Pomocy Brak Ogrzewania!!!
Napisany 16 września 2009 - 16:44
Silnik się nagrzewa płyn też wentelator się załancza, jak włączę ogrzewanie na hi przy rozgrzanym silniku to przez dosłownie 5sekund poleci ciepłe powietrze a potem zimne cały czas leci.
Nie wiem co może być tego przyczyną, w maju przerabiali mi jakoś przewody wodne do ogrzewania reduktora bo ponoć były podłączone przez nagrzewnice, no i mi się wydaje że chyba tu będzie problem.
Czy ktoś z was tak miał i zna rozwiązanie??
Jak tak to proszę bardzo o pomoc....
A druga sprawa to co trzeba wymienić i jak się tam dostać nie leciało mi nigdzy od zakupu ciepłe powietrze po prawej stronie...
Proszę o szybką odpowiedź.
Napisany 16 września 2009 - 18:37
A druga sprawa to co trzeba wymienić i jak się tam dostać nie leciało mi nigdzy od zakupu ciepłe powietrze po prawej stronie...
Mam dokładnie to samo i nie mam pojecia co jest. Jak bym nie ustawił to z prawej leci tylko zimne:-/
Napisany 16 września 2009 - 19:08
Napisany 16 września 2009 - 19:14
Jak w temacie nie mam w aucie wogóle ogrzewania, wymieniłem dziś termostat i dalej nic.
Silnik się nagrzewa płyn też wentelator się załancza, jak włączę ogrzewanie na hi przy rozgrzanym silniku to przez dosłownie 5sekund poleci ciepłe powietrze a potem zimne cały czas leci.
Nie wiem co może być tego przyczyną, w maju przerabiali mi jakoś przewody wodne do ogrzewania reduktora bo ponoć były podłączone przez nagrzewnice, no i mi się wydaje że chyba tu będzie problem.
Czy ktoś z was tak miał i zna rozwiązanie??
Jak tak to proszę bardzo o pomoc....
Proszę o szybką odpowiedź.
Witam, może to pomoże
http://forum.omegakl...brak ogrzewania
lub to
http://forum.omegakl...brak ogrzewania
Napisany 16 września 2009 - 20:30
Napisany 16 września 2009 - 21:39
Napisany 14 października 2009 - 13:36
Napisany 17 października 2009 - 20:57
Mam też pare pytań na którę proszę o pilną odp.
1,Wąż ten gruby od układu chłodzenia idący z termostatu do góry chłodnicy jest mięki a potem twardnieje czy tak ma być??
2,Wężyk cienki idący od góry chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego.. nim powinna lecieć cały czas woda czy nie??
Ponieważ u mnie nie leci chyba że wezmę i zaczne cisnąć górny wąż chłodnicy ten gróby.
3, jak wyjąć najszybciej i najprościej nagrzewnice?? co porozkręcać trzeba??
Napisany 17 października 2009 - 21:08
witam witam. powiem jedno jak nie leci ci płyn tym górnym cienkim wężykiem to morze być wina pompy jest już nie szczelna łopatki popękane. a jak dodasz gazu to tym cienkim też nie poleci.Dziś troche walczyłem z tym ogrzewaniem i stwierdziliśmy że do wymiany jest nagrzewnica ponieważ nie puszcza za małe ciśnienie wody i nie grzeje.
Mam też pare pytań na którę proszę o pilną odp.
1,Wąż ten gruby od układu chłodzenia idący z termostatu do góry chłodnicy jest mięki a potem twardnieje czy tak ma być??
2,Wężyk cienki idący od góry chłodnicy do zbiorniczka wyrównawczego.. nim powinna lecieć cały czas woda czy nie??
Ponieważ u mnie nie leci chyba że wezmę i zaczne cisnąć górny wąż chłodnicy ten gróby.
3, jak wyjąć najszybciej i najprościej nagrzewnice?? co porozkręcać trzeba??
Napisany 17 października 2009 - 21:32
a przy większych obrotach powinno. to stawiał bym na pompę wody może któraś z łopatek odleciała i już nie jest taka wydolna . a w ciepłe dni nie grzała się zbytnio.też nie leci
Napisany 19 października 2009 - 14:47
Mam podobny problem, nie dziła mi ogrzewanie, próbowałem juz wszystkiego. Wymieniłem nagrzewnice, czyściłem układ, dziś zatkałem waz do parownika i jezdziłem na benzynie ale nic z tego zimnie i zimne... Chyba ostatnie co mi zostało to sprawdzić pompę wody, bo po przejechaniu 10km płyn w zbiorniku jest zimny a to chyba nie jest normalne?
Ma ktoś jakąś rade jak sprawdzić pompę?
Jak chodzi o sposób na dostanie sie do nagrzewnicy to mam w miare prosty 30min roboty niestety wiaze sie z małym niewidocznym uszkodzeniem tapicerki, jednak stwierdziłem ze rozbierając całą deske narobiłbym wiecej szkod
Napisany 19 października 2009 - 14:53
Witam!
Mam podobny problem, nie dziła mi ogrzewanie, próbowałem juz wszystkiego. Wymieniłem nagrzewnice, czyściłem układ, dziś zatkałem waz do parownika i jezdziłem na benzynie ale nic z tego zimnie i zimne... Chyba ostatnie co mi zostało to sprawdzić pompę wody, bo po przejechaniu 10km płyn w zbiorniku jest zimny a to chyba nie jest normalne?
Ma ktoś jakąś rade jak sprawdzić pompę?
Jak chodzi o sposób na dostanie sie do nagrzewnicy to mam w miare prosty 30min roboty niestety wiaze sie z małym niewidocznym uszkodzeniem tapicerki, jednak stwierdziłem ze rozbierając całą deske narobiłbym wiecej szkod
A termostat dobry?
Napisany 19 października 2009 - 15:00
Napisany 03 listopada 2009 - 22:43
Napisany 03 listopada 2009 - 23:04
Brak przeplywu plynu przez nagrzewnice.Hej. Mam problem z ogrzewaniem. Jeden przewód do nagrzewnicy jest gorący, a drugi zimny. Jaka moze być tego przyczyna???
Napisany 03 listopada 2009 - 23:45
Napisany 04 listopada 2009 - 10:08
Napisany 04 listopada 2009 - 16:46
Napisany 04 listopada 2009 - 17:45
hej. to jak bys mogl to opisz mi ten szybki sposob wyjecia nagrzewnicy
Jest na forum opisane