Skocz do zawartości

Omega Klub Polska używa Ciasteczek. Zapoznaj się z Polityka Prywatności aby uzyskać więcej informacji. Aby usunąć ten komunikat, kliknij przycisk po prawej:    Akceptuje Ciasteczka

- - - - -

-= NIEDZIELNE Spoty Poznań =-

• Zamknięty temat Ten temat jest zablokowany
2316 odpowiedzi na ten temat

#1761 OFFLINE   Tuptus

Tuptus

Tomek

• 1 341 postów
  • Województwo: wielkopolskie
  • Auto: Omega B FL
  • Silnik: 2.2 16v Z22XE

Napisany 20 stycznia 2010 - 16:47

No to otwieram pierwszą listę na niedzielnego spota.

KingCross 24.01.2010 r. g. 13.00

1. CaponeAl
2. Tuptus
3.
4.
5.
6.
7.
itd.........

#1762 OFFLINE   Bunia

Bunia
  • 284 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 17:24

1. CaponeAl
2. Tuptus
3. Bunia&Getor
4.
5.
6.
7.
8.
9.
10.
itd.........
:(Getorowa rodzinka:([SIGPIC][/SIGPIC]

#1763 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 18:37

Bez jaj .. ale CAŁA strona zdjęć?! Kurka .. no fajnie, ale weźcie pod uwage, ze niektorzy nie mają łącz, ktore dzwigną takie ciężary, nie wspominając o tym, ze są tacy, ktorzy płacą za transfer.

Jego problem :D czy tu potrzeba aż tyle ja mam słabe 2 MB i jest si to co ma ktoś 512 MB ha ha a pozostali niech zmienią łacza , fotosik chyba jest płatny bo mi nie chce umieszczac a jak otwieram fotke w imageshack to mnie k.. cos zalewa otwiera sie i otwiera a tu pare fotek mam do otwarcia wiec nie wiem o co tu chodzi, może po jednym fociszonie i ok a reszte emocji na GG .Jak ktoś wpada raz na jakiś czas na forum to już jego problem , wszystkiego zabraniacie nudne to juz sie robi . Jest tu nasza paczka która się spotyka co tydzień ! i wszyscy wszystko wiedzą . Więc zrobimy sobie może nowy post tylko dla nas i nie będzie ktoś narzekał ze nic nie moze zrozumiec i nic nie wie

#1764 OFFLINE   cita

I'm back :P

• 4 748 postów
  • Województwo: dolnośląskie
  • Auto: Nie mam Omegi
  • Silnik: nie mam Omegi

Napisany 20 stycznia 2010 - 21:38

pewnie, ze to my i dla nas. Pewnie, ze jestesmy we wlasnym gronie, ale ... nie jestesmy sami.
Generalnie stanowisko zalecenia dla moderów są takie, zeby nie czepiać sie tych spotowych wątków. Na Waszą prośbe powstał spam-wątek Biesiady&... żeby spamu nie bylo w wątku o spotach. Trzymajmy więc jakies normy. Zdjęcia - spoko. Jakies lekkie OT - też spoko. Chodzi jedynie o brak przeginania. Cała strona zdjęć, wiele praktycznie identycznych, żadnego sortu, wrzucone co było. I tak jest za każdym razem.
Podobnie bywa z OTami. To już nie są małe OTki, tylko czasem kilka stron o niczym.
Albo będzie luz od strony modów i sami będziecie sie pilnować, albo wątki przestaną być takie fajne, a moderzy zaczną pilnować tu tak jak wszędzie.

Tylko po co?

Z mojej strony EOT... jesli ktoś sie nie zgadza - to już nie moja wina.
Po prostu sami musimy trzymac ład i porządek, albo zrobią to moderzy.

