fotele nie grzeją
Napisany 09 listopada 2009 - 22:12

Napisany 15 listopada 2009 - 18:17

Napisany 15 listopada 2009 - 18:41
z samą rozbiórką nie ma problemu siedzisko jest bardzo proste trochę gorzej z oparciem ale też nie jest to temat którego nie da sie przeskoczyć

Napisany 17 listopada 2009 - 20:19
jest albo pomocy albo srocy albo gównocy a nikt nie napisze
-JAK ROZEBRAĆ/ROZPRUĆ/NAPRAWIĆ TAPICERKĘ FOTELA
wpisywałem różne hasła w wyszukiwarkę i nic
znalazłęm jak rozkręcić fotel (ale bez fotek) - ale jak zdjąć tapicerkę to już nie bardzo
fajnie by było jakby przy tematach postów można było dodawać jakieś tagi któe ułatwiły by wyszukiwanie - mógłby to robić i założyciel tematu i admin.
Wiem, że to forum to kopalnia wiedzy - tylko ciężko się tu szuka czasem.
Napisany 02 stycznia 2010 - 16:13
Napisany 02 stycznia 2010 - 16:23
Przycisku (wyłącznika) tak reszty nie.Czy zaświecenie się lampeczki świadczy o poprawności działania tego przycisku?
Napisany 02 stycznia 2010 - 16:29
Przycisku (wyłącznika) tak reszty nie.
To mi wystarczy, dzięki. Będę szukał dalej.
Napisany 20 lutego 2010 - 11:23

kupiłem omege jakiś rok temu i do niedawna podgrzewanie obydwu foteli działało bez zarzutów.Jakiś czas temu fotel kierowcy podgrzewał tylko prawą stronę pod nogą do momentu aż parzył i nie dało się na nim usiedzieć a od jakiegoś czasu wogule nie działa.
Mam rozumieć że doszło do jakiegoś zwarcia i muszę wymienić mate grzejącą.
Z góry dziekuję.
Napisany 20 lutego 2010 - 11:26
Pewnie się przepaliła.wymienić mate grzejącą.
Napisany 20 lutego 2010 - 11:27
Witam wszystkich
![]()
kupiłem omege jakiś rok temu i do niedawna podgrzewanie obydwu foteli działało bez zarzutów.Jakiś czas temu fotel kierowcy podgrzewał tylko prawą stronę pod nogą do momentu aż parzył i nie dało się na nim usiedzieć a od jakiegoś czasu wogule nie działa.
Mam rozumieć że doszło do jakiegoś zwarcia i muszę wymienić mate grzejącą.
Z góry dziekuję.
Jeżeli masz welurowe fotele bo matę wymienisz, bo na allegro można kupić. Jeśłi masz skórę to będzie ciężko bo maty są inne. Możesz też sprawdzić bezpieczniki i kostki po siedzeniem.
Napisany 03 kwietnia 2010 - 19:36
W którym miejscu idzie kabelek łączący mate siedzenia i oparcia i jak się do niego dostać?
Mam skórzana tapicerkę, tam podobno mata jest złączona na stałe jakoś. Ktoś ma patent jak ja wymienić? Może podkleić do tego co jest?
Napisany 15 kwietnia 2010 - 20:35
"montaz mat podgrzewanych foteli problem" wrzuć to hasło w szukajkę i masz wszystko jak na tacy łacznie z foto. A jeśli chodzi o przepalanie sie maty to najczęściej przepalają sie tuż obok wejscia przewodu zasilajacego
Napisany 02 lutego 2014 - 15:45
Sory że odgrzewam kotleta ale mam problem ponieważ fotele mi się trochę długo rozgrzewają co może być przyczyną da się coś z tym zrobić aby grzały lepiej?
Napisany 11 lutego 2014 - 11:37
I ja też mam pytanie: mata siedziska wygląda ok, żadnych przepaleń. Mata oparcia ma dziurę na dole w miejscu gdzie wychodzą kable. Chciałem podłączyć siedzisko, we wtyczce gdzie łączy się z oparciem zamknąc obwód aby pominąć oparcie (byle by tyłek grzał). Niestety pojawia się problem - po podpięciu do zasilacza wywala mu blisko 10 amper na wskaźniku, czyli musi być gdzieś zwarcie. Jak to rozgryźć? gdzie szukać usterki?
Po podłączeniu siedziska z oparciem i skręceniu przepalonego drucika robi tak samo (samo oparcie oddzielnie też) no i dodatkowo bardzo delikatnie leci dymek z miejsca gdzie skręciłem druciki - domyślam się, że lutowanie to załatwi.
Wszelkie uawgi mile widziane.