Taka przekładka to kupa kasy. Po pierwsze nie wiem jaki jest w tej instalacji komputer, tzn czy obsługuje tylko 4 wtryskiwacze czy więcej. Np ja mam stag-4, do którego można podłączyć tylko 4. Wtryskiwacze musisz kupić nowe bo do c20ne masz 1x4 sekcje (albo 4x1 jak jesteś koszmarnie bogaty), a w v6 2x3 (no albo 6x1

). Dobra wiadomość to taka, że nie potrzeba matrixów - x25xe ponoć spokojnie chodzi na valdkach.
Mapy to jest zupełnie inna bajka, bo potrafią się dość sporo różnić w 2 egzemplarzach tego samego silnika, nie mówiąc już o zupełnie innym silniku. Więc strojenie od nowa na bank.
Poza tym, żeby zarejestrować gaz w aucie musisz mieć fakture na montaz instalacji z zakładu, który ma na to papiery (chociaż nie koniecznie jest kompetentny - sam się przekonałem), a nie wiem czy znajdziesz warsztat, który założy ci używane graty.
Następna sprawa to reduktor. W c20ne masz bodajże 115km, a x25xe ma 170. A fakt faktem, że reduktory np do 170km (np ja mam taki w x20se) wytrzymują w praktyce do jakiś 150 a potem robią sie jajca (tak jak na przykład alaska jest do 100kW mocy, a co się dzieje jak ktoś to wsadzi do x20xev, to wszyscy wiemy).
Podsumowując: jak bedziesz chciał przekładac instalację z c20ne do x25xe to zostanie ci najwyzej butla, komputer i może reduktor, ale niekoniecznie. Czyli się nie kalkuluje.
O instalacji agis nie słyszałem zadnych opinii czy to pozytywnych czy negatywnych, ale cena 2250 za instalację z matrixem jest bardzo podejrzanie niska.
Dowiedz się koniecznie jaki reduktor chcą włożyć, jak alaskę, to spier***** od nich tak daleko jak mozesz ;]