#1765 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 21:51

Jego problem :D czy tu potrzeba aż tyle ja mam słabe 2 MB i jest si to co ma ktoś 512 MB ha ha a pozostali niech zmienią łacza , fotosik chyba jest płatny bo mi nie chce umieszczac a jak otwieram fotke w imageshack to mnie k.. cos zalewa otwiera sie i otwiera a tu pare fotek mam do otwarcia wiec nie wiem o co tu chodzi, może po jednym fociszonie i ok a reszte emocji na GG .Jak ktoś wpada raz na jakiś czas na forum to już jego problem , wszystkiego zabraniacie nudne to juz sie robi . Jest tu nasza paczka która się spotyka co tydzień ! i wszyscy wszystko wiedzą . Więc zrobimy sobie może nowy post tylko dla nas i nie będzie ktoś narzekał ze nic nie moze zrozumiec i nic nie wie

Odemnie dodam tylko tyle że chyba lepiej że rozwija się to tak jak się rozwija. Wiadomo że nie tylko w wielkopolsce są spoty bo w innych regionach polski i za granicą też się wszyscy spotykają . sa tak zwane spamy weszłem np w mazowieckie i tam nikt nie pisze że ma nie spamować bo każdy pisze o przezyciach spostrzeżeniach na danym spocie . Można pisać na biesiadnych ale nie wiem czy to będzie odpowiedni temat do pogaduch spotowych zacznie się taki sam post wygenerowany przez admina że zaśmieca się biesiadne .....

faktycznie takie spoty to chyba idą w dobrym kierunku bo nasz klub się rozwija . sotykają się ci sami ludzie i dołączają do nas nowi robi się paczka fantastycznych ludzi którzy poznali się dzięki OMEGA KLUB POLSKA
Poco utrudniać przecież nikogo nie razimy ani nie odpychamy naszymi zdjęciami i naszymi opiniami wiadomo że może jak ktoś nie zagląda tu często to ma kilka stron nie przeczytanych postów więdz idzie na koniec i albo go zaciekawi albo zamyka i szuka czegoś innego troszkę się rozpisałem :)
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1766 OFFLINE   STELMA

STELMA

na drugie mam TOMEK

• 24 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 22:02

i ja dobijam do listy

1. CaponeAl
2. Tuptus
3. Bunia&Getor
4. Stelma
5.
6.
7.
8.
9.
10.
itd.........

:)

#1767 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 22:07

1. CaponeAl
2. Tuptus
3. Bunia&Getor
4. stelma
5. djlotus & AGA
6.
7.
8.
9.
10.
itd.........
[SIGPIC][/SIGPIC]Jeżeli fotoradar strzeli ci fotkę to znaczy że masz za wolne auto :p
Nie próbuj przechytrzyć fotoradaru ! bo tylko mi zdąży zrobić zdjęcie samej maski :smiech:
Jeżeli masz jakieś pytanie lub chciał byś znaleźć odpowiedź na twoje pytanie to tu masz rozwiązanie i odpowiedź na twoje pytanie [KLICK]

#1768 OFFLINE   lysy10

lysy10
  • 122 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 22:50

1. CaponeAl
2. Tuptus
3. Bunia&Getor
4. stelma
5. djlotus & AGA
6. lysy10 (70%)
7.
8.
9.
10.
itd.........

#1769 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 20 stycznia 2010 - 23:18

pewnie, ze to my i dla nas. Pewnie, ze jestesmy we wlasnym gronie, ale ... nie jestesmy sami.
Generalnie stanowisko zalecenia dla moderów są takie, zeby nie czepiać sie tych spotowych wątków. Na Waszą prośbe powstał spam-wątek Biesiady&... żeby spamu nie bylo w wątku o spotach. Trzymajmy więc jakies normy. Zdjęcia - spoko. Jakies lekkie OT - też spoko. Chodzi jedynie o brak przeginania. Cała strona zdjęć, wiele praktycznie identycznych, żadnego sortu, wrzucone co było. I tak jest za każdym razem.
Podobnie bywa z OTami. To już nie są małe OTki, tylko czasem kilka stron o niczym.
Albo będzie luz od strony modów i sami będziecie sie pilnować, albo wątki przestaną być takie fajne, a moderzy zaczną pilnować tu tak jak wszędzie.

Tylko po co?

Z mojej strony EOT... jesli ktoś sie nie zgadza - to już nie moja wina.
Po prostu sami musimy trzymac ład i porządek, albo zrobią to moderzy.

Kuba ja rozumiem to,porządek musi być pilnujecie go i ok nic do tego nie mam ale może dajcie nam nowy temat gdzie możemy tak pisać i wrzucać tyle fotek odnosnie spociszonu a listę na spota wiadomo w niedzielnych . Założył bym nowy temat ( można nazwać to pod temat ) do niedzielnych ? w którym umieszczali byśmy foty,filmiki i pospamowali odnosnie spota - temat czyta kto chce , a jak pisałeś ze transwrer ma ktoś za słaby itp. to co ja mogę za to,ja mam być pokrzywdzony ?
Przyznaje ostatnio był spam itd fotek dużo a w biesiadach jak będziemy wpisywać bo nikt nie połapie sie o co chodzi bo tam jest wiele tematów na raz,rozumiem ze też mieszaliśmy w niedzielnych zrobiliście biesiady ok
Ja rzucam propozycje nowego tematu odnosnie spotów niedzielnych ( spamik,fotki,filmy ) a lista w niedzielnych ?
A i na listę niech się wpisują osoby które będą a nie w % rozumiem że jak komus cos wypadnie to trudno nagła zmiana , a nie że pózniej jest jak jest albo przyjeźdzają na spota na kompa

#1770 OFFLINE   CaponeAl

CaponeAl
  • 224 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 08:48

A i na listę niech się wpisują osoby które będą a nie w % rozumiem że jak komus cos wypadnie to trudno nagła zmiana , a nie że pózniej jest jak jest albo przyjeźdzają na spota na kompa

A czy ktoś do tej pory przyjeżdżał tylko na kompa?
Z % na liście to jest chyba tak, że ktoś wpisuje co przywiezie do wypicia i jaką to będzie maiło moc. :smiech::smiech::smiech:

#1771 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 09:15

Kuba ja rozumiem to,porządek musi być pilnujecie go i ok nic do tego nie mam ale może dajcie nam nowy temat gdzie możemy tak pisać i wrzucać tyle fotek odnosnie spociszonu

do spamu są biesiady.
Do zdjęć w ilościach hurtowych NIE BĘDZIE WĄTKU.
Zdjęcia są fajne, ale bez przegięć. Nie wiem jak mam to jaśniej napisac.
Zdjęcia mogą byc i nikt nie broni dodawać zdjęć, ale z głową.
Jak ktoś koniecznie chce dac więcej zdjęć to na zewnętrzy serwer a tu miniatury.

djlotus zaś pisze, ze moder sie przyczepi do spamu w biesiadach. Otóż nier przyczepi sie bo to jest wątek do spamu. Ale tam też opowiaązują pewne granice i jesli tam będą pojaewiać sie zdjęcia w ilościach hurtowych .. to wylecą. Forum jest do rozmów, a nie do tworzenia galerii zdjęć.

Ostatni raz powtarzam - zdjęcia tak, ale w rozsądnych ilościach inaczej miniatury z zenwętrznego źródła. Czy to tak wiele?
Czy prośba o spam w biesiadach i zdjęcia w rozsądnych ilościach to tak wiele?
Nikt nikomu nie zabrania dobrej zabawy i pisania na forum.
Powtarzam jeszcze raz są osoby, ktore PŁACĄ za transfer, bo łączą sie z forum przez GPRS. Moze nie zawsze, ale zdarza sie.
2MB łacze, czy nawet 512 stałe łącze sobie z tym poradzi, ale kiedy ktoś chce otworzyś forum w drodze (a są tacy) to już pojawia sie problem. Jak ktoś korzysta z jakiś iPlusów, blueconnecta itp to ma też ograniczony transfer.
Uszanujcie innych.

Z mojej strony to naprawde ostatnie zdanie. Buntujecie sie zupełnie bez powodu.

to jest dopiero czepianie sie.
W czym Ci przeszkadza, ze ktoś z lisy nie przyjedzie?
A jak ktoś sie nei wpisze i przyjedzie to go wyprosisz?

#1772 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 14:47

Powtarzam jeszcze raz są osoby, ktore PŁACĄ za transfer, bo łączą sie z forum przez GPRS. Moze nie zawsze, ale zdarza sie.
2MB łacze, czy nawet 512 stałe łącze sobie z tym poradzi, ale kiedy ktoś chce otworzyś forum w drodze (a są tacy) to już pojawia sie problem. Jak ktoś korzysta z jakiś iPlusów, blueconnecta itp to ma też ograniczony transfer.
Uszanujcie innych.

na przykład jo :p ;)

#1773 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 19:18

na przykład jo :p ;)

znajdzie sie więcej. Ja swego czasu moglem oglądać forum TYLKO po gprsie

#1774 OFFLINE   wicek

wicek
  • 4 076 postów
  • Auto: Omega A
  • Silnik: 1.8 18NV gaźnik

Napisany 21 stycznia 2010 - 20:50

Ja swego czasu moglem oglądać forum TYLKO po gprsie

Jak na komórce, to masz możliwośc wyłaczenia obrazków, jak na kompie, to ściągasz Operę, ustawiasz opcję turbo i tyle... Nie ma problemu chyba z tym aż takiego.

#1775 OFFLINE   cita

• 4 748 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 21:01

tak, ale nie bierzesz pod uwage, ze moge CHCIEC widziec obrazki i relacje ze spota.
Czy raczycie w koncu zauważyć, ze nikt nie mówi o tym, zeby wyeliminować obrazki i fotorelacje tylko o doprowadzenie fotorelacji do NORMALNOŚCI rozumianej przez wrzucenie najfajniejszych, wybranych fotek a nie wszystkiego jak leci a co sie pstryknęło cyfrowym aparatem.

Fotografia to nie ilość a jakość.
KIedyś nie bylo problemu - każdy liczył sie z ilością klatek na filmie, teraz każdy pstryka na swoją wielogigową karte.

Mozna wystawić reszte gdzies do sciągnięcia dla chętnych, a na forum pokazać sedno spotkania, fajną fotke, dobrą fotke.
Skoro są tu osoby wymachujące supersprzętami...to zakladam, ze choć w minimalnym stopniu interesują sie fotografią, a jesli tak to samo pstrykanie bez umiaru i wywalanie wszystkiego na forum nie jest drogą do nauki fotografii i przekazania innym swojego obrazu rzeczywistości a ... chałturzeniem ... niestety.

Na forum mozna i nawet trzeba pokazac fotki. Fotorelacje wraz z komentarzami są zajefajne. Chodzi TYLKO o umiar i rozsądek ... oraz jakość (całości jako takiej)

Teraz jasniej?

#1776 OFFLINE   Arasov

Arasov

Zbanowany

• 217 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 22:01

to jest dopiero czepianie sie.
W czym Ci przeszkadza, ze ktoś z lisy nie przyjedzie?
A jak ktoś sie nei wpisze i przyjedzie to go wyprosisz?

Ja nikogo nie będę wypraszał wręcz ugoszcze chlebem i solą , ale nie że wypisuje w % bedzie albo nie ,ale dobra niech jest tak jak było

Capone Al odpowiadam tak !

Dobra daje sobie spokuj z tym pisaniem

No prawda trza gdzie indziej założyć taki temat aby nie zaśmiecać tuuuuu

#1777 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 21 stycznia 2010 - 22:32

No to otwieram pierwszą listę na niedzielnego spota.w tą niedziele mile widziani wszyscy co się spotykają stale

1. CaponeAl
2. Tuptus
3. Bunia&Getor
4. stelma
5. djlotus & AGA
6. łysy10
7.
8.
9.
10.
itd.........

odbiegamy od tematu

#1778 OFFLINE   yamie

yamie
  • 0 postów

Napisany 22 stycznia 2010 - 15:28

Propo zdjęć ze spotów proponuję żeby utworzyć konto na gmailu i tam będzie się wrzucać fotki, jest też miejsce na komentarze. A na forum będzie normalna "lista spotowa" i linki do albumów. Co myślicie o tej propozycji?
Mogę się zająć założeniem konta ale pod koniec przyszłego tygodnia (szkolenie) niestety nie będzie mnie na spocie :/

#1779 OFFLINE   Sołtys

Sołtys

streetfighter

• 894 postów

Napisany 22 stycznia 2010 - 15:42

w tą niedziele mile widziani wszyscy co się spotykają stale

miałem się wpisać ale ostatnio mnie parę razy nie było więc już chyba nie mogę przyjechać :( bo już nie należę do "stale spotykających się"
a jak mam być "nie mile widziany" to posiedzę w domu :p

#1780 OFFLINE   djlotus

djlotus

Zbanowany

• 345 postów

Napisany 22 stycznia 2010 - 18:03

miałem się wpisać ale ostatnio mnie parę razy nie było więc już chyba nie mogę przyjechać :( bo już nie należę do "stale spotykających się"
a jak mam być "nie mile widziany" to posiedzę w domu :p

żle to napisałem chodziło mi oto by się pojawili wszyscy co sią spotykają taki mega spot teraz rozumiesz o co mi loto :p