Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

C20ne i instalacja gazowa - jaka?

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
20 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   cemdi

cemdi
  • 94 postów

Napisany 29 października 2009 - 11:45

Witam ponownie ;) Troszke czasu uplynelo od zalozenia gazu, bylem tez na tej 1 regulacji po 1k km i moge cos wiecej powiedziec o gazie jak i samym jego dzialaniu.

Do butli wchodzilo 27 teraz wchodzi 33 ale pojade znow aby to jeszcze troszke poprawili ;) Jesli chodzi i wskaznik poziomu gazu w butli, kazdi mi mowi ze te diody swieca jak chca, a ja pojechalem do nich powiedzialem ze kase wzieli i ma dzialac :D Odziwo zrobili tak ze dziala :p
Jak zapali sie 1 czerwona dioda to zrobie z 50 km :p

Naprawili takze problem ze samochod z gazu przelaczal sie sam na benzyne i nie moglem go przelaczyc z powrotem na gaz dopiero sie to udawalo po zatankowaniu choc kilku litrow na stacji :)

Ogolnie samochodzik po tej ich regulacji chodzil idealnie, az do kilku ostatnich dni xD
Jakis krotki czas temu przez 2 dni jak odpalalem samochod ktory stal dluzszy czas, i jezdzilem na benzynie czekajac az przelaczy sie na gaz, strasznie smierdzialo benzyna w srodku samochodu, jakby ja ktos tam wylal... Ale odziwo po 2 dniach samo mu jakos przeszlo i teraz nic nie czuc :p nawet nie zdazylem do nich z tym jechac...

Teraz mam problem bo gdy jade normalnie wciskam sprzeglo, i na wcisnietym sprzegle dohamowuje sobie przed skrzyzowaniem potrafi zgasnac na gazie... A jak nie zgasnie to potrafia obroty spasc bardzo nisko, samochod sobie sam przygazowuje do 1,5 - 2k obrotow i spada na te 900 ktore ma normalnie na jalowym biegu...

Ale spoko, wychodze z zalozenia wzieli kase niech sie martwia :D Odwiedze ich na dniach, zobacze jeszcze jak dzis to bedzie... Wczoraj zgasl mi na srodku skrzyzowania i nie moglem go odpalic.... Rozrusznik chodzil, gaz do dechy dociskany i puszczany i dopiero po okolo 20 sekundach zaskoczyl :p

Jesli ktos ma jakies sugestie lub jakies zdanie to z checia wyslucham. Pozdrawiam ;)