fotele nie grzeją
Napisany 01 października 2009 - 11:55
Napisany 01 października 2009 - 19:14
Jesli bedziesz wiedział która kostka na 100% jest od grzania bierzesz miernik i sprawdzasz maty fotela. Sposób prosty,miernik w łapke ustawiasz diode czyli funkcje która pozwoli sprawdzic czy od pinu1 do pinu 2 jest ciagłośc. jeśli niema (miernik nie piszczy)to mata gdzies jest przepalona a jesli piszczy jest przejście i mata po podaniu napiecia powinna grzac.
Te fotele org. sa z tego auta? moze podmienione i niemaja grzania. A drugi fotel grzeje?
Napisany 01 października 2009 - 19:31
Podając zasilanie fotel grzeje. Czyli sprawdz probówką do której kostki przychodzi zasilanie po włączeniu przycisku. jeśli nie przychodzi to przyczyna nie lezy w fotelu a np. w przycisku bezpieczniku czy przekazniku itd
Jesli bedziesz wiedział która kostka na 100% jest od grzania bierzesz miernik i sprawdzasz maty fotela. Sposób prosty,miernik w łapke ustawiasz diode czyli funkcje która pozwoli sprawdzic czy od pinu1 do pinu 2 jest ciagłośc. jeśli niema (miernik nie piszczy)to mata gdzies jest przepalona a jesli piszczy jest przejście i mata po podaniu napiecia powinna grzac.
Te fotele org. sa z tego auta? moze podmienione i niemaja grzania. A drugi fotel grzeje?
no wlasnie na tych dwoch przewodach jak wyzej napisalem napiecie jest caly czas,przycisk nic nie zmienia.ale nie jestem pewny czy to te kostki,ale z drugiej strony nic tam wiecej nie ma:mad:
Napisany 02 października 2009 - 19:56
Napisany 04 października 2009 - 22:17
Grzanie sterowane jest +
Napisany 04 października 2009 - 23:01

Napisany 05 października 2009 - 14:59
Moze wrzuc zdjęcie a ktoś kto ma podobne kostki podpowie która do grzania, Ewentualnie rozbierz fotel i dobierz sie do maty, wtedy bedziesz wiedział która to kostka, Jeszcze mozesz sprawdzic jakie kolory przewodów masz przy przyciskach. Jak sprawdzic czy mata jest dobra napisałem wyżej ale skoro dochodzi zasilanie wychodzi ze mata jest kaput.
Grzanie sterowane jest +
no zasilanie dochodz..ale ile go powinni byc i na ktorych przewodach to juz nie wiemy.dzieki za twoje podpowiedzi,ale gdy bym chsial rozbierac fotel(mam nadzieje ze obajdzie sie bez) to niezaczynal bym tego temat. moze ktos sie zlituje i sprawdzi u siebi jak to wygladaja te plusy i minusy:eek:
Napisany 25 października 2009 - 20:09
Napisany 25 października 2009 - 20:22
Napisany 25 października 2009 - 20:26
nie wiem jak w B ale w Fl jest układ sterujący pod siedzeniem (między matą a wtyczką )Przód nie ma przekaźników.
Napisany 25 października 2009 - 20:30
Zgadza się, w B na przód jest tylko wyłącznik i termik w macie.w Fl jest układ sterujący pod siedzeniem
No i bezpiecznik.
Napisany 25 października 2009 - 20:37
A wiecie może panowie gdzie dostac maty bo na allegro chyba nie ma z tego co przeglądałem znalazłem chyba tylko jedną pozycje ale to chyba nie to czego szukam. I czy dużo roboty z tym roztapicerowaniem fotela???
Napisany 25 października 2009 - 20:45
Sporo. Skóra czy szmatka?I czy dużo roboty z tym roztapicerowaniem fotela???
Napisany 26 października 2009 - 00:01
Zanim zakupisz mate spr. czy na łączeniu maty siedzenia z oparciem nie urwał sie kabelek. U mnie maty po 260k były jak nówki a urwał sie tylko ten kabelek łączący te maty. Wydaje mi sie ze mozna sprawdzic to bez rozbierania i wyciagania fotela, poprostu wsadzic tam paluchy i wyszukac kabelek.widzę że najczęsciej padają obydwa fotele z tyłem nei ma problemu wszystko działa tylko ten przód nieszczesny nie wiem czy zabierac sie za wyciąganie fotela i oględziny maty ewentualna jej wymiana czy to cos innego,przy czym bezpieczniki są ok!
A wiecie może panowie gdzie dostac maty bo na allegro chyba nie ma z tego co przeglądałem znalazłem chyba tylko jedną pozycje ale to chyba nie to czego szukam. I czy dużo roboty z tym roztapicerowaniem fotela???
Panowie napisałem Wam jak spr. czy mata jest dobra czy uszkodzona kilka postów wyżej i myśle ze to juz sprawdziliscie bo od tego należy zacząć.
Napisany 26 października 2009 - 00:10
Napisany 26 października 2009 - 16:41
Aha na wstępie pozdrawiam wszystkich

Ja mam przełożone siedzenia z anglika. Problem tkwi w tym że jeden (od kierowcy) grzeje ze aż "malina", pasażera nie grzeje. napięcie przychodzi na wtyczkę. Po przyłożeniu miernika do wtyczki fotela pokazuje 750 ohm, dodam ze podobnie pokazuje w fotelu który grzeje. Parametry mierzone mają identyczne te oba fotele.
Co może być nie tak?? Bo za oknem już zimno a kobieta mi marudzi ze zimna w tyłek ta skóra

Napisany 01 listopada 2009 - 11:52
Ja również mam problem z podgrzewaniem przednich foteli, powiedzcie mi jak dobrac się do tych mat, zima się zbliża a w plecy zimno

Napisany 02 listopada 2009 - 18:05
musisz zdjąć tapicerkę fotela innego sposobu brakWitam wszystkich,
Ja również mam problem z podgrzewaniem przednich foteli, powiedzcie mi jak dobrac się do tych mat, zima
się zbliża a w plecy zimno
Napisany 09 listopada 2009 - 21:51