 OFFLINE   VeR

VeR

GSM Maniak

• 48 postów

Napisany 20 lipca 2010 - 21:29

to co wymieniłeś dla każdego może oznaczać co innego (np jeden ceni możliwość układania Ikon po swojemu a drugi katoryzację i obaj nazwą to intuicyjnością itp)

Android jest bazowany tylko na kernelu Linuxa a nie na całym jądrze systemowym a Bada z kolei jest wzorowana na Androidzie między innymi ;)

Dla mnie i tak Maemo5 zwycięży wszystko ;)