Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Mandat za wyrzucenie "peta" przez okno

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
31 odpowiedzi na ten temat

#1 OFFLINE   orfi

orfi
  • 50 postów

Napisany 03 października 2009 - 19:51

Jestescie ciekawi ile wynosi mandat za wyrzucenia filtra po papierosie przez okno w czasie jazdy ??? ....no i jak przez przypadek odbije się on od szyby radiowozu jadącego za toba? :) :) :)

#2 OFFLINE   ancek

ancek
  • 129 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 03 października 2009 - 19:55

:smiech:

50zl dostales? :D

#3 OFFLINE   MarcoFox

MarcoFox

Zbanowany

• 268 postów

Napisany 03 października 2009 - 19:58

jak dla mnie zawsze będzie za mało... jak smrodzisz to sobie ten smród i śmieci trzymaj w aucie....

#4 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

200 parę KM i ciągle mało

• 1 525 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 03 października 2009 - 19:59

....no i jak przez przypadek odbije się on od szyby radiowozu jadącego za toba?

Latem u mnie "chłopek" jadąc traktorem z pełną przyczepą siana też wyrzucił peta i spaliło się wszystko ;-)

A Tobie dali 100 zł za zaśmiecanie jezdni + może coś za spowodowanie zagrozenia w ruchu

#5 OFFLINE   orfi

orfi
  • 50 postów

Napisany 03 października 2009 - 20:00

:smiech:

50zl dostales? :D

DOKŁADNIE 50ZŁ
Paragraf mówiący o zaśmiecaniu ulicy :cool:
...miały być jeszcze 2 pkt karne za stworzenie niebezpiecznej sytuacji na drodze...
ale to chyba ze złości, że odbił sie ten "pet" panom mundurowym o szybe przednią...

#6 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 03 października 2009 - 20:06

a mój sąsiad siedzenie w polonezie z tyłu spalił , peta przez przednie okno wywalił a tylnym mu wpadł z powrotem :pet:

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p

#7 OFFLINE   orfi

orfi
  • 50 postów

Napisany 03 października 2009 - 20:09

jak dla mnie zawsze będzie za mało... jak smrodzisz to sobie ten smród i śmieci trzymaj w aucie....

EKOLOG ! CZY POZBAWIONY NAŁOGÓW?
Wątek poruszyłem żeby sie trochę rozruszać i pośmiać, nie zdażyło Ci się nigdy nic upuścić na ulicy albo nic nigdy Ci nie wywiało przez okno ???

A z tym smrodem to przegięcie... to może wydechy bedziemy montować wewnątrz kabiny co by na zewnątrz nie wywiało ?

A po trzecie czy tu gdziekolwiek jest wypowiedz w osobie pierwszej?!?!?!

#8 OFFLINE   bzyku_2002

bzyku_2002

200 parę KM i ciągle mało

• 1 525 postów
  • Województwo: pomorskie
  • Silnik: silnik od innego auta

Napisany 03 października 2009 - 20:12

to może wydechy bedziemy montować wewnątrz kabiny co by na zewnątrz nie wywiało ?

O. O. O. właśnie tak robimy. Ja się piszę na to :-D

A tak na serio jak paliłem też rzucałem kiepy przez okno. Teraz już nie palę prawie cztery lata i jak widze w nocy "petardy" na drodze to mi trochę przeszkadza :-(

#9 OFFLINE   orfi

orfi
  • 50 postów

Napisany 03 października 2009 - 20:21

A tak na serio jak paliłem też rzucałem kiepy przez okno. Teraz już nie palę prawie cztery lata i jak widze w nocy "petardy" na drodze to mi trochę przeszkadza :-(

Ja palę i szczerze mówiąc też mi przeszkadzają takie petardy :(
Dlatego poszedłem krok na przód i zawsze gasze dokładnie, problem ze taki filter cuchnie w popielniku.... ALE PANOWIE! TO BYŁ "pierwszy" i OSTATNI raz!

#10 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów

Napisany 04 października 2009 - 05:51

EKOLOG ! CZY POZBAWIONY NAŁOGÓW?
Wątek poruszyłem żeby sie trochę rozruszać i pośmiać, nie zdażyło Ci się nigdy nic upuścić na ulicy albo nic nigdy Ci nie wywiało przez okno ???

A z tym smrodem to przegięcie... to może wydechy bedziemy montować wewnątrz kabiny co by na zewnątrz nie wywiało ?

ja tam ani ekolog, ani całkiem pozbawiony nałogów - ale takich wyrzucających przez okno samochodu cokolwiek - czy to pet, czy PET, czy choćby husteczka, skorka itd powinno byc karane tak samo surowo i wg taryfikatora jak każde inne wykroczenie

Kuźwa z czego tu sie śmiac? Z tego, ze ktoś ostenacyjnie wyrzuca śmieci na ulice?
Pytasz czy nigdy nie zdażyło sie komuś upuścić na ulice - normalnie śmiech mnie ogarnia. Nie widzisz różnicy między upuszczeniem czegoś na ulicy, a wyrzucaniem śmieci?
Widzisz tak sie sklada - ze nawet gdy bylem w tym roku na woodstoku - to nie wyrzucilem, ani (nie)celowo nie upuścilem nawet jednego papierka.
Uważam to za totalne buractwo i wioche jakich mało.
Kiedy widze śmieci (pety też) wylatujące przez okna samochodów - to żal mi **** ściska.

Jesli uważasz, ze to nic takiego ... to powinieneś wrócisz do szkoły podstawowej.

Aż nie chce sie takiego czegoś czytac.

#11 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 04 października 2009 - 06:32

Cita popieram:) Znajomy zarobił 200 zł za wyrzucenie peta na ulicy. I zjednej strony to jest dobre bo ludzie strasznie zasmiecaja, wystarczy wejsc do pierwszego lepszego lasu i odrazu widac. Ale co do ulicy, jest jeden problem.....czasem przejdziesz całą taka ulice i nie uraczysz ani jednego kosza na śmieci:/ A ludzi wurzucajacych cos z jadacego samochodu to juz wogole nie rozumiem, bez znaczenia czy to pet czy co kolwiek innego. Dobrze ze jeszcze nie sikaja przez okno w czasie jazdy:D

#12 OFFLINE   ancek

ancek
  • 129 postów

Napisany 04 października 2009 - 06:37

kiep, guma do zucia czy papierek to jeszcze nic.

raz mialem sytuacje, ze z auta poprzedzajacego ktos przez szyberdach wyrzucil puszke po coli.... oj miałem cieplo wtedy. test łosia zaliczony pozytywnie.

#13 OFFLINE   getor

getor

na drugie mam Marcin:-)

• 418 postów

Napisany 04 października 2009 - 06:58

kiep, guma do zucia czy papierek to jeszcze nic.

No niestety ale to nie jest ''nic''.
Bo policz to wszystko razy ilość osób która takie ''nic'' wyrzuca robi się z tego całkiem pokaźna ilość syfu.
[CENTER]GETORIUS B.I.G

:DObcy są wśród nas.Dowodem na to są tabliczki z napisem ''OBCYM WSTĘP WZBRONIONY'':D

#14 OFFLINE   Kesiaczek

Kesiaczek
  • 567 postów

Napisany 04 października 2009 - 07:04

Ludzie potrafia psa czy kota wyrzucic z samochodu a co dopiero jakis papierek czy pet:(

#15 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 04 października 2009 - 07:27

kiedyś na trasie Słubice - Zielona Góra duży mobilek przedemną robił sobie sprzątanie kabiny. leciały kartony, siatki, kawałki jedzenia. kilka wyrzutów - leciało w lewo przez okno. Porazka.

#16 OFFLINE   jacekczewa

jacekczewa

jacekczewa

• 2 630 postów

Napisany 04 października 2009 - 08:23

kiedyś na trasie Słubice - Zielona Góra duży mobilek przedemną robił sobie sprzątanie kabiny. leciały kartony, siatki, kawałki jedzenia. kilka wyrzutów - leciało w lewo przez okno. Porazka.

albo facet jedzie w sznurku pojazdów i żre dynie albo słonecznik i śmieci wypierdziala przez okno ..... szlag czlowieka trafia.....

#17 OFFLINE   ancek

ancek
  • 129 postów

Napisany 04 października 2009 - 08:36

zaraz dojdziemy do skrajnosci i ktos napisze, ze przeszkadza mu pyl z klocków hamulcowych wypadajacy z auta poprzedzajacego :D

#18 OFFLINE   Siggi

Siggi
  • 525 postów

Napisany 04 października 2009 - 10:06

Ja rozgraniczam smieci na dwa rodzaje. Bio i nie bio. Myslę ze jak sie wyrzuci ogryzek do rowu to szybko sie rozłoży ale pety, butelki i inny syf to faktycznie przegięcie i powinno byc surowo karane. Ja jak cos jem lub piję to rzucam pod nogi pasażera ( nie w kieszenie drzwi bo pózniej zapominam wyrzucic) i na najbliższej stacji wywalam wszystko do czysta.

#19 OFFLINE   redies

redies

honor&patria

• 638 postów
  • Województwo: opolskie

Napisany 04 października 2009 - 10:07

jestem za Marco i Cita , już nie raz mi jakiś zafajdany kiep przeleciał obok nosa wyrzucony z auta po jaką ch....ę sa popielniczki w aucie?:-x

#20 OFFLINE   kocyk

kocyk

watching you

• 9 202 postów
  • Województwo: śląskie

Napisany 04 października 2009 - 10:11

po jaką ch....ę sa popielniczki w aucie?:-x

żeby się pochwalić że właściciel niepalący...................w samochodzie:p

post-6508-0-52963300-1485200684.jpgUrbino 18

Powszechnie wiadomo że coś jest niemożliwe do zrobienia, aż przyjdzie ktoś kto nie wie że to jest niemożliwe i to zrobi
Nie pij za kierownicą, stukniesz kogoś w zderzak i sobie rozlejesz. :p