Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

Ciśnienie oleju

• Proszę się zalogować aby odpowiedzieć
23 odpowiedzi na ten temat

#21 OFFLINE   Marcin2013

Marcin2013

Obecnie A8 4.2

• 439 postów

Napisany 04 czerwca 2011 - 21:33

aha no ok w sumie racja nie pomyslalem przyznam sie. a jeszcze jedno pytanie jak sie kupuje silnik bez osprzetu to ma on pompe oleju czy nie?

Napewno ma pompe oleju,pompa oleju jest na wale pod rozrządem, bez osprzętu to znaczy bez: alternatora,rozrusznika,rezonatora,spreżarki klimy,chłodnicy wody.

Ale takie rzeczy jak pompa wody i oleju rozrząd powinien mieć jak by nie miał to nie jest wtedy silnik tylko sam blok z korbami i głowicami.

Edit: pompa olejowa tworzy obudowe silnika,jak by był bez pompy to by była odkryta misa olejowa i wyobraź sobie co byś kupił.

#22 OFFLINE   kr1985

kr1985
  • 148 postów

Napisany 05 czerwca 2011 - 11:35

dziękuje za odpowiedź. bo właśnie zamierzam kupic silnik bo obecny mi padl :(

#23 OFFLINE   alkajot

alkajot
  • 2 postów

Napisany 10 czerwca 2011 - 09:56

Witam Panów.
Odświeżam temat , tylko z góry zaznaczam , że podobno mój przypadek jest beznadziejny :) po zmianie oleju zaczęła migać mi kontrolka oleju..1 przypuszczenia to , że pada czujnik , więc wymienili. przejechałam 15 km :D i dalej to samo .Ciśnienie było mierzone no i z tego co zrozumiałam mojego mechanika to , że skala mu się zamyka, nie wiem jednak na jakich obrotach . Przyczepił się do niskich obrotów , bo niby 500 ale podłączyli kompa i wyszło ze 650 i że mam źle wyskalowany licznik. Kontrolka oleju zaczynała mi migać jak spadały obroty , a ja się zatrzymała świeciła cały czas, wystarczyło że dodałam minimalnie gazu kontrolka gasła. pomocy , bo już w depresje wpadam , a nikt nie jest w stanie mi powiedzieć co jej dolega , a mechanik rozkłada ręce.

#24 OFFLINE   Ziutek50

Ziutek50

**** świat do góry nogami

• 7 326 postów
  • Województwo: łódzkie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 10 czerwca 2011 - 10:21

http://forum.omegakl...
Poczytaj ten temat może coś podpowie, bo objawy bardzo zbliżone... proponuje przeczytać cały temat, ale jak bardzo chcesz możesz czytać od postu 42 od tego miejsca Ci najbardziej za interesuje...

co do Obrotów to w V6 obrotomierze jest tak wyskalowany, że 600-650rpm jest równo na pierwszej kresce na obrotomierzu, we wszystkich V6 widziałem identyko