NO więc ja nie chciałem zapeszać więc się pochwale co ja kupiłem. Ale historia będzie długa.
Przesiadłem się z CAR400 na VDO CDR500 za 100 zł, a mając już w ręku tak chodliwe radio (Zresza moje było w idealnym stanie) zacząłem myśleć czy go nie sprzedać i nie dorzucić do czegoś lepszego, głównie ze względu na mp3.
Warunki bezwzględne jakie musiało spełniać radio to
1. Do 200 zł na górke w stosunku do sprzedarzy VDO - sprzedałem je za 450 zł
2. musi mieć mp3
3. MUSI OBSŁUGIWAĆ KIEROWNICE, MIDa, speed volume, i logike zapłonu.
I zabrałem się za poszukiwania i zanalazłem radyjko VDO 2304, wszystko miało co potrzebne i cena... super 500 zł + 100 zł interfejs do obsługi bajerków opla.
ZAmówiłem przewód u przedstawiciela w Polsce (Drabpol) i radio w PIXEMANI. PRzewód przyszedł a PIXEMANIA po dwóch dniach od złożenia zamówienia odpisała, że radia się te już skończyły i mam ręke w nocniku. Wkurrr się strasznie, bo CDR500 był już na aukcji grrr...
Dzwonie do przedstawiciela VDO w Polsce (gdzie nabyłem interfejs) żeby kupić to radio, odpowiedź... nie ma i nie będzie bo wyszło z produkcji a PIXEMANIa kłamie jeśli twierdzi, że będzie mieć za 10 dni (i mieli racje bo 20 go je zamówiłem i do tej pory nie mają nowych dostaw). Pytam się ile kosztowało, u nich ostatnia cena 990 zł.... ożesz szajjjse
No nic... wkuuuwiony wchodze znowu na strone VDO, patrze się na ten interefejs i myśle, no nie ma bata radio być musi. No i pozostał mi tylko już najwyższey model 2604, z equalizerem, obsługą pamięci SD i bóg wie czego. Jedyna wada to to że jest srebrny.. ale cóósszzzzz
Wchodze na pixemanie, jest 690 zł, zamawiam + przesyłka 720. Na drugi dzień dzwonie do baby i mówie że taka sprawa i jak nie będzie to udusze, powiedziała że tym razem nie dadzą ciała... i nie dali po części.
radio następne zamówione 22go wieczorem, wysyłka 23 ciego z pragi (tracking).... kuuwwaaaa czekam czekam czekam i d*pa wciąż jest w pradze, W międzyczasie przychodzi mail od PIXEMANI o wystawienie im komentarza.... z zimną krwią przeglądam inne i znowu kuuuuwa, sytuacje wielokrotnie powtarzające się, opóźnienie nie jest najgorszą opcją... czasami klient nie dostaje swojego towaru.
Pisze do baby z PIXEMANI (wyrozumiała i cierpliwa kobieta... jakbymy takich urzędników mieli to cud miód - żaden mail nie został bez odpowiedzi) Mówie jej, że blebleble, ona mi na to, ze tak jest z przesyłkami za pobraniem, w zasadzie co mnie to obchodzi skoro na stronie napisali 3-4 dni i za to zapłąciłem, ale łbem muru nie przebije, a baba nie jest w stanie nic poradzić na to, że francuzy nie uaktualniają informacji na stornie sklepowej (PIXEMANIA to koncern francuski). A więc czekam, jeden z komentarzy twierdził że po 14 dniach nastąpiło doręczenie.. więc siedze na d*pie....
25 paczka według trackingu jest w Katowicach............. ufff myśle sobie jutro wpadnie radyjko mi w ręce. A tu.. 28 i nic kuuuuwa.... dzwonie tym razem do MASTERLINK a oni mi na to, że nie dostali jakichś tam danych pobraniowych od strony czeskiej... kuuuurrrr myśle sobie... co za jaja. Napisałem z powrotem do PIXEMANI i powiedziałem że taka sprawa,, powiedziała że już reaguje, a swoją drogą napisałem groźny list do MASTERLINKA że robią sobie jaja, i że mogliby nacisnąć sami storne czeską o potrzebną dokumentacje.
29 o godz 9, dostaje maila z MASTERLINKA, że paczke uwalniają.... no to już mam ją mieć... i gówno dalej nie ma, dzwonie dzisiaj do nich i mówią że sie samochód im zj***ł i że paczki wstrzymali.... kuuurrr tego było za wiele. Ale w ostatnim momencie zadzwoniłem już do dyspozytora w zamościu, podałem nr trackingowy i powiedział mi że paczka godzine temu dotarła do nich... ale mi nie wyślą dopiero w poniedziałek bo nie jest to paczka z doręczeniem na sobote... myśle koniec koniec... w poniedziałek znowu się popsuje im samochód... wali mnie to, zapalam omege o 15 i jade po radyjko do zamościa.. płace... i w końcu mam.
A więc wszystko jest jak obiecuje producent, wszystko chodzi od razu na dotyk (tylko keiszeń musiałem szlifierką przerobić) Radio nie gra lepiej od CDR500 VDO, poza tym że ma mp3, jeśl chodzi o współprace z wyświetlaczem i wogóle to będę dawał znać.
Specifkacje zobaczcie sobie na stronie, za 720 + 80 zł za interfejs to nie ejst zła cena, ale szkoda że już nie produkują 2304, którego można było nabyć za 600 zł już ze wszystkim i z wysyłką.
Chętnych ostrzegam, aby korzystając z pixemani (innego wyjścia miec nie będziecie jeśli chceicie te radio bo u naszego dystrubutora kosztuje 1500 zł) wybierać tylko i wyłącznie płątność przelewem albo kartą, i tylko DHL, zapłącić więcej ale będzie spokój i na czas....
pozdro.. jak macie jakieś pytania do walcie